David Wolfe dan idea-idea revolusi tentang kesihatan

David Wolfe dan idea-idea revolusi tentang kesihatan

David Wolfe dan idea-idea revolusi tentang kesihatan

Lihatlah David Wolfe dan Diet makanan mentah beliau

Wolfe bukanlah satu-satunya orang yang menyokong diet makanan mentah. Ada Aajonus Vonderplanitz, dan sudah tentu, terdapat selebriti dari Hollywood seperti Uma Thurman dan Jason Mraz.

Walau bagaimanapun, satu perkara yang menarik tentang David Wolfe adalah promosi beliau tertanya-tanya makanan seperti coklat, apabila diambil mentah dalam bentuk cacao. Wolfe juga menumpukan lebih banyak di mentah berasaskan tumbuh-tumbuhan makanan seperti buah-buahan dan sayur-sayuran kerana mereka yang paling selamat — tidak mendatangkan bahaya seperti lemak dan parasit dalam daging mentah.

Wolfe telah mempunyai banyak sumbangan kepada kesihatan apabila ia datang kepada beliau penyokong diet makanan mentah. Beliau adalah, pertama-tamanya, pakar pemakanan. Beliau juga adalah seorang penceramah terkenal kesihatan dan fasilitator retreat. Plus, dia telah menulis banyak buku mengenai diet makanan mentah sudah: alam hukum pertama, Makan untuk Kecantikan, telanjang coklat, The Sunfood Diet kejayaan sistem, dan rahmat yang menakjubkan.

Selain daripada ini, beliau juga telah mengasaskan dua organisasi — Sunfood pemakanan dan asas penanaman pokok buah-buahan. Sunfood pemakanan adalah sebuah syarikat yang menjual superfoods dan rawfoods seperti berikut:

• goji beri
• cacao mentah (coklat)
• gajus
• herba, perasa dan rempah-ratus
• teh dan minyak
• sayur-sayuran laut
• pemanis

Sementara itu, asas penanaman pokok buah-buahan adalah sebuah organisasi yang mana matlamat utama adalah untuk menanam pokok buah-buahan seluruh dunia — pokok sehingga 18 bilion! Semua ini dan banyak lagi, telah membuat David Wolfe salah seorang revolusioner terkemuka dalam Kesihatan.

Makanan mentah adalah mana-mana makanan yang dimakan dan diminum dalam bentuknya yang paling semulajadi-tiada pemprosesan, tidak memasak, walaupun Pemanas. David Wolfe adalah pakar pemakanan yang sentiasa menjadi peguambela makanan jenis ini. Mengapa? Apakah kepentingan makanan mentah dan Apakah faedah yang diperolehi mereka. Baik, untuk satu, makanan mentah boleh menyembuhkan penyakit-penyakit yang berbeza, dari orang-orang yang mudah seperti selesema untuk penyakit-penyakit yang lebih serius seperti jangkitan saluran kencing dan sesetengah jenis kanser. Makanan ini dipanggil makanan healing. Mereka juga mengurangkan tekanan darah dan meningkatkan tahap alkali badan. Plus, mereka memperbaiki dan mengukuhkan sistem tubuh badan yang berbeza. Mereka membersihkan dan menyahtoksin tubuh dan menyebabkan keseluruhan manfaat kesihatan dan memberikan individu yang kelihatan muda, mood yang lebih baik, dan kulit yang hebat. Dan sudah tentu, mereka dianggap superfoods kerana mereka memberikan banyak tenaga.

Apa yang membuatkan makanan ini berfungsi? Di mana mereka memperoleh semua kebaikan mereka? Baik, Wolfe telah mendedahkan rahsia di sebalik diet makanan mentah yang makanan yang dipelihara kandungan nutrien. Tidak seperti dimasak makanan yang kehilangan nutrien mereka semasa penyediaan dan proses memasak, makanan mentah mengekalkan nutrien asli mereka. Bukan mereka nutrien yang semakin hilang apabila mereka sedang dipanaskan, nutrien akan terus diserap oleh badan.

Anda mungkin pernah mendengar tentang semua jenis diet, dari yang rendah lemak untuk diet tinggi lemak. Tetapi, Adakah anda biasa dengan diet makanan mentah oleh David Wolfe? Manakala kebanyakan program diet yang anda mungkin menghadapi pada masa lalu telah mengambil berat tentang apa yang tidak makan dan apa yang tidak termasuk dalam diet anda, sistem makanan mentah adalah lebih mengambil berat tentang apa yang anda masukkan dalam diet anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *