Denver, Co Chiropractor saham perjuangan atau kaedah pelepasan penerbangan tindak balas

Denver, Co Chiropractor saham perjuangan atau kaedah pelepasan penerbangan tindak balas

Walter Cannon Bradford, fisiologi untuk Amerika, berkata, perjuangan badan atau penerbangan respons (atau tindak balas tekanan akut) berlaku dalam vertebrates dalam bentuk tindakan fizikal yang dikaitkan dengan melaksanakan keseluruhan sistem saraf sympathetic. Apabila acetylcholine dilepaskan dari saraf bersimpati preganglionic, ia mencetuskan kelenjar adrenal untuk melepaskan norepinephrine dan adrenalin ke pusat pernafasan, saluran darah dan jantung. Gejala-gejala fizikal yang satu merasakan apabila mengalami post-traumatic gangguan tekanan (PTSD) atau Sindrom Kelesuan Kronik termasuk kecilkan saluran darah, mengetatkan otot, rapid, cetek breathing dan peningkatan kadar jantung, yang adalah semua disebabkan oleh hormon-hormon ini. Semua gejala ini adalah reaksi kepada sama ada yang sebenar atau dianggap ancaman.

ANS, yang berdiri untuk sistem saraf autonomik, merangkumi kedua-dua Sandapak Enterprise blok d dan SNS (sistem saraf Parasympathetic dan sistem saraf Sympathetic). Ini di kira-kira untuk masa yang singkat manakala ia mengawal organ-organ badan sukarela dan fungsinya. SNS ini bertanggungjawab ke atas tingkah-laku yang berkaitan dengan tindak balas melawan atau penerbangan. Sandapak Enterprise blok d, di sisi lain, akan mencetuskan tindak balas penyembuhan. Tindakbalas penyembuhan ini akan membolehkan badan berehat dan memperbaiki dirinya.

Kajian telah menunjukkan masalah dengan nada bersimpati sentiasa dibangkitkan. Tindakan ini berlaku kerana kelenjar adrenal di overdrive, yang membawa kepada pengurangan fungsi dan kecekapan di dalam badan. Ini kemudian menyebabkan kelesuan yang, seperti otot-otot dan jantung perlu bekerja luar apa mereka sedang direka untuk mengendalikan. Kelesuan ini akan menyebabkan keletihan dan kerapuhan dan keputusan dalam banyak isu-isu perubatan.

Terdapat pelbagai simptom yang berkaitan dengan perjuangan atau sambutan penerbangan (dan tekanan kronik) seperti alahan, kebimbangan, Sindrom Keletihan kronik (CFS), candidiasis, kemurungan, pening, dinaikkan kadar jantung, fibromyalgia, sakit kepala, ketegangan otot, loya, post-traumatic gangguan tekanan (PTSD), shakiness dan banyak lagi. Daripada lapan orang askar, seorang akan mengalami tanda-tanda PTSD, mengalami ketidakstabilan zon perang. Adalah sukar untuk askar untuk beralih daripada keadaan takut jumlah dan tekanan normality dan restfulness.

Ianya tidak sihat mempunyai nada parasimpatetik bersimpati atau melonjak yang tinggi. Kedua-dua sistem mesti seimbang atau homeostasis untuk membolehkan tubuh untuk menyesuaikan diri sewajarnya dengan persekitarannya dan mencapai kesihatan yang optimum dan kesejahteraan.

Terdapat tiga pendekatan yang telah terbukti dan berkesan untuk rawatan melawan atau penerbangan: senaman kelonggaran, dalam pernafasan dan meditasi kesedaran. Orang boleh mengurangkan tekanan mereka dengan bersenam. Orang-orang yang membuat perubahan dalam diet mereka dan mengurangkan pengambilan mereka gula dan kafein boleh mengurangkan berterusan melawan atau penerbangan respons badan.

Ubat tidak perlu sentiasa di resort yang pertama terutamanya bagi orang-orang yang mempunyai tekanan yang kronik dan kebimbangan seperti PTSD atau Sindrom Kelesuan Kronik. Ubat-ubatan mungkin berguna dalam situasi penggunaan jangka pendek. Sebelum mana-mana orang bermula rawatan dengan preskripsi, mereka harus bercakap dengan doktor mereka.

Tekanan kimia, emosi, mental dan fizikal boleh disimpan di dalam tulang belakang, sekitar tisu-tisu, saraf tulang belakang dan tunjang dari sangat awal di dalam kehidupan. Ini mewujudkan ketegangan dan meningkatkan nada dalam struktur tersebut. Ketegangan saraf tunjang ini dipercayai menjadi salah satu sebab bagi jawapan yang melawan atau penerbangan. Analisis rangkaian tulang belakang adalah satu modaliti penyembuhan yang menggunakan dua gelombang penyembuhan yang direka untuk menggalakkan strategi-strategi yang diterapkan untuk melepaskan ketegangan saraf, tulang belakang dan saraf tunjang. Kaedah ini juga menggalakkan rangsangan yang diketahuinya daripada banyak penyambungan antara badan, emosi dan minda, yang akan membawa kepada peningkatan kesedaran tentang salah satu yang sendiri. Kawal selia kendiri ini akan membantu memulihkan keseimbangan untuk ANS, yang akan meningkatkan satu kesihatan dan kesihatan serta kegiatan hidup.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *