Daun zaitun cabutan dos – 6 elemen penting yang perlu diingat

Daun zaitun cabutan dos – 6 elemen penting yang perlu diingat

Jadi, anda telah mendengar mengenai ekstrak daun zaitun dan faedah-faedah yang akan diperolehi daripada mengambil, dan anda berfikir bahawa ia kedengaran seperti ia mungkin kau banyak baik… tetapi anda mempunyai beberapa soalan sebelum memberikan satu pergi.

Apakah cara terbaik untuk mengambil Apakah dos yang disyorkan? berapa banyak? Berapa kerap? Dan, apa yang ia akan kos anda?

Juga terdapat beberapa unsur-unsur yang perlu diingat – malah, terdapat enam daripada mereka – yang akan membantu anda membuat keputusan mengenai dos yang terbaik untuk anda, atau sesiapa yang anda bercadang untuk memberi.

#1 Adakah anda manusia atau haiwan? Just kidding… walaupun ekstrak daun zaitun boleh diberikan kepada haiwan peliharaan. (Tidak lama lagi akan lebih banyak maklumat mengenai ini di laman web saya)

#1 Kanak-kanak atau dewasa ini adalah agak asas. Semua produk daun zaitun yang saya telah melihat, termasuk semburan, mengesyorkan memberi separuh dos orang dewasa kepada kanak-kanak. Anda perlu berunding dengan profesional penjagaan kesihatan anda sebelum memberikan apa-apa ekstrak untuk kanak-kanak di bawah 2 tahun.

#2 Produk apa yang anda mahu untuk digunakan – kapsul, cecair, serbuk, teh atau semburan? Jenis produk yang anda pilih bergantung kepada apa yang anda ingin menggunakannya bagi, dan apa yang paling mudah untuk anda dan bajet anda. Beberapa produk telah dibangunkan untuk masalah yang tertentu, seperti sinus, tekak dan semburan faraj. Yang lain akan semua ditelan, jadi mereka akan menjejaskan seluruh badan.

Daun zaitun yang berbeza-beza dalam: memudahkan penggunaan, kekuatan, dan masa yang diambil mereka untuk memasuki aliran darah. Pilihan produk akan, sebahagian, menentukan dos ekstrak daun zaitun, jadi sentiasa mengikuti garis panduan pada kotak atau pembungkusan makanan.

Tetapi untuk memberikan anda idea yang kasar:
Semburan hidung: 1 hingga 3 semburan di depan setiap, tiap-tiap jam 2 hingga 4
Tekak semburan:: 2 hingga 3 semburan, 1 hingga 4 kali sehari atau lebih untuk sesetengah jenama.
Ekstrak cecair: 1 hingga 3 kali sehari dengan dos orang dewasa yang jumlah 15 ml (1/2 auns bendalir) setiap hari.
Kapsul: dos berbeza sangat dari 1 sehari 8 atau lebih.
Teh: 1 hingga 5 cawan sehari, dengan pelbagai gelombang masa yang memberi kesan kepada kekuatan dan rasa.
Tinctures: 1-3 titis sehari.
Serbuk: 1-2 sudu besar setiap hari, bercampur dengan makanan atau minuman.

#3 Kualiti produk yang anda ingin gunakan? Jenama individu dan produk daun zaitun berbeza berbeza-beza jumlah bahan-bahan aktif yang dikandungnya. Ramai di antara mereka akan menyenaraikan peratusan oleuropein, yang dianggap bahan penyembuhan utama daun zaitun, walaupun ia adalah hanya salah satu daripada banyak. Jumlah yang lebih tinggi ini phytochemical tidak semestinya bermakna bahawa sesuatu produk itu mempunyai nilai yang lebih rendah. Tahap oleuropein dapat buatan dirangsang dengan menambah produk serbuk. Ini mungkin seolah-olah menjadi satu perkara yang baik, tetapi ia tidak bermakna bahawa campuran kimia adalah keseimbangan berbanding dengan sumber, iaitu daun segar.

Produk-produk segar-daun adalah terbaik kerana ia akan mengandungi amaun maksimum penyembuhan bahan-bahan kimia dalam daun, tetapi mereka mungkin tidak sesuai atau yang paling mudah untuk anda.

Faktor seperti: apabila daun-daun yang diambil; tempoh masa antara memilih dan memproses daun; caranya daun akan diproses; Kaedah pengeringan yang digunakan; Berapa lama produk yang duduk sebelum itu dibungkus; dan Rak simpanan waktu, Semua akan kesan terhadap kualiti akhir. Terdapat juga faktor-faktor seperti keadaan yang semakin meningkat untuk pokok – iaitu kualiti udara, tanah dan air; dan Apakah baja atau semburan digunakan.

Dan, sudah tentu, titik permulaan… pokok itu sendiri. Pengurusan perosak tidak semua mempunyai daun ubat-ubatan berkualiti, dan tidak semua produk daun zaitun datang dari daun berkualiti terbaik.

Cabutan #4 mengapa anda mengambil daun zaitun? Dalam erti kata lain, bagaimana sakit anda dan apa keputusan anda Cari? Anda sudah berada dalam Kesihatan yang baik dan anda mahu kekal dengan cara itu; atau Adakah anda mempunyai keadaan kesihatan yang kronik? Adakah anda mengalami penyakit yang serius atau anda telah ditangkap sejuk Tempahan yang melakukan pusingan? Anda mungkin akan perlukan dos yang lebih kuat bagi kesakitan yang teruk daripada bagi jangkitan ringan. Begitu juga, dalam keadaan kesihatan yang anda telah lama dijangka memerlukan dos yang lebih tinggi daripada yang akut.

Ia mungkin berguna untuk berfikir dari segi tiga tahap dos.
Dos yang rendah atau minimum biasanya adalah semua yang diperlukan untuk mengekalkan kesihatan yang baik dan memberi rangsangan sistem imun anda. Peringkat ini adalah selamat untuk terus untuk bulan atau tahun.
Dos yang sederhana akan berkhidmat untuk rawatan jangka pendek yang sejuk, selesema atau jangkitan ringan; atau bagi keadaan yang kronik.
Dos yang tinggi adalah disyorkan untuk rawatan jangka pendek penyakit akut, teruk dan kronik syarat-syarat yang tidak bertindak balas kepada dos yang lebih rendah.

Anda mungkin ingin berunding dengan profesional penjagaan kesihatan anda mengenai dos maksima anda harus. Jika anda tidak pasti atau tidak pernah mempunyai daun zaitun produk sebelum ini, sentiasa memulakan rendah dan beransur-ansur meningkatkan tahap.

#5 Biokimia peribadi anda – bagaimana anda bertindak balas kepada ekstrak daun zaitun. Semua orang adalah berbeza, jadi dos yang sama tidak menjejaskan semua dengan cara yang sama. Ia bergantung kepada anda biologi individu; berat badan; ketinggian anda; Kesihatan umum anda; toksin apa yang anda telah terdedah kepada; dan keadaan sistem imun anda.

Terdapat tiada kesan sampingan negatif yang dilaporkan dari mengambil daun zaitun ekstrak; mahupun terdapat tahap ketoksikan yang mantap. Walau bagaimanapun, sesetengah orang mengalami gejala-gejala dari proses detoksifikasi.

Ini disebut sebagai “besaran anoksia” atau reaksi Herxheimer, dan ia berlaku apabila ekstrak daun zaitun membunuh mikrob berbahaya di dalam badan, melepaskan kandungan toksik mereka ke dalam aliran darah. Lebih banyak “bug” anda mempunyai, lebih berkemungkinan anda akan mengalami gejala-gejala detox. Mereka biasanya bertahan dari 3 ke 7 hari dan mungkin termasuk sakit cirit-birit, sakit kepala dan sendi atau otot. Gejala-gejala ini mungkin ringan tetapi jika mereka menyusahkan anda banyak, anda boleh mengurangkan dos anda untuk sehari atau dua, atau pun berhenti untuk 1 atau 2 hari.

Sudah tentu, jika anda semua berkenaan, segera lawati profesional penjagaan kesihatan anda.

#6 Ubat-ubatan preskripsi dan pertimbangan lain. Periksa dengan doktor anda terlebih dahulu jika anda berada di mana-mana ubat-ubatan preskripsi. Ini penting terutamanya jika anda sedang mengambil ubat untuk tekanan darah, gula darah dan kolesterol, atau nipis darah anda. Ini adalah kerana ekstrak daun zaitun boleh mengurangkan gula dalam darah anda, anda kolesterol dan tekanan darah anda; dan ia boleh mengurangkan clumping sebagai platlet, seterusnya penipisan darah.

Hamil atau payudara pemakanan wanita tidak perlu mengambil daun zaitun ekstrak melainkan anda telah menyemak dengan pertama profesional penjagaan kesihatan anda, kerana terdapat beberapa persoalan sama ada ekstrak akan menjejaskan pembangunan sistem imun bayi.

Kos ekstrak daun zaitun boleh menjadi faktor dalam menentukan kualiti dan jenis produk yang anda akan dapat mengambil. Dalam jangka masa panjang, walaupun, produk-produk berkualiti rendah akan membazirkan wang, kerana mereka adalah tidak mungkin untuk membantu anda. Ini bukan untuk mengatakan bahawa kos terus equates dengan kualiti.

Kesimpulannya, anda boleh melihat bahawa dos ekstrak daun zaitun yang betul adalah sesuatu yang sangat individu, bergantung kepada peribadi serta faktor-faktor produk. Ia adalah mustahil untuk menyatakan satu dos tertentu yang akan sesuai dengan semua orang, tetapi saya berharap bahawa maklumat ini telah membantu anda untuk membuat beberapa pilihan yang bijak untuk diri sendiri.

Maklumat ini tidak dimaksudkan untuk menggantikan diagnosis atau rawatan oleh profesional penjagaan kesihatan. Ia adalah untuk tujuan pendidikan sahaja.

C) Lamb Angela Hakcipta Terpelihara seluruh dunia

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *