Diet kehamilan: Anda akan mendapat cukup kalori?

Diet kehamilan: Anda akan mendapat cukup kalori?

Perkara pertama yang anda harus faham ialah bahawa kehamilan tidak masa untuk boleh mengira kalori. Jika anda berada di dalam diet yang teruk menyekat pengambilan kalori anda mulakan ia. sekarang ni. Bagi tempoh sembilan bulan yang akan datang, anda mempunyai kebenaran untuk tidak menderita Salun Kecantikan. Bukan sahaja menyekat kalori yang tidak akan mengakibatkan penurunan berat badan (anda akan mendapat beberapa apabila bayi semakin membesar sama ada anda suka atau tidak) ia berpotensi boleh membahayakan bayi anda.

Tidak mendapat cukup kalori semasa kehamilan boleh menyebabkan bayi yang tidak mempunyai apa yang perlu ia terbentuk dengan sempurna. Berat kelahiran yang rendah adalah komplikasi biasa, kerana perkembangan janin yang miskin. Bayi mungkin mempunyai nombor mana-mana kekurangan yang berkaitan kecacatan kelahiran. Ringkasnya, ia adalah amat penting bahawa apabila anda hamil anda mendapat cukup makan. Anda boleh membakar itu semua selepas bayi dilahirkan, walaupun secara jujur jika anda mempunyai masa untuk bimbang tentang berat badan anda, anda akan mengendalikan baru keibuan jauh lebih baik daripada kebanyakan!

Perkara pertama yang anda mahu lakukan adalah mengira anda pre-pregnancy disyorkan harian pengambilan kalori. Jika anda seorang buff kesihatan atau hidup diet terminal anda mungkin sudah tahu nombor ini. Jika tidak anda boleh melawat satu laman web yang berikut untuk memikirkan itu, atau berunding dengan doktor anda.

www.globalrph.com/dieting_calc.htm
www.yeraze.com/scripts/calories.php
pregnancychildbirth.suite101.com/article.CFM/eating_for_two

(Laman web ini juga akan menyediakan khidmat-nasihat yang praktikal tentang menganggarkan pengambilan kalori sepanjang kehamilan anda, walaupun ia tidak mengambil kira akaun berat keuntungan atau kerugian.)

Untuk tempoh tiga bulan pertama kehamilan anda sebenarnya tidak perlu mengambil sebarang kalori yang berlebihan. Penggunaan kalori pre-pregnancy anda akan menjadi dengan sempurna dan mencukupi untuk pertumbuhan dan perkembangan bayi anda selagi anda tidak berdiet. Jika anda berdiet, berhenti! Ini adalah jumlah kalori (kira-kira) yang anda ingin makan dalam sehari.

Seperti yang anda pergi ke trimester kedua dan ketiga anda anda perlu meningkatkan pengambilan kalori harian anda dengan 300 kalori. Ini akan membantu untuk memberikan pampasan bagi meningkat kadar pertumbuhan bayi anda. Jika pengambilan kalori anda pre-pregnancy 1800 kalori anda perlu mengambil 2100 kalori sehari. Jika ia adalah 1400 kalori anda perlu mengambil 1700 kalori, dan sebagainya dan sebagainya. Sekali lagi, ini bukanlah masa untuk mencuba dan menurunkan berat badan. Membuang kalori tambahan ini untuk membolehkan badan anda untuk membakar mereka sebaliknya. Ini tidak sihat bagi anda atau bayi anda, dan jika anda menyusukan anak anda dengan cepat akan bekerja kalori ini kembali off.

Jumlah kalori yang anda perlukan semasa mengandung akan berbeza jika anda tidak berat badan yang sihat semasa anda menjadi hamil. Wanita yang gemuk boleh diberitahu untuk mengambil kalori yang lebih sedikit untuk mengelakkan pertambahan berat badan yang berlebihan, yang akan meletakkan tambahan membebankan pada hati dan paru-paru dan meningkatkan kemungkinan darah tekanan masalah semasa mengandung. Dalam kes ini ini adalah masa yang baik untuk diet, asalkan anda mengikuti nasihat doktor. Masa sihat, masa sihat bayi anda akan menjadi.

Di sebelah flip duit syiling itu, jika anda kurang berat badan pada awal kehamilan atau telah mendapat apa yang doktor dianggap sebagai jumlah berat badan yang mencukupi sejak menjadi hamil anda boleh diberitahu untuk meningkatkan pengambilan kalori anda oleh lebih daripada 300. Bayi perlu dapat mengambil cukup kalori dari badan anda untuk berkembang, dan jika anda tidak mempunyai apa-apa kepada sama ada kerana anda tidak makan cukup atau badan anda membakar segala-galanya yang anda makan yang mereka akan menderita.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *