Diilhamkan oleh Downton Abbey mengambil latihan penjagaan kesihatan? 2 Pekerjaan bagi Lady Sybil yang moden

Diilhamkan oleh Downton Abbey mengambil latihan penjagaan kesihatan? 2 Pekerjaan bagi Lady Sybil yang moden

Terdapat satu fenomena baru di kedai video tempatan saya yang dapat memberikan petanda yang baik untuk masa depan latihan penjagaan kesihatan. Ia dipanggil, “Adakah saya jumlah Downton Abbey di tumpukan kembali, mudahan?”

Ia seolah-olah bahawa seluruh dunia telah jatuh cinta dengan drama ini British membuat pertunjukkan yang ditetapkan pada awal harta negara yang mewah pada tahun 1912, sehari selepas sink Titanic.

“Adakah anda mempunyai musim 2, 2 cakera?”

“Musim 1, cakera 3?”

Tetapi apa yang ini tidak mempunyai kaitan dengan latihan penjagaan kesihatan?

Downton Abbey telah mempengaruhi dunia fesyen, membawa broderie anglaise, florals, dan rumit manik kembali ke landasan yang. Tetapi ia mungkin mempunyai kesan yang lain juga: inspirasi generasi baru orang-orang muda untuk meneruskan latihan penjagaan kesihatan.

Pada musim kedua, harta negara menjadi sebuah hospital untuk pegawai-pegawai yang cedera dalam Perang Dunia I. yang bermotivasi oleh keinginan untuk merasa benar-benar berguna untuk pertama kalinya dalam hidupnya, anak bongsu idealistik Tuhan Grantham, Lady Sybil, meminta kebenaran untuk meneruskan latihan penjagaan kesihatan.

Dia menjadi seorang jururawat dalam masa dua bulan yang pendek. Manakala latihan penjagaan kesihatan yang tidak begitu cepat hari, ianya masih boleh didapati untuk melatih untuk kerjaya yang memuaskan dalam tempoh satu atau dua tahun. Dua kerjaya menarik potensi wanita dan Tuhan Sybils hari ini? Penyambut tetamu perubatan dan sokongan peribadi pekerja.

Kursus Perubatan penyambut tetamu

Fikirkan graduan kursus perubatan penyambut tetamu sebagai menduduki peranan yang sama di pejabat doktor kerana wanita Grantham, Isobel sepupu dan Lady Edith.

Kita dalam kursus perubatan penyambut tetamu, belajar apa yang diperlukan untuk mengekalkan sebuah pejabat perubatan berjalan lancar:

menjawab panggilan telefon
menulis surat-surat perniagaan
mengatur katil
Ucapan pesakit baru
Penjejakan Inventori
meletakkan pesanan-pesanan dengan pembekal
bertindak sebagai penghubung di antara doktor dan pesakit

Kursus pekerja sokongan peribadi

Lady Sybil dipanggil seorang jururawat, tetapi melibatkan banyak usaha beliau yang membantu pesakit dengan tugas-tugas dalam kehidupan harian, yang pada masa kini akan menjadi Wilayah graduan kursus pekerja sokongan peribadi.

Kursus pekerja sokongan peribadi yang mengajar para pelajar bagaimana untuk:

pemindahan pesakit masuk dan keluar dari katil
membantu pesakit dengan makan, berpakaian dan kebersihan diri
membantu pesakit-pesakit yang menggunakan tandas atau commode
membantu pesakit-pesakit yang mengambil ubat-ubatan

Lady Sybil membasuh tentera cedera apabila mereka tiba. Dia berubah lembaran terakhir di katil-katil bayi. Bolehkah anda bayangkan hospital di Downton Abbey berfungsi tanpa dia? Kemudian diduduki oleh seorang jururawat dan kini graduan kursus pekerja sokongan peribadi yang berperanan penting untuk operasi berjalan lancar bagi kemudahan penjagaan kediaman.

Kita telah semua telah melanda dalam Hikayat Downton Abbey. Bagi sesetengah daripada kita, ia boleh memberi inspirasi juga kepada kita untuk mengambil penjagaan kesihatan latihan, sama ada untuk kursus perubatan penyambut tetamu atau kursus pekerja sokongan peribadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *