Diet amalan penyusuan susu ibu dan resipi penyusuan susu ibu

Diet amalan penyusuan susu ibu dan resipi penyusuan susu ibu

Bilakah pemakanan penyusuan susu ibu adalah masih penting kerana ia adalah sebelum melahirkan. Badan anda masih bertanggungjawab untuk menyuburkan bayi anda dan perkara-perkara yang anda makan atau tidak makan boleh menjejaskan kesihatan bayi anda. Diet seimbang adalah amat penting, bukan sahaja untuk kesihatan bayi anda tetapi untuk kesihatan anda juga.

Semasa menyusukan anak, ia adalah penting bahawa anda makan hak tentang kalori. Penyusuan susu ibu menyebabkan badan anda membakar lebih banyak kalori sehari maka anda menggunakan, secara purata antara 200-500 kalori akan dibakar setiap hari kerana menyusukan anak. Ini adalah mengapa yang penting anda makan lebih banyak dalam tempoh ini untuk memastikan tubuh anda berfungsi dengan betul.

Pelbagai makanan yang sihat adalah diperlukan untuk memastikan tubuh anda seimbang semasa diet penyusuan susu ibu. Terdapat banyak amalan penyusuan susu ibu yang hebat resipi disediakan yang menyediakan anda dengan pelbagai pilihan yang sihat yang selamat untuk bayi anda. Protein, karbohidrat dan lemak yang sangat penting. Bijirin, buah-buahan segar dan sayur-sayuran dan makanan lain yang belum diproses juga penting untuk membekalkan nutrien dan tenaga. Contaminates adalah satu kebimbangan yang besar semasa penyusuan susu ibu. Mengelakkan kuantiti makanan, terutamanya makanan dengan racun makhluk perosak dan menjurus kepada lebih contaminates dalam susu badan anda. Juga membeli produk-produk organik apabila mungkin, terutama bagi “sedozen kotor” (yang merangkumi makanan seperti saderi, Strawberi, epal dan sebagainya.). Juga, daging organik dan rendah lemak adalah pilihan yang baik. Selain itu, minum air yang ditapis untuk mengelakkan bahan kimia yang ditemui dalam air paip.

Lemak yang baik adalah penting semasa penyusuan susu ibu. Makanan seperti avocados, bersarapan pagi, kacang, dan ikan yang besar untuk mendapatkan lemak sihat ke dalam diet anda. Apabila memilih ikan pastikan anda pilih-Pilih dan cuba kekalkan pengambilan untuk 12 auns seminggu. Terdapat pelbagai jenis Resipi sihat penyusuan susu ibu dengan ikan di dalamnya sesuai dengan keutamaan peribadi anda.

Alkohol perlu masih menjadi kebimbangan apabila penyusuan susu ibu. Sementara anda boleh menikmati kemudahan membuat minuman sekali-sekala pasti anda berbuat demikian apabila anda tidak akan menyusukan anak, ia boleh contaminate susu. Pengambilan kafein juga harus dihadkan. Jika anda melihat bayi anda adalah gassy atau susah ia mungkin disebabkan oleh beberapa jenis makanan yang anda makan. Elakkan makanan yang pedas atau membuat log Bilakah bermula fussiness untuk melihat jika ada sesuatu yang anda makan yang upsetting bayi, bayi juga boleh mempunyai reaksi alahan kepada perkara-perkara yang anda meninggal di sepanjang melalui susu ibu.

Secara keseluruhan dalam penyusuan susu ibu adalah diet sihat yang Agung dengan beberapa kekangan. Resepi penyusuan susu ibu adalah resipi yang sihat dengan lemak yang sihat dan pelbagai bahan-bahan makanan yang sihat, sebenar. Doktor anda boleh membantu anda melalui apa-apa kebimbangan atau isu-isu yang anda mungkin mempunyai dengan penyusuan susu ibu dan diet penyusuan susu ibu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *