David Wolfe: Idea-idea dan buku-buku beliau

David Wolfe: Idea-idea dan buku-buku beliau

Nama David Wolfe ini sering dikaitkan dengan diet makanan mentah. Beliau adalah salah seorang penyokong-penyokong utama program diet tersebut, dan beliau telah pun menyumbang banyak kepada kesihatan dan pemakanan dengan karya beliau.

Awal dalam hidupnya, beliau telah terdedah kepada isu-isu kecergasan dan kesihatan. Beliau juga berjuang pertempuran sendiri dengan diet. Pertama, kedua ibu bapanya adalah Doktor kedua-dua. Dan kedua, beliau mendapati ketika itu kanak-kanak bahawa dia adalah alah kepada tenusu, jadi beliau terpaksa mengubah pemakanan beliau. Walaupun ini mungkin sukar pada mulanya, ini telah terbukti memberi manfaat kepada-Nya kerana ini telah memberi laluan kepada penemuan manfaat daripada diet makanan mentah — dan jadi kisahnya bermula.

Idea-idea David Wolfe

Tumbuh-tumbuhan organik dan mentah, daging, ikan, dan lain-lain produk mengandungi semua nutrien yang diperlukan oleh badan. Walau bagaimanapun, kebanyakan masa, nutrien ini tidak sampai ke orang-orang yang makan makanan tersebut. Malah, makanan yang mengambil orang-orang yang sering berbahaya dan toksik daripada berkhasiat. Bagaimana ini berlaku? Bagaimana makanan tersebut kehilangan nutrien mereka? Nah, jawapannya terletak pada proses yang berlaku antara pembalakan dan makanan yang di makan — yang mana, penyediaan makanan seperti memasak dan Pemanas. Proses-proses ini merompak makanan yang nutrien mereka. Sering kali, nutrien akan digantikan dengan unsur-unsur yang tidak sihat seperti lemak. Oleh itu, makanan yang dimakan apabila mentah.

Penyata di atas jumlah idea David Wolfe tentang kesihatan. Mereka adalah prinsip-prinsip di sebalik Nya diet makanan mentah. Wolfe menyokong kemasukan buah-buahan dan sayur-sayuran di dalam hidangan setiap orang. Beliau juga tidak mengatakan tidak kepada pengambilan makanan yang lazat seperti coklat, tetapi sebaliknya menggalakkan penggunaan mereka dalam keadaan mentah.

Buku-buku yang ditulis oleh David Wolfe

Wolfe sudah telah menulis banyak buku mengenai diet makanan mentah. Antaranya adalah seperti berikut:

• Makan untuk Salun Kecantikan. Buku ini membincangkan Diet Kecantikan, diet makanan mentah yang berkesan untuk membuat orang yang indah, mengekalkan Kecantikan seseorang, dan melawan tanda-tanda penuaan — semua dilakukan secara semulajadi. Buku ini akan mengajar anda bagaimana untuk menjadi cantik, yang bermula dari dalam. Ia memberi tumpuan makan untuk Kecantikan, walaupun ia juga membincangkan peranan yang dimainkan oleh lain-lain faktor yang indah, faktor-faktor seperti tidur dan yoga.
• Telanjang coklat. Disokong oleh tahun penyelidikan, buku ini membawa berita gembira. Ia akan memberitahu anda manfaat coklat kepada badan anda, mendedahkan bahawa coklat mentah adalah makanan terbaik di dunia sebenarnya.
• Sistem kejayaan Sunfood Diet. Jika anda mahu untuk hidup gaya hidup makanan mentah, maka ini adalah buku yang sesuai untuk anda. Ia akan memberitahu anda bagaimana sebenarnya anda boleh menjalani kehidupan yang anda inginkan. Ia adalah sebuah buku yang komprehensif yang membentangkan Segitiga Sunfood untuk membantu anda merancang makanan harian anda menggunakan makanan yang seimbang. Ia juga akan membantu anda mencari restoran makanan mentah dan organisasi.

David Wolfe tidak diragukan lagi salah satu pihak apabila ia datang untuk diet makanan mentah. Sumbangannya yang pelbagai untuk kesihatan dan diet yang telah membuat perbezaan yang besar dalam perspektif pelbagai orang-orang yang inginkan perubahan positif dalam kehidupan mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *