Di antara bahaya Kesihatan perut

Di antara bahaya Kesihatan perut

Berat badan yang berlebihan dan lemak perut seiring dan ratusan ribu orang-orang baik kehilangan kehidupan mereka setiap tahun jika tidak perlu kerana masalah ini. Perut adalah bodyfat berlebihan utama tempat disimpan. Orang yang berbeza menjadi lebih berat atas sebab-sebab yang berbeza. Sesetengah orang mempunyai selera makan yang lebih besar dan beberapa orang yang sekadar malas. Tetapi kerana malas bukan kesalahan anda, kerana anda telah dikondisikan oleh media yang ianya okey makan kek dan Aiskrim kemudian pergi tidur.

Jika anda tidak mengambil masa untuk membaca label makanan apa yang anda makan, anda pada dasarnya makan unwisely. Dan ramai orang hanya makan apa yang mereka mahu tanpa mengenai apa jenis makanan yang akan melakukan untuk sistem mereka. Apabila anda terlibat dalam tingkah laku ini anda menjemput lemak perut untuk disimpan dalam badan anda. Kadang-kadang bakteria dan critters lain sedikit membuat kediaman yang selesa di lemak perut anda. Jika anda ada terlalu banyak lemak perut berlebihan yang anda akan cenderung untuk hidup yang lebih rendah kualiti hidup daripada seseorang yang bersenam secara teratur dan sihat. Badan anda perlu memindahkan darah dan oksigen ke seluruh tubuh dan apabila anda akan membawa terlalu banyak berat badan ia membuat badan anda bekerja keras untuk melakukannya.

Membawa perut yang berlebihan juga cenderung untuk membuat anda berasa lebih teruk tentang diri anda, dan ini adalah satu faktor psikologi yang berkaitan dengan penyimpanan lemak perut terlalu banyak. Media sentiasa menunjukkan sehingga orang dengan enam pek abs dan wanita cukup cukup untuk bersaing dalam Syarikat miss. Dan jika anda tidak jatuh seperti ini sudah atau kelihatan seperti ini, anda Rajah apa palang pintu itu saya tidak boleh seperti itu juga jadi saya mungkin juga hanya perlu makan seperti saya telah kerana tiada harapan. Jika ini adalah di mana anda berada di anda berada dalam kitaran negatif yang anda perlu untuk menangani dan memecahkan secepat mungkin.

Satu lagi masalah dengan terlalu banyak berat badan berlebihan ialah mencari pakaian yang betul. Ramai orang yang berlebihan berat badan mendapati diri mereka yang membeli-belah di kedai-kedai seperti besar dan tinggi, yang sangat mahal, kerana mereka tidak boleh mendapatkan pakaian mereka makan paling tempatan. Ia juga boleh menyebabkan masalah dengan mengikuti jadual tidur yang tetap serta masalah yang mencerna makanan. Orang kadang-kadang berat badan berlebihan juga mengambil pil tidur untuk cuba mendapatkan jadual tidur yang konsisten tetapi masalah dengan ini adalah bahawa ia boleh menjadi ketagihan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *