Di luar negeri – ibu tumpang bagi pelancongan kesihatan

Di luar negeri – ibu tumpang bagi pelancongan kesihatan

Ibu tumpang adalah salah satu cara yang cepat berkembang bantuan. Ia semakin popular kerana ia adalah bantuan yang besar kepada orang-orang yang tidak mahu hamil atau yang tidak boleh hamil akibat pelbagai isu-isu perubatan. Ianya juga bagi pasangan gay atau lesbian.

Ibu tumpang di negara-negara yang paling maju Walau bagaimanapun, melibatkan perbelanjaan yang besar dan banyak undang-undang perlu bersusah-payah. Di Amerika Syarikat, undang-undang yang mentadbir ibu tumpang adalah berbeza dari Negeri-Negeri. Dalam satu kajian yang ibu tumpang undang-undang di negeri-negeri 51, didapati bahawa hanya 14 Negeri membenarkan ibu tumpang kencing untuk berkahwin dengan pasangan sahaja, di mana kerana ianya tidak jelas di negara-negara kira-kira 7. Urusan perdagangan ibu tumpang adalah menyalahi undang-undang di United Kingdom, Kanada, Perancis, Australia, Sepanyol dan China, manakala Jepun masih seolah-olah ambivalent ke arah pengganti bersalin. Dalam kebanyakan lain negara maju seperti Jerman, keadaan undang-undang pengganti keibuan adalah sangat ketat. Juga ia dianggarkan bahawa kos keseluruhan termasuk bayaran untuk seorang pengganti ibu ibu tumpang adalah AS$ 50,000 hingga $100,000. Sebab-sebab utama yang dua ini membawa kepada semakin meningkat kecenderungan memilih ibu tumpang di luar negara, Perdana dan destinasi kegemaran yang India.

Ibu tumpang telah menetapkan yang bertapak kukuh di India dan telah menyaksikan bilangan kes-kes yang berjaya. Ibu tumpang caj di India adalah kira-kira sebahagian kecil daripada apa yang ini adalah di negara-negara maju. Tiada undang-undang tidak banyak isu-isu yang melibatkan complicacies. Terdapat hanya tertentu panduan yang dikeluarkan oleh pihak India Majlis daripada perubatan penyelidikan (ICMR) pada ibu tumpang dan teknologi reproduktif bantuan (seni), tetapi mulai sekarang, terdapat undang-undang tiada ibu tumpang di India. Satu lagi faktor utama yang menyebelahi India bagi ibu tumpang adalah agak maju sistem penjagaan kesihatan yang mempunyai pasukan pakar-pakar ibu tumpang, doktor IVF dan teknologi rawatan. Banyak Hospital di India membantu pasangan mendapatkan surrogates. Satu akan walaupun menghadapi halangan bahasa di India kerana Bahasa Inggeris adalah kedua Tempahan sangat bercakap Bahasa.

Ibu tumpang luar negara meningkatkan bidang pelancongan perubatan negara tuan rumah. Ini menjadi bonus tambahan kepada ekonomi dan membantu pembangunan. Pelancongan perubatan di India berkembang pantas dan dijangka akan menjadikan perniagaan 1-2 bilion dolar menjelang 2012. Ibu tumpang India sudah perniagaan $445 juta-satu tahun. Di dalam tempoh tiga tahun yang lalu, sebuah klinik yang tunggal di negeri barat India Gujarat mempunyai lebih daripada 50 pengganti ibu pada buku-buku, separuh untuk orang Barat atau orang India yang tinggal di luar negeri. Tetapi kerana negara seperti India mempunyai tempahan disediakan surrogates milik strata lebih rendah, kebimbangan Kesihatan menjadi isu yang serius. Jadi beberapa pentauliahan mesti memastikan kesihatan dan keadaan perubatan orang sebelum bersetuju pada seorang ibu pengganti.

Ibu tumpang mencipta kehidupan dan membawa senyuman dalam keluarga yang tidak mempunyai anak. Pasangan tidak berdaya memenuhi keinginan mereka orangtua. Salah satu juga boleh mempunyai pilihan pelancongan perubatan sebelum menandatangani kontrak untuk ibu tumpang. Ini akan membantu dalam memahami kaedah-kaedah dan cara-cara ibu tumpang dan salah satu akan dapat membuat keputusan yang kukuh kerana ia melibatkan banyak wang dan emosi manusia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *