Detox dan membersihkan diri anda secara semulajadi

Detox dan membersihkan diri anda secara semulajadi

Ia kelihatan seolah-olah anda tidak boleh menghidupkan hari tanpa mendengar tentang jenama baru colon cleanser atau detoksifikasi diet yang disediakan.

Barangan dan sistem ini mendakwa bahawa mereka boleh menghapuskan binaan bahan toksik dari badan anda, menggalakkan kesihatan am yang lebih baik. Sebahagian melibatkan puasa, manakala beberapa melibatkan tablet herba atau diet cecair yang jumlah.

Selepas banyak kajian, terdapat bukti yang pasti masih tidak jelas apa-apa kaedah yang berguna.

Menurut Dr. Michael Picco, pada tahap satu dengan klinik Mayo, detoksifikasi Diet & pembersih boleh sebenarnya mempunyai kesan sampingan yang tidak diingini.

Walaupun tuntutan perniagaan yang menjual produk tersebut, badan kita adalah pasti sangat cekap pada penapisan racun ini.

Walau bagaimanapun, Terdapat banyak perkara mudah, semulajadi yang anda boleh lakukan untuk meringankan beban toksik badan anda. Berikut adalah beberapa pendekatan yang telah terbukti untuk menyegarkan badan anda di dalam &, dengan kelebihan berat badan secara sihat, meningkatkan kecergasan dan pengertian umum kesejahteraan.

Panik untuk menyambung epidermis anda.

Pengelupasan benar-benar adalah cara yang mudah dan cepat untuk menghilangkan mati sel-sel kulit, memperbaiki aliran darah, menggalakkan peningkatan sel-sel kulit yang baru, dan memberikan kulit anda dengan cahaya semulajadi.

Ia boleh didapati dengan pembersih kulit pengelupasan, gosok kulit semula jadi yang dicipta dari gula perang & minyak zaitun organik, atau mungkin sabun yang lembut serta tuala lembap.

Mempunyai cahaya untuk keseluruhan oleh pengelupasan fizikal anda. Membeli (atau membuat) untuk pengelupasan badan mencuci, atau mendapatkan berus badan panjang yang dikendalikan & gosok ia ke atas badan dalam pergerakan membulat sebelum anda mandi.

Kedua-dua teknik yang boleh membantu membersihkan liang-liang anda & lakukan dari anda dengan kulit mati.

Belajar untuk bernafas.

Adakah anda pernah menangkap diri menahan nafas anda? Anda akan mempunyai kecenderungan untuk mengambil nafas pendek, cetek pecah? Jika itu berlaku, anda boleh mengurangkan jumlah tekanan badan anda dengan menjalankan pernafasan yang perlahan dan berirama.

Kaedah ini, dipanggil ‘sedar pernafasan’, membantu anda membekalkan lebih banyak oksigen untuk badan anda. Ini, oleh itu, bantuan sistem anda melaksanakan tugas dengan lebih baik.

Pilih masa anda boleh menjadi tenang, seperti sebelum membuat keputusan untuk bangkit dari katil pada waktu pagi. Mengambil nafas yang perlahan, dalam perlahan-lahan. Anda mesti melihat perut anda, tetapi tidak dada anda, meningkat apabila anda bernafas. Mengekalkan nafas selama 5 saat, kemudian perlahan-lahan nafas.

Terus melakukan ini selama beberapa minit. Dengan masa, anda akan memahami bagaimana untuk bernafas lebih betul sepanjang hari.

Amalan harian regangan.

Stretching dan yoga akan memberi manfaat kepada badan dan minda. Bukan sahaja mereka melegakan tekanan dan otot-otot yang lemah gemalai, mereka menggalakkan aliran darah.

Profesional di Web MD mencadangkan flexing semua otot-otot utama sekurang-kurangnya 2-3 x setiap minggu. Meregangkan sehingga anda berasa cahaya tunda, berhenti apabila anda merasa sakit.

Anda boleh menggunakan internet untuk mengenali rutin regangan yang baik atau, jika anda mempunyai masalah kesihatan, tanya pakar perubatan anda untuk mencadangkan satu sesuai untuk anda.

Berpeluh setiap hari.

Hampir seperti kita mengelakkan ia, berpeluh adalah pasti hebat untuk anda. Cara yang paling mudah untuk bersenam pembersihan adalah melalui senaman jenis aerobik.

Seperti yang anda berpeluh, badan anda liberates cecair disimpan. Ambil semula cecair ini dengan minum air yang banyak.

Selepas satu kira-kira seminggu berpeluh harian dan penghidratan, anda akan menyedari peningkatan dengan kulit, tahap stres, & kualiti tidur.

Mengurangkan penggunaan ubat tahan sakit.

Alat kami yang ditentukan untuk untuk menapis toksin daripada darah, tetapi tidak perlu untuk membuat ia bekerja lebih masa. Berbuat baik pada badan anda oleh pengurangan kuantiti over-the-counter ubat penahan sakit anda mengambil.

Penyelidik dengan University of North Carolina di Chapel Hill belajar acetaminophen (Tylenol/Paracetamol) boleh menyebabkan kerosakan pada hati walaupun ia digunakan seperti yang diarahkan.

Subjek ujian fungsi hati adalah 3 x lebih tinggi daripada biasa selepas menggunakan hanya empat hari acetaminophen secara kerap.

Menggunakan serat dan air dalam mempromosikan Kesihatan pencernaan.

Serat & air disediakan di dalam pembersih kolon sihat yang disediakan. Selain itu, mereka adalah di antara yang paling berkesan. Serat boleh menjadi bahan yang sukar untuk mencerna sepenuhnya. Ia membuatkan anda gastrousus saluran kerja keras, mengekalkan ia dalam keadaan yang baik.

Air adalah penting untuk fungsi tubuh. Baik penghidratan bermakna kulit yang lebih baik, sendi yang lebih baik, jauh lebih baik penapisan toksin.

Untuk hasil terbaik, cuba untuk mengambil sekurang-kurangnya tiga puluh gram serat setiap hari, dan sekurang-kurangnya enam atau lapan gelas air. Pembersihan dan Menyahtoksinkan sistem anda, tidak ada benar-benar lebih baik daripada air.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *