Diet gluten percuma digunakan untuk membantu pesakit kencing manis jenis 1 & 2

Diet gluten percuma digunakan untuk membantu pesakit kencing manis jenis 1 & 2

Kaki pesakit kencing manis jenis 1 dan jenis 2, yang hidup gaya bebas gluten akan melihat perbezaan yang signifikan dalam penyakit kencing manis mereka dan Bagaimanakah mereka mendekati keseluruhan penjagaan kencing manis.

Pecahan protein gluten (Triticum aestivum) ditemui di gandum dihubungkan kepada kerosakan ‘ islet ‘ di kalangan pesakit diabetes. Gluten adalah bahan yang didapati dalam tepung dan bijiran lain, memberi makanan kepada keanjalan dan tekstur. Gluten boleh ditemui di sebahagian besar daripada bijirin yang menjadikan ia amat sukar pada mereka yang mempunyai sikap tidak bertoleransi Gluten (GI) dan keluarga mereka.

Orang yang menghidap diabetes jenis 1 seolah-olah menjadi yang paling terjejas oleh gandum glutens Walau bagaimanapun kencing manis ini dengan jenis 2 kencing manis menunjukkan perubahan luar biasa di tahap gula dalam darah mereka apabila mereka juga benar-benar beralih kepada diet gluten percuma.

Perubahan ke atas kepada gluten percuma rumah memerlukan menyingkirkan hanya kira-kira 95 + % semua item makanan di rumah anda. Senarai panjang daripada makanan yang mengandungi gluten dan kemudian perlu Gantikan makanan tersebut dengan makanan gluten percuma boleh menjadi satu cabaran. Makanan gluten percuma kini terdapat di kedai-kedai tempatan runcit dan makanan kesihatan tetapi ia masih perlu untuk melakukan sebahagian besar memasak di rumah kita sendiri.

Mencari makanan gluten percuma dan resipi bahawa seluruh ahli keluarga saya akan Makan tiga kali makan sehari adalah satu cabaran sehingga saya membaca tentang seorang bekas chef Eksekutif dan pemilik 100% bebas gluten, tanpa gula, rendah glisemik, Restoran organik, mesra-Alergi, yang dikumpulkan semua resipi beliau ke dalam buku masakan bebas gluten yang lazat. Keluarga saya sudah tentu telah dimenangi oleh pencuci mulut yang! Ini buku masakan telah membuat peralihan kepada gaya bebas gluten yang lebih mudah.

Untuk maklumat lanjut mengenai ini 100% bebas gluten, tanpa gula, rendah glisemik, organik, mesra-Alergi cookbook hanya pergi ke kencing manis Kesihatan semalam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *