Deskripsi tugas tradesman

Deskripsi tugas tradesman

Sebagai tradesman yang boleh menjadi sangat menguntungkan kerana beberapa profesion yang agak nipis atas tanah. Manakala kebanyakan pedagang bekerja membina laman web, orang lain boleh bekerja di bengkel atau mengambil kerja dari orang ramai.

Penyambung kabel yang solders kabel kuasa bersama-sama. Mereka perlu mempunyai satu genggaman cemerlang prosedur kesihatan dan Keselamatan, kerana ini boleh menjadi satu kerja yang amat berbahaya jika prosedur-prosedur yang betul tidak diikuti. Mereka juga perlu melindungi kabel yang cukup dan memastikan bahawa ia beroperasi dengan betul.

Dengan Carpenter, mencipta barang-barang seperti doorframes dan banisters dari kayu. Pembinaan atau pemulihan projek pembina soalan akan ditanya untuk membuat dibuat untuk perintah Potongan-potongan seperti keluar tingkap. Tukang kayu perlu dapat mengambil dan mengikut ukuran yang betul dan mungkin diperlukan untuk membuat replika item-item yang sedia ada. Dari perdagangan bangunan Tukang biasanya membuat cebisan perabot seperti katil dan almari pakaian. Seorang tukang kayu yang mewujudkan bahagian-bahagian perabot yang perlu akan dipasang di tempat lain kadang-kadang dikenali sebagai penyambung yang.

Seorang Mason simen adalah tradesman yang bertanggungjawab untuk menentukan dengan betul dan pembaikan konkrit yang digunakan dalam kerja-kerja pembangunan. Mereka perlu memastikan bahawa amaun yang betul bagi konkrit itu merebak sekata ke atas ruang yang diperlukan. Kerja ini memerlukan banyak kecergasan kerana konkrit basah sangat berat dan memerlukan roda atau dibawa ke destinasi akhir. Mereka bertanggungjawab untuk meratakan konkrit. Jika konkrit yang terletak di tempat awam mereka perlu mengelak kawasan daripada orang ramai sebaik yang boleh untuk mengelakkan kemungkinan kemalangan atau vandalisme.

Pekerja besi untuk memasang bingkai keluli ke sebuah bangunan dengan bantuan alat-alat yang pelbagai. Biasanya bingkai keluli mengangkat ke tempat dengan bantuan kren. Ironworker yang perlu bekerja sebagai sebahagian daripada satu pasukan untuk memastikan bingkai keluli yang akan diikat dengan betul antara satu sama lain dan mungkin juga perlu meletakkan landasan dan jaring seperti jaring keselamatan di kawasan kerja untuk mengelakkan jatuh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *