Diagnosis-dan-dadah lutsinar-farmasi Keretapi Kuah.

Diagnosis-dan-dadah lutsinar-farmasi Keretapi Kuah.

Diagnosis-dan-dadah lutsinar-farmasi Keretapi Kuah.
Trend terkini Kereta Api Kuah rawatan ketagihan dadah berasaskan farmaseutikal adalah penyakit apa yang dipanggil “co-occurring”. Ini bermakna bahawa individu yang dikatakan mempunyai masalah penyalahgunaan dadah yang dan satu atau lebih banyak gangguan mental.
Penagih yang mempunyai keras masa yang cukup telah bertanding dengan azab sangat nyata beliau penagihan dadah tanpa mendapat maklumat dgn fasih selepas pemeriksaan yang cursory oleh seorang pakar psikiatri yang berpenyakit otak serta – remedi yang mana adalah, percaya atau tidak, untuk mengambil beberapa jenis ubat!
Gangguan tersebut boleh didapati di psikiatri yang sangat saintifik berbunyi diagnostik dan statistik Manual of Mental gangguan, yang mengandungi beratus-ratus perkara yang Mega.
Manual menyenaraikan banyak gangguan, meliputi spektrum yang luas tingkah-laku manusia bahawa ia membuka pintu untuk hampir sesiapa sahaja yang melintas jalan seorang pakar psikiatri untuk dilabelkan sakit jiwa dan ubat yang ditetapkan. Ubat-ubatan preskripsi sendiri akan ketagihan dan berjuta-juta orang, percaya bahawa mereka selamat seperti mereka yang telah ditetapkan oleh doktor, telah pergi untuk ketagih sepenuhnya kepada mereka. Semua ini sememangnya sangat menguntungkan bagi lutsinar-farmasi
Saya telah dilindungi tertakluk kepada penagihan dadah preskripsi di dalam artikel yang lain. Begitu juga hanya bagaimana gangguan mental mendapat “ditemui” dan diundi ke dalam Manual oleh mengangkat tangan pada persidangan psikiatri dan tanpa syafaat daripada ketidakselesaan seperti Sains juga dilindungi dalam artikel-artikel lain. Walau bagaimanapun, sifat asas ruse money-spinning ini dan akibatnya Pengarah bagi penagih yang layak melangkah ke atas:
Kerja-kerja tipu muslihat ketidaksepakatan dengan cara ini:
Psikiatri menjadikan penyakit mental semata-mata memikirkan satu, memberikan nama dan mengundi ke dalam manual diagnostik dan. Sains yang sebenar tidak terlibat. Penyakit baru menerangkan beberapa aspek tingkah laku manusia, membolehkan peratusan besar orang untuk didiagnosis sebagai mengalami ia.
Orang-orang yang didiagnosis dengan itu boleh ditetapkan ubat-ubatan, yang membentangkan lemak keuntungan pengeluar dadah dan psikiatri yang boleh bil untuk Perkhidmatan tanpa perlu berbuat apa-apa yang lebih berat daripada menulis preskripsi.
Sekarang, saya tidak mahu vilify psikiatri yang lakukan terbaik untuk pesakit beliau menderita dari pihak farmaseutikal dadah preskripsi paksaan gangguan (PDPCD) majoriti rakannya. Saya yakin bahawa orang seperti ini perlu wujud di suatu tempat dalam profesion psikiatri tetapi di mana ramai ringkasan proses asas yang banyak wang untuk seksa yang amat besar dibuat.
Sekarang, kita perlu seseorang ketagih, mengatakan, heroin – atau sememangnya ubat preskripsi. Beliau angin di tangan seorang pakar psikiatri yang bukan melakukan sesuatu tentang ketagihan beliau (dia tidak tahu bagaimana) diagnosis dia sebagai mengalami gangguan yang co-occurring, yang memerlukan ubat-ubatan yang lebih banyak.
Menurut Jabatan Kesihatan dan perkhidmatan manusia, individu sebanyak 10 juta di Amerika Syarikat Amerika Syarikat “mempunyai sekurang-kurangnya satu gangguan mental serta [penekanan ditambah] alkohol atau dadah untuk menggunakan gangguan.”
Seterusnya, seperti dahulu sebagai 1999 Ketua pakar bedah Amerika Syarikat dilaporkan pada kesihatan mental: “empat puluh satu kepada 65 peratus daripada individu yang mempunyai gangguan penyalahgunaan dadah sepanjang hayat yang juga mempunyai sejarah gangguan mental yang sekurang-kurangnya satu jangka hayat, dan kira-kira 51 peratus daripada mereka yang mempunyai satu atau lebih seumur hidup gangguan mental juga mempunyai sejarah seumur hidup sekurang-kurangnya satu penyalahgunaan dadah gangguan.”
Akibatnya lebih banyak wang yang diperuntukkan melalui Negeri dan agensi kerajaan untuk kajian dan rawatan untuk pesakit dengan gangguan yang co-occurring, manakala – semata-mata kebetulan kursus – lebih banyak organisasi akan membangunkan lebih banyak ubat-ubatan untuk menangani masalah ini baru dan penyalahgunaan dadah dan pentadbiran Perkhidmatan Kesihatan Mental (SAMHSA) yang menyumbangkan berjuta-juta dolar kepada Syarikat untuk menangani gangguan co-occurring. Dolar cukai tersebut akhirnya menggulung di muji daripada psychopharmacy ini.
Masalah bagaimanapun, dan salah satu studiously diabaikan, atau mungkin lemas bunyi tunai hasil titik peluh pembayar cukai di yang sloshing melalui sistem ini, bahawa tidak ada apa-apa keterangan kepada salah satu “penyakit” ini! Bahasa dalam kajian dan laporan mengenai subjek agak tellingly sangat conjectural dan termasuk kata-kata seperti “boleh” dan “menunjukkan” tanpa sebarang bukti yang sebenar.
Terdapat hanya ada Sains di sebalik perkara-perkara ini dan misteri yang besar adalah bagaimana agensi, manakala perbelanjaan wang kita jadi bebas, benar-benar gagal untuk melihat detail yang sedemikian trifling!
Walaupun dikatakan fenomena gangguan co-occurring, (juga dikenali sebagai dual diagnosis atau comorbidity) beruang di psikiatri tipikal ketiadaan fakta-fakta yang sukar dan tunggangan hampir keseluruhannya pada pendapat yang disampaikan loftily oleh seorang pemuda mencari doctor-ish dalam kot putih, kebanyakan rawatan untuk penyakit ini memerlukan ubat-ubat psikotropik.
Tiada sudah tentu sesuatu yang sangat memberitahu bahawa itu adalah benar-benar hilang dari gambar ini.
Apa yang hilang?
Mana-mana ada menyebut mana-mana co-occurring penyakit fizikal yang tidak dirawat, alahan, jangkitan, gangguan glandular, kekurangan pemakanan dan sebagainya, yang dikenali untuk menghasilkan kemurungan, keresahan, insomnia, kegelisahan, ragam yang murung dan sebagainya, malah mana-mana pakar psikiatri “gangguan mental” yang begitu gemar mendiagnosis – termasuk dadah dan penyalahgunaan dadah.
Mana-mana ada apa-apa sebutan menghantar orang ke pakar pemakanan dan doktor untuk mendapatkan asas penyakit mendapati dan dirawat sebelum kita mula drugging syaitan miskin.
Walaupun perhatian kecil akan dibayar kepada persekitaran sosio-ekonomi orang sebagai Ko-faktor dalam yang beliau “penyakit mental,” mana-mana dalam skim askar-farmaseutikal yang hebat ini – dan ini benar-benar beggars kepercayaan – adalah pemakanan beliau dan keadaan kesihatan fizikal orang yang memandang.
Memandangkan keadaan moden pengetahuan berkenaan selok-belok dan peranan pemakanan dan ubat-ubatan yang semua makanan itu sendiri, ini tempat psikiatri dan orang-orang di koridor kuasa ia seolah-olah memegang spellbound oleh mantra yang “dadah, Rang undang-undang, dadah” Jejakan sekurang-kurangnya setengah abad di sebalik kefahaman semasa.
Salah satu boleh sahaja harapan mereka diamanahkan untuk masa depan negara mereka boleh snap daripadanya, bergerak dari ejaan lutsinar-Farmasi dan bertemu dengan masa sebelum lebih ramai orang akan mendapat dibunuh.
Sementara itu, Sains sebenar terus terlebih dahulu dan penyelidik dalam pemakanan dan bidang allied terus menolak balik sempadan-sempadan.
Dalam kes tertentu penyalahgunaan dadah, terdapat strategi pemulihan yang mudah dan amat berkesan yang tidak menggunakan ubat-ubatan untuk merawat dan merangkumi pemahaman state-of-the-art itu. Satu program yang dipanggil Program Pendidikan dan pemulihan dadah Narconon. Saya cadangkan anda check it out.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *