Dari kesedihan kepada emas – bagaimana untuk menjadikan kenangan buruk baik bertulis

Dari kesedihan kepada emas – bagaimana untuk menjadikan kenangan buruk baik bertulis

Anda pen tempat Tempahan heartbreaking novel seluruh anda, pasti cerita anda akan bergerak pembaca menitiskan air mata. Ditulis apabila anda selesai, anda membaca kembali ke atas apa sahaja penulisan anda… dan bukan sahaja ia benar-benar kurang mendalam, ia jadi ganti ianya lucu. Hanya air mata sesiapa sahaja yang akan menumpahkan akan menangis daripada ketawa.

Anda akan musnah. Anda perlu dapat menulis hal-hal yang menyedihkan, dan anda ingin menulis juga. Tetapi bagaimana satu tidak berbuat demikian? Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara untuk menggunakan kesusahan anda sendiri untuk membuat penulisan anda itu lebih realistik.

Setiap seorang daripada kita telah hidup melalui beberapa kesukaran dalam kehidupan kita. Ia adalah perkara biasa untuk ingin meletakkan kenangan kali ini di belakang anda, Jangan sekali-kali akan revisited. Tetapi ingat bahawa peristiwa-peristiwa ini telah membentuk siapa anda. Selain itu, Terdapat cara-cara untuk meneroka kesusahan anda dan menggunakannya untuk keuntungan anda.

Anda boleh mengambil tragedi semalam dan mengubahnya menjadi inspirasi hari ini!

Pertama, anda memerlukan ingatan yang menarik di atas. Ini mungkin:

• Kehilangan suami/isteri, ahli keluarga atau haiwan kesayangan

• Buli, murahan berbahaya atau lain-lain kenangan zaman kanak-kanak sakit

• Kehilangan pekerjaan, kesihatan anda, atau bahkan rasa Keselamatan

• Sebarang masa yang sukar dari kehidupan anda

Anda mungkin ingin menyusun senarai ini supaya anda boleh merujuk kepada mereka bagi tujuan menulis. (Jika anda masih baru ini jenis memori-menoreh, pastikan bermula dengan ingatan yang tidak berbahaya. Anda boleh bekerja cara anda sehingga lebih sukar kenangan kemudian.)

Sekarang mulakan ajaib! Anda akan terkejut dengan cara benar-benar mudah inilah.

Duduk tempat selesa dengan pen dan kertas di tangan, atau pada komputer anda dengan jari-jari di atas kekunci. Fikirkan adegan dalam cerita anda yang perlu ditulis, atau mungkin ditulis semula. Sekarang pilih ingatan yang mengandungi campuran emosi hendak menggambarkan. Tutup mata anda. Mengambil semestinya, nafas.

Perlu diingat bahawa memori ini tidak lagi boleh menyakiti anda; Malah ia boleh membantu anda, jadi Jangan takut. Meletakkan diri anda kembali dalam masa, kembali ke dalam kasut anda sendiri (atau orang lain!) dan biar ingatan yang melalui kepala anda seperti sebuah filem. Biarkan diri anda benar-benar merasakan yang apa yang berlaku.

Sekarang, buka mata anda dan akan mula menulis di tempat kejadian bagi cerita anda. Jangan bimbang tentang kesilapan, hanya membiarkan emosi yang mencurahkan. Jika perlu, slip kembali ke memori anda bagi yang telah bersara. Apabila anda telah selesai, dibaca kembali melalui apa yang anda tulis. Anda mungkin terkejut; kedalaman kesedihan anda telah diterjemah ke dalam mendalam dalam penulisan anda.

Biar saya berikan anda satu contoh bagaimana teknik ini bekerja untuk saya. Beberapa tahun yang lalu saya perlu menulis pemisahan tempat saya dua watak utama. Saya adalah sangat dilampirkan kepada mereka. Mereka suka antara satu sama lain. Saya harapkan bersama-sama (dengan mereka) bahawa mereka akan menghabiskan seluruh hidup mereka bersama-sama. Tetapi ia tidak menjadi. Selepas menulis satu hari yang indah bagi mereka yang termasuk ciuman pertama mereka, saya meletakkan sebuah lagu yang sangat sedih. Saya Tutup mata saya dan berfikir tentang satu-satu masa dalam hidup saya apabila saya telah kekal diasingkan dari salah satu yang saya suka dgn pengorbanan yg besar. Saya berfikir tentang apa itu seperti saya telah diberi peluang untuk mengucapkan selamat tinggal. Dan kemudian saya menulis selamat tinggal itu, dengan segala kesakitan dan kesedihan yang saya jika saya mempunyai peluang.

Walaupun jenis tulisan yang mendalam ini boleh menjadi emosi penyaliran (anda mungkin perlu berehat selepas mencuba) ada bonus ke senaman jenis ini. Anda mungkin perasan meredakan kesedihan anda sendiri.

Baroness Karen Von Blixen-Finecke kehilangan bapanya untuk membunuh diri apabila beliau hanya Sembilan. Perkahwinannya berakhir dengan perceraian, dia mengalami masalah kesihatan sepanjang hayat, dan cinta kepada kehidupan beliau meninggal dunia ketika beliau biplane terhempas. Ladang kopi tercinta beliau gagal dan beliau terpaksa pulang ke tanah kelahiran beliau. Itu barulah beliau memulakan penulisan. Dia pakai nama pena Izek Dinesen; Daripada Afrika dianggap oleh banyak pekerjaannya Tempahan diiktiraf. Saya fikir beliau berkata ia terbaik:

Sorrows semua boleh ditanggung jika anda meletakkan mereka ke dalam cerita atau bercerita tentang mereka.

Sekarang, pergi memberitahu cerita anda. Dunia sudah bersedia untuk itu… dan begitu juga anda!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *