Dell Petua untuk bateri Lithum Laptop

Dell Petua untuk bateri Lithum Laptop

Q ianya mudah untuk memasang bateri?

a Ya, sangat mudah. Pertama sekali, pastikan semua fail terbuka disimpan. Seterusnya, sama ada lampirkan penyesuai JA terus ke pusingan atau sistem yang ditetapkan ke mod “hibernate” atau matikan. Melepaskan selak pada bateri semasa, dan hanya memasang penggantian bateri Dell FM332.

Q akan pusingan Dell menerima bateri Dell?

Dell yang mempunyai proses kelayakan ketat oleh Dell yang semua bateri adalah sah untuk memastikan Keselamatan, prestasi dan fungsi yang betul. Sesetengah bateri Dell boleh didapati di pasaran dengan tuntutan keserasian dengan sistem Dell. Dell tidak dapat mengesahkan dakwaan-dakwaan ini, mahupun Keselamatan menggunakannya dalam sistem Dell. Dell amat menggalakkan pelanggan kami untuk menggunakan dell bateri E4300 latitud diiklankan sebagai sesuai bagi model-model pusingan sahaja. Hanya Dell pusingan bateri datang dengan 1 tahun waranti, Kejuruteraan keselamatan yang optimum dan prestasi untuk sistem Dell dan disokong oleh sokongan teknikal Dell panjang tempoh jaminan.

Q Apakah bateri Teluk modular?

di dalam beberapa pusingan menawarkan sistem Dell Latitude E5400 bateri yang boleh digunakan di Teluk media pemacu optik (bay pemacu DVD/CD). Ini membolehkan penggunaan dua bateri, berpotensi melanjutkan masa larian yang disediakan.

Q jika saya memasang bateri Teluk modular, bateri Teluk modular yang utama saya bekerja pada masa yang sama kuasa komputer pusingan saya?

No, bateri Teluk modular yang digunakan dahulu, kemudian sistem automatik bateri utama. Ini adalah rekabentuk yang disengajakan untuk membolehkan jumlah kebanyakan masa berjalan terus dalam bateri E5500 latitud utama jika bateri Teluk modular adalah dibuang dan digantikan dengan sebuah cakera optik.

Q untuk kegunaan apa adalah jalur lampu LED bateri saya?

bateri Tempahan Dell yang mempunyai penunjuk LED yang membolehkan pengguna untuk melihat berapa banyak berjalan masa dan hayat bateri keseluruhan berapa banyak boleh didapati di sentuhan butang.

Untuk semak latitud E6400 cas bateri, tekan butang dan bilangan lampu yang muncul akan memberitahu anda mengenakan status. Jika semua lampu yang muncul, anda telah dicas sepenuhnya. Setiap lampu yang kelihatan akaun kira-kira 20% bayaran.

Untuk memeriksa Kesihatan bateri, tekan dan tahan butang status cas bateri mengukur selama sekurang-kurangnya 3 saat. Jika tiada lampu muncul, bateri adalah dalam keadaan baik dan kira-kira lebih 80 peratus dari yang asal bayaran kapasiti kekal. Cahaya setiap mewakili peningkatan kemusnahan. Jika lampu lima muncul, kira-kira kurang daripada 60 peratus daripada kapasiti yang kekal, dan anda perlu pertimbangkan untuk menukar bateri latitud E4300.

Q apa tidak Dell mengesyorkan untuk menyimpan bateri untuk tempoh masa yang panjang?

Apabila yang menyimpan lebih daripada 4 hari garis panduan ini boleh lebih baik mengekalkan hayat bateri anda:

Jangan Simpan bateri untuk tempoh yang panjang telah diplagkan ke atau melekat pada mana-mana sumber kuasa. Ini termasuk penyesuai aC dan kereta-kereta keselamatan pusingan yang dipasang ke dalam kedai.

Bateri Lap, termasuk yang disimpan dalam sistem pusingan, perlu mengekalkan suhu Menyimpan untuk operasi 0 ° hingga 35° C (32° hingga 95° F).

Bateri boleh disimpan dalam pusingan atau di luar pusingan.

Caj bateri sebelum menyimpan. Masa pengecasan yang disyorkan tidak melebihi 1 jam. Biasanya, ini perlu mengecas bateri E5500 latitud untuk 80% hingga 100%. (Melaksanakan beberapa akan berlaku dari masa ke masa. Bateri yang disimpan dijangka melaksanakan 10-15% dalam tempoh empat bulan, bagi maklumat.)

Q terdapat sekatan dengan mengambil bateri lithium-ion kapal terbang?

yang berkuatkuasa 1 Januari 2008, Jabatan daripada pengangkutan (DOT) melalui talian paip dan Keselamatan bahan-bahan berbahaya pentadbiran (PHMSa) tidak lagi akan membenarkan bateri litium longgar dalam bagasi berdaftar. Bateri ini boleh terus makan dalam Bagasi kabin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *