Definisi kulit yang sihat

Definisi kulit yang sihat

Biar saya jelaskan Apakah kulit yang sihat dalam erti kata yang mudah. Kulit yang sihat adalah lancar, ringan, sekata tona-pendek kata, cantik! Bagaimana Adakah ini logik? Marilah kita menggunakan satu analogi. Anda akan tahu bila anda sakit apabila anda tidak berasa sihat, anda kelihatan pucat dan kulit anda berasa clammy, betul? Baik, sama seperti mana-mana bentuk lain penyakit, ia memanifestasikan dirinya dalam penyelewengan dalam penampilan fizikal dan berasa anda — sama seperti seseorang dengan Hepatatis mempunyai kulit yang kekuningan. Dan jadi, kulit yang tidak sihat boleh ditakrifkan oleh tekstur yang kasar, warna yang tidak normal (saya mengatakan tidak normal kerana nada kulit setiap orang berbeza-beza), kekeringan dan oiliness, dan kulit yang tidak sesuai untuk umur anda. Sebagai contoh, anda hanya dalam tahun anda dan lagi anda mempunyai kedutan seperti anda berada di fourties anda.

Jadi, berbeza dengan apa yang kulit tidak sihat ini, kulit yang sihat adalah licin, lembut, sekata tona dan sesuai untuk penuaan yang semulajadi. Ia masuk akal, betul? Dan apa yang paling penting adalah bahawa faktor-faktor luaran ini melambangkan bahawa kulit anda berfungsi dengan baik kerana ia melindungi tubuh daripada kesan-kesan alam sekitar kadang-kadang tidak, menghalang bakteria dan kuman berbahaya daripada menembusi badan anda dan mengekalkan harta kalis air semulajadi kulit.

Jadi, mengetahui bahawa kulit yang cantik adalah kulit yang sihat, Izinkan saya memberi anda hanya satu perkataan yang sangat penting nasihat yang sangat penting dalam mengekalkan kulit sihat dan cantik. Mengawal kulit anda terdedah kepada matahari. seperti yang anda semua tahu, cahaya matahari mengandungi berbahaya, dan kadang-kadang membawa maut, sinar UV yang menyebabkan pramatang kulit kanser kulit dan penuaan. Ia adalah musuh nombor satu kulit anda. Ia bukan sahaja membuatkan anda berpeluh, yang bleeds kulit anda air yang diperlukan untuk berfungsi biasanya, tetapi terlalu banyak pendedahan juga menyebabkan penampilan kedutan, bintik-bintik, dan kanser kulit.

Jadi, jika anda ingin mengekalkan kulit yang sihat, gunakan langkah berjaga-jaga apabila anda tahu anda akan terdedah kepada sinar panas matahari untuk tempoh masa yang panjang. Membuat ia satu tabiat untuk memohon pelindung matahari sebelum keluar. Dan kerana Amerika Syarikat adalah rumah kepada orang kulit putih yang suka tan, saya mengesyorkan anda menggunakan losyen Menyamak sunless dan dalaman Menyamak — yang semburan-pada dan tidak orang-orang yang menggunakan katil Menyamak dan lampu seperti Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) sudah dilabel ini Samak peralatan sebagai karsinogenik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *