Diet jenis badan yang direka untuk keperluan unik anda

Diet jenis badan yang direka untuk keperluan unik anda

Pemerhatian tutup daripada orang di sekeliling anda akan mengumumkan fakta yang menarik. Tiada kelihatan empat bentuk badan yang berbeza yang orang jatuh ke. Kebanyakan orang fikir mereka akan terjebak dengan bentuk ini semata-mata dan tidak boleh berbuat apa-apa tentang hal itu. Memang benar bahawa terdapat kecenderungan genetik. Ia juga adalah benar bahawa ketidakseimbangan hormon akan menyebabkan herotan berlebihan lemak terkumpul di lokasi berbeza di seluruh badan. Ketidakseimbangan hormon dalaman boleh, dan lakukan, menjejaskan penampilan luaran kita. Untuk menjadi sihat dan menurunkan berat dengan berkesan kita perlu masing-masing mengikut jenis unik badan kita sendiri.

Badan setiap orang adalah unik dan masing-masing mempunyai kehendak sendiri. Terdapat empat badan yang berbeza jenis bahawa setiap daripada kita jatuh ke dalam dan setiap jenis mempunyai jenis badan yang sepadan diet yang secara langsung akan mengatasi ketidakseimbangan hormon yang berlaku dalam badan – ianya sebenarnya hormon yang mengawal di mana lemak disimpan dalam badan anda. Anda akan bukan sahaja menurunkan berat badan dengan mengikuti diet jenis badan anda sendiri, tetapi anda juga akan mengurangkan kemungkinan masalah kesihatan lagi dalam proses. Diet jenis badan anda menyediakan anda diet yang seimbang mengikut nutrisi badan anda memerlukan, dan counteracts kesan-kesan negatif daripada lemak yang membuat hormon. Menggunakan diet jenis badan anda akan membantu anda mengawal berat badan anda. Ia juga akan meningkatkan kesihatan anda sebagai hasilnya.
Ramai orang memulakan rutin kehilangan berat badan tetapi menggulung kanan di mana mereka mula. Semua terlalu kerap mereka akan berat lebih daripada apa yang mereka lakukan apabila mereka mula diet mereka. Salah satu sebab utama ramai gagal pada Diet mereka dan menjadi Diet yo-yo adalah kerana mereka telah diberitahu bahawa pengambilan kalori yang lebih sedikit daripada yang akan dibakar akan memastikan anda kehilangan berat badan.

Masalah dengan kepercayaan ini adalah bahawa hormon melihat kalori makanan dengan cara yang berbeza daripada apa yang kita fikirkan. Makan makanan yang salah, tempoh, tidak akan membenarkan anda untuk menurunkan berat badan. Orang-orang yang tidak mengikuti Diet yang betul boleh mengurangkan berat badan untuk beberapa lama, tetapi jika mereka tidak tahu tentang prinsip-prinsip asas pembakaran lemak, dan diet jenis betul badan mereka, mereka mendapati diri mereka kembali pada berat asal mereka. Ini tidak akan melakukan apapun yang baik dan benar-benar boleh menjejaskan kesihatan anda buruk.

Apabila anda mempelajari prinsip-prinsip tentang diet jenis badan anda yang anda akan dapat mengetahui bahawa banyak perkara-perkara yang anda fikir adalah fakta adalah tidak sama sekali kerana anda membayangkan. Anda akan mempelajari perkara-perkara seperti fakta bahawa 95% daripada berat badan anda yang berlaku pada waktu malam. Bayangkan semua waktu itu kehilangan berat badan yang anda terlepas kerana anda mendapat sehingga 3 jam lebih awal untuk memukul di gimnasium untuk bersenam. Saya akan rasa anda mungkin tidak tahu bahawa makan makanan yang salah selepas bersenam anda benar-benar akan menghalang penurunan berat badan dan mengambil faedah-faedah yang anda perlu mendapatkan daripada senaman anda.

Sebagai contoh:

Jika anda mempunyai jenis dalam badan, mendapat tidur malam yang baik boleh menjadi isu. Tubuh yang terdedah kepada tekanan terlalu banyak, dan kerana ini, anda perlukan tenaga; kopi, minuman tenaga dan coklat, sebagai contoh. Ini membawa kepada kesukaran apabila ia datang untuk tidur tetap jam. Jenis dalam badan jenis diet boleh mengandungi protin yang lebih banyak daripada jenis lain.

Selalunya, periuk-perut adalah ciri-ciri utama yang jenis badan hati. Kulit kering, kelemumur dan mata kekuningan-warna – tanda-tanda ini menunjukkan jenis badan hati yang disebabkan oleh hati yang tidak berfungsi. Adalah disyorkan bahawa jenis badan hati ikut diet jenis badan yang mengandungi satu hidangan yang baik kalium dan protin dari telur dan ikan. Pisang adalah baik untuk diet jenis badan ini kerana kandungan kalium yang tinggi. Memuji diet jenis badan ini dengan out kerja-kerja kuat yang pendek dan anda akan melihat tanda-tanda peningkatan.

Wanita hanya boleh untuk jenis badan ovari, dengan charachteristic “barang”. Kawasan-kawasan yang terjejas adalah sekitar pinggul dan paha. Diet yang khusus untuk jenis badan ovari yang perlu termasuk satu hidangan yang baik dan anti-estrogen sayur-sayuran, protein yang bebas-hormon. Bersama-sama dengan senaman yang ringan, kuat, diet ini akan mengakibatkan lebih.

Jenis badan Tiroid yang sering berlaku jika lemak badan anda diagihkan sama rata seluruh badan anda, berbanding jisim lemak di satu kawasan yang besar. Ini badan jenis diet, makanan yang kaya dengan iodin perlu menggantikan gula-gula yang berlemak. Iodin boleh didapati dalam sayur-sayuran yang banyak, dan untuk diet jenis badan Tiroid, peratus sayur-sayuran yang mencukupi digalakkan, bersama-sama dengan sedikit senaman.

Sebaik sahaja anda mempunyai maklumat yang anda perlukan tentang diet jenis badan anda, anda akan dapat menurunkan berat badan dengan bekerja lebih bijak daripada bekerja lebih keras. Bukan sahaja akan anda kelihatan baik tetapi anda akan berasa lebih baik. Ini harus menjadi matlamat utama anda – total kesihatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *