Dapur sihat perlu Dehydrator makanan sebagai alat penting

Dapur sihat perlu Dehydrator makanan sebagai alat penting

Dehydrators makanan adalah makanan ruji bagi penduduk dapur sihat. Orang-orang yang berfikiran-Kesihatan kini membawa model rumah atas makanan dehydrators dari Diet yang cuba untuk memulihara kalori untuk purists makanan yang ingin menikmati makanan lazat yang tidak penuh dengan bahan pengawet dan ditambah bahan-bahan kimia yang luar tabii.

Anda tahu segar adalah baik untuk tubuh anda kerana mereka akan makan dengan vitamin semulajadi, mineral, enzim. Maaf berkata, banyak yang segar pergi ke sisa kerana orang hanya tidak makan sebelum ia pergi buruk.

Dehydrators makanan adalah penyelesaian kepada dilema ini, anda tidak lagi akan membuang wang dengan membuang keluar buah-buahan yang busuk! Anda boleh menggunakan dehydrator anda untuk menghapuskan kelembapan daripada makanan ini supaya mereka dipelihara secara semulajadi.

Makanan mengalami dehidrasi akan berlangsung lebih lama daripada mereka yang dibiarkan segar dan ia boleh digunakan dalam pelbagai makanan ringan yang sihat. Merenung menambah potongan buah-buahan yang mengalami dehidrasi yogurt atau bercampur-campur dengan kacang bagi gabungan jejak buatan sendiri.

Walaupun kanak-kanak akan makan makanan yang telah disediakan melalui makanan dehydrators. Mereka akan makan buah-buahan mereka dengan senang hati tanpa walaupun menyedari mereka adalah sangat baik untuk mereka. Anda juga boleh mendehidrasi cebisan kecil sayur-sayuran dan slip mereka ke dalam campuran buah-buahan yang mengalami dehidrasi bagi orang-orang ahli keluarga membenci veggie.

Anda perlu pastikan ada haba yang hanya mencukupi untuk makanan kering, tetapi tidak begitu banyak yang ia pandai membuat ia apabila anda mendapat makanan anda dehidrasi. Terdapat banyak perbezaan antara sesuatu pengeringan dan memasak, jadi anda akan ingin memastikan bahawa ia bekerja; anda juga mahu pastikan bahawa setengah makanan yang anda tidak mendapatkan dikeringkan manakala separuh yang lain hanya bertukar menjadi bubur.

Dehidrasi makanan melibatkan mengambil apa-apa yang nipis makanan untuk digunakan, dan meletakkan ia dalam persekitaran yang kering yang cukup hangat untuk mengelakkan bakteria yang semakin meningkat, tetapi tidak begitu hangat untuk memasak makanan. Ianya juga penting bahawa lembapan yang datang dari permukaan makanan mempunyai tempat untuk pergi.

Walaupun dengan pintu ketuhar sedikit sebahagiannya terbuka – anda secara umumnya tidak boleh hanya menggunakan ketuhar anda untuk makanan dehidrasi,, ia adalah sukar untuk makanan kering dengan betul. Tidak untuk menunjukkan fakta bahawa makanan yang dehydrating adalah kadang-kadang satu proses yang panjang, dan anda mungkin tidak mahu bekerjasama ketuhar anda untuk sekian lama. Malah, kadang-kadang Dinyahhidratkan sekumpulan buah-buahan boleh mengambil 20 minit atau lebih.

Faedah-faedah untuk anda serta keluarga anda adalah jelas. Dan bukannya sentiasa Snek pada makanan yang diproses dan mungkin tidak sihat, anda boleh makan jerky dalam atau cuba buah-buahan dan sayur-sayuran yang anda membuat persediaan. Menggunakan dehidrasi sayur-sayuran dengan menambah mereka untuk sup anda dan gulai boleh menjadi cara terbaik untuk meningkatkan jumlah makanan yang kaya dengan vitamin dalam diet anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *