Detoksifikasi semulajadi untuk kesihatan yang baik!

Detoksifikasi semulajadi untuk kesihatan yang baik!

Obesiti adalah satu kebimbangan kesihatan yang semakin meningkat. Ia seolah-olah seperti kita diingatkan setiap hari kira-kira berapa ramai orang dewasa di seluruh dunia yang menghadapi obesiti dan risiko kesihatan yang dikaitkan dengan obesiti. Penyakit jantung dan kencing manis akan meningkat. Kebanyakan orang dewasa makan lebih banyak makanan segera dan mempunyai gaya hidup yang tidak sihat sangat. Majoriti orang dewasa tidak melaksanakan hampir sebanyak mereka harus.

Selain daripada sebab-sebab ini, mempunyai toksin dalam badan anda juga boleh menyebabkan anda menjadi berat badan berlebihan. Toksin juga telah dikaitkan dengan kanser payudara, Sindrom Keletihan kronik, perbandaran yang perintah, masalah seksual, dan tenaga yang rendah.

Terdapat banyak cara yang kita boleh mendapatkan toksin ke dalam badan kita. Racun makhluk perosak adalah cara yang biasa. Kita hanya menelan toksin. Makanan yang mempunyai jumlah asid yang tinggi yang akan disimpan di dalam bekas yang sintetik boleh mempunyai toksin leach ke dalam makanan. Ini adalah terutamanya buruk kerana bahan kimia tersebut buatan sesuatu badan kita tidak dibangunkan cukup untuk mengalih keluar.

Mereka juga boleh berada dalam air minuman kita. Banyak kajian telah menunjukkan bahawa peratusan yang tinggi daripada air minuman di Amerika Syarikat adalah hampir tidak selamat kerana kita fikir ia mungkin. Ini boleh benar terutamanya jika anda menggunakan air Perigi di kawasan yang telah diternak secara besar-besaran. Racun makhluk perosak dan bahan kimia lain boleh dijumpai dalam air jenis ini.

Bahan-bahan kimia sintetik yang telah digunakan dengan ternakan bagi membantu mereka mendapatkan lemak dan bersedia untuk pasaran yang lebih cepat boleh juga menjadi sumber toksin untuk badan kita. Ternakan haiwan yang diberi makan bahan-bahan yang membantu menggalakkan pertumbuhan dan juga makan jumlah yang besar daripada antibiotik dan lain-lain bahan asing.

Terdapat cara yang anda boleh menyahtoksik diri anda. Langkah pertama yang penting adalah untuk membeli makanan yang disahkan organik. Ini adalah penting apabila memilih makanan yang berkemungkinan di sebalik toksin, lemak tenusu, jeruk timun, Strawberi, epal, raisins, lada, Kai LAN dan bayam. Apabila anda membeli ayam dan daging, pastikan bahawa mereka adalah bahan kimia yang percuma dan tidak makan kulit. Beralih dari makan ikan yang karnivor, Trout laut, dan pilih ikan seperti cod dan lain-lain ikan putih.

Anda juga perlu pastikan bahawa anda minum air yang ditapis dan minuman yang diperakui organik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *