Diatom dan faedahnya kepada manusia

Diatom dan faedahnya kepada manusia

Terdapat pelbagai resepi diet, senaman kaedah atau makanan yang disediakan itu janji untuk menawarkan alternatif yang selamat dalam mengekalkan yang sihat. Namun, terdapat alternatif yang lebih mudah dengan memakan makanan gred diatom (atau DE).

Produk semula jadi ini semua terbentuk daripada rangka loji air microscopic. Diatom adalah hasil sampingan penapaian ini diatoms yang biasa ditemui di lautan dan tasik. Produk boleh sedia digunakan selepas ia digali dari katil lautan dan diproses secara berkesan. Ia mengandungi magnesium, kalsium, natrium, dan yang paling penting silikon, mineral surih yang mempunyai hubungan langsung kepada penyerapan mineral yang diperlukan oleh badan untuk kekal sihat. Ia kemudian menyediakan atas kesihatan.

Fungsi unik diatom sedang kedua-dua pencernaan dan sebagai pembersih usus besar. Ia membuang cacing usus dan parasit apabila makanan gred diatom ditelan dalam kuantiti yang disarankan. Ini menggalakkan betul penyerapan nutrien yang diperolehi daripada makanan yang meningkatkan masalah senak yang sedia ada semasa menghasilkan pergerakan usus yang biasa. Hasilnya, mengembangkan penyakit yang berkaitan dengan usus besar adalah forestalled secara semula jadi. Ia isnÕt yang lebih agresif ke dinding usus mukosa atau halangan walaupun ciri-ciri yang agresif dalam wad dari penyakit.

Mercury, e-coli, endotoxins virus (virus polio termasuk), sisa-sisa racun perosak, sisa-sisa dadah, dan toksin yang dihasilkan oleh sesetengah jangkitan usus didapati boleh diserap oleh diatom gred makanan. Ini adalah untuk membuang toksin dalam badan.

Kolestrol diturunkan oleh membubarkan deposit lemak yang tersumbat dalam saluran darah. Makanan gred diatom juga telah dilaporkan kepada tekanan darah tinggi yang lebih rendah. Tekanan darah tinggi, kebanyakannya hadir dalam usia, boleh dikurangkan jika diatom gred makanan yang diambil secara kerap.

Disebabkan oleh Haus dan lusuh biasa atau kekurangan penyerapan kalsium dalam tulang, orang mengalami penyakit tulang, tetapi dengan bantuan diatom, ia mengurangkan sakit sendi dan menghalang gejala-gejala lain yang berkaitan dengan osteoporosis.

Selain manfaat kesihatan primer, diatom walaupun mungkin menggantikan sebahagian daripada produk rambut yang asas dan krim kulit. Kulit akan dibuang dari cahaya yang muda dan memberikan Tukang kasut yang diperbaharui dan kekuatan. Ia dikenali sebagai selamat untuk ditelan oleh wanita yang hamil atau menyusukan anak yang tidak pernah ada mana-mana kes yang dilaporkan pengeluaran atau kesan sampingan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *