Dipercayai bahan sintetik tentangan terhadap kulat dengan Astm G-21 ujian oleh Makmal Microstar

Dipercayai bahan sintetik tentangan terhadap kulat dengan Astm G-21 ujian oleh Makmal Microstar

Bahan-bahan determining tentangan terhadap kulat adalah penting, terutamanya apabila bahan-bahan tersebut yang plastik. Ujian daripada makmal MicroStar The ASTM G-21 boleh menguji plastik anda untuk menentukan jika produk akhir akan menjadi terdedah kepada pertumbuhan kulat.

Makmal MicroStar pada asalnya bermula sebagai satu kemudahan yang diuji Cat, kertas dan bahan binaan. Mereka telah sejak berkembang menjadi premier ujian makmal untuk semua jenis industri, meletakkan kepakaran mereka banyak menggunakan pelbagai jenis produk dan bahan-bahan ujian. Ujian Kaedah standard dan kemudahan bertaraf dunia mereka memberikan hasil yang konsisten, boleh dipercayai dan tepat. Penyelenggaraan mereka ujian ini dalam skop ISO/IEC 17025 menjamin bahawa ujian itu dilakukan betul-betul.

Selain ujian acuan, MicroStar masih menyediakan ujian bagi industri kertas dan tekstil, dalam Mikrobiologi kawalan bahan binaan, Cat dan kertas, menawarkan keyakinan yang diperlukan apabila ia datang untuk membuktikan bahawa sesetengah bahan akan berdiri ujian masa.

ASTM G-21 ujian akan menentukan kecenderungan bahan untuk 5 biasanya kulat, Semua yang mempunyai keperluan berbeza pertumbuhan dan sasaran berbeza substrat. Kaedah pengujian ini direka supaya keadaan setiap pertumbuhan hadir kecuali sumber makanan supaya ia boleh ditentukan jika bahan yang boleh digunakan oleh kulat kerana ia sumber pemakanan. Jika bahan ujian yang boleh digunakan sebagai makanan untuk kulat, bahan akan akhirnya menunjukkan kemerosotan apabila ia tidak dapat bertahan dengan serangan kulat. Kepekatan spore adalah biasanya sangat tinggi, menyediakan satu cabaran yang penting untuk bahan-bahan sintetik yang biasa.

Kaedah ujian standard ASTM melibatkan penempatan keping ujian pada permukaan agar garam mineral dan sprays mereka dengan campuran 5 kulat yang berbeza pada kepekatan 1,000,000 setiap mL. Ujian dilakukan dengan ujian 3 keping, setiap biasanya 2 “x 2”. Untuk kawalan tidak dirawat sampel boleh juga digunakan untuk menentukan jika terdapat apa-apa pencemaran kulat keping ujian apabila mereka tiba di makmal. Gambar-gambar perbandingan mengambil bahan-bahan yang wakil pada ujian yang dimasukkan dalam laporan. Tambahan gambar adat keping ujian selepas pendedahan juga disediakan atas permintaan.

Ujian ASTM G-21 memerlukan tempoh Inkubator 4 minggu. Biasanya, makmal MicroStar set up dalam tempoh satu minggu dari tarikh penerimaan sampel, jadi keputusan biasanya disediakan dalam tempoh 5 minggu selepas tiba di makmal. Pengubahsuaian adat juga boleh dibuat kepada kulat yang digunakan dalam ujian terutamanya jika ada masalah kesihatan dari kulat lain, seperti Stachybotrys chartarum. Ujian ini merupakan pilihan yang sempurna semasa peringkat pembangunan produk untuk pelbagai jenis pengeluar. Ia adalah amat penting untuk menilai produk kerentanan kepada serangan kulat, dan ASTM G-21 mampu menentukan kecenderungan ini pada mana-mana substrat polimer sintetik.

MicroStar makmal diiktiraf untuk melakukan pelbagai percubaan untuk banyak aplikasi yang berbeza. Kita daki itu bahan cemar bawaan udara, kulat dan bakteria tidak akan memudaratkan kita dan kita tidak menyedari berapa banyak kerja pergi ke ujian untuk memastikan risiko diminimakan. Proses imbasan, tetapi keputusan berbaloi usaha memelihara integriti produk dan memastikan bahawa ia boleh menahan cabaran-cabaran alam sekitar yang biasa. Bekerja dengan rakan kongsi yang berpengalaman seperti MicroStar akan memastikan bahawa kerja mendapat diamalkan dengan betul, dengan ujian yang akan melahirkan sebarang isu sebelum ianya terlalu lewat untuk membetulkan mereka.

Untuk maklumat lanjut mengenai The MicroStar makmal dan ujian ASTM G-21, lawati mereka secara online di Microstarlab. Di sana, anda boleh membaca tentang semua perkhidmatan yang mereka berikan dan mengetahui cara untuk menghubungi mereka untuk melihat mod yang ujian akan menjadi paling berkesan untuk keadaan anda yang unik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *