Diet sayur-sayuran mentah

Diet sayur-sayuran mentah

Diet makanan mentah Tempahan telah mendapati sebagai salah satu cara yang sihat untuk menjalankan diet. Bagi kebanyakan vegan/vegetarian, diet sayur-sayuran mentah adalah jalan yang optimum untuk kesihatan. Artikel ini membincangkan sebab-sebab bagi anda untuk membuat keputusan sama ada jalan yang mentah adalah satu yang betul untuk anda.

Diet makanan mentah adalah dianggap salah satu Diet yang sihat dan berkhasiat yang disediakan. Diet yang mentah terdiri terutamanya daripada buah-buahan segar dan sayur-sayuran, kekacang, bijirin, kacang, biji dan buah-buahan kering. Ini adalah diet yang sesuai untuk mengurangkan pengambilan kanji, lemak dan karbohidrat. Ia juga mengurangkan risiko kencing manis, kanser dan penyakit jantung, antara penyakit-penyakit lain yang berkaitan dengan saluran darah dan peredaran.

Walau bagaimanapun, ramai orang mempunyai idea salah dan berfikir bahawa diet yang mentah hanya terdiri daripada makan makanan seperti salad dan buah-buahan. Terdapat banyak resipi sayur-sayuran mentah yang pasti boleh mengubah pandangan anda. Buah-buahan dan sayur-sayuran boleh dinikmati sebagai jus serta. Jus buah-buahan atau sayur-sayuran boleh membantu mengekalkan nutrien penting yang tidak, dan badan anda akan membawa banyak manfaat yang lebih banyak.

Banyak kajian saintifik telah berulang kali atas balik selaras dengan diet makanan mentah. Kerana ia adalah sangat rendah kandungan lemak, kebanyakan makanan bertukar menjadi tenaga, dan hasilnya, ia mengekalkan faedah kesihatan dan tahap kecergasan dalam kira-kira. Ia amat membantu dalam penurunan berat badan, sambil membantu memulihkan keseimbangan di dalam sistem penghadaman anda.

Ramai orang masih pertikaian yang diet sayur-sayuran mentah bukanlah satu yang sangat sihat untuk diikuti, kerana ia mempunyai jumlah yang kurang protein, disebabkan oleh penghapusan dan daging, telur, produk tenusu, ikan. Perkara mengenai fakta itu, cukup protein jumlah boleh diterima dalam diet ini. Banyak sayur-sayuran, buah-buahan dan bijirin boleh memberikan kita semua nutrien yang diperlukan untuk terus hidup, baik dan sihat.

Jika anda kira-kira untuk memulakan perjalanan anda untuk hidup sihat dan makan lebih baik, Izinkan saya memberi anda tiga tips penting untuk diikuti.

1. Mula menghabiskan masa pembelajaran manfaat makanan organik. Kelebihan yang luar biasa. Ini sudah tentu boleh mula bersedia anda untuk membersihkan badan itu.

2. Cuba jus buah-buahan daripada memakannya dimasak dan sayur-sayuran kegemaran anda. Digunakan untuk mereka rasa kaya dalam kandungan sebenar mereka. Mempunyai jus-jus semulajadi yang seberapa banyak yang anda boleh.

3. Buka minda anda dan selera anda. Dapatkan kamus dan belajar tentang sayur-sayuran yang baru, yang anda belum mencuba. Makan mereka dalam setiap cara yang mungkin anda boleh. Anda akan terkejut berapa banyak pilihan di luar sana untuk dipilih!

Walau bagaimanapun, Terdapat dua kaedah utama untuk mendapatkan Diet makanan mentah. Terdapat dehidrasi buah-buahan dan sayur-sayuran yang menggunakan Mesin dehidrasi atau biasa ‘makan kerana ia datang dari pohon’. Banyak pemula yang memulakan dengan membeli dehydrator yang murah di kedai tempatan mereka. Ia cenderung untuk mengambil masa 24 ke 48 jam untuk siap, tetapi ia adalah berbaloi menunggu. Terdapat banyak tip-tip memilih kaedah ini anda boleh belajar daripada. Kemudian, Terdapat cara semulajadi; Potong buah-buahan dan sayur-sayuran dan mempunyai satu letupan di dalamnya. Kaedah ini mungkin mengambil beberapa rasa yang memperoleh, tetapi ia adalah cara terbaik. Ingat, memasak makanan di atas 115° F memusnahkan enzim penting yang badan anda memerlukan.

Dalam kata-kata yang sangat mudah, diet mentah ia adalah pilihan terbaik untuk diikuti, hanya jika anda mengkaji kebaikan dan keburukan dan telah berjumpa dengan doktor anda tentang hal itu. Diet ini tidak disyorkan untuk semua, kerana ia boleh mencetuskan isu-isu kesihatan. Terutamanya di orang maju umur, kanak-kanak, wanita hamil dan orang-orang yang mengalami anemia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *