Dapatkan segera yang kuat dan cergas dengan Dumbbells

Dapatkan segera yang kuat dan cergas dengan Dumbbells

Jika objektif anda adalah untuk mendapatkan lebih kuat, lebih otot dan perubahan bentuk badan anda, latihan rintangan dengan dumbbells adalah apa yang anda mahu. Dan mengalami keuntungan besar dalam masa yang terpantas, ianya kritikal latihan kekuatan anda termasuk beberat percuma. Berbeza dengan mana-mana Mesin menjalankan tradisional, beberat percuma menyediakan rangsangan terbaik kepada sistem otot seseorang. Menggunakan beberat percuma, badan terpaksa sentiasa melibatkan otot-otot yang menyokong untuk mengukuhkan dan menyelaras usaha lifting. Penyelarasan otot-otot ini memberi anda kemajuan yang lebih pesat dalam kekuatan daripada dapat dicapai dengan kaedah lain.

Tidak seperti mesin-mesin Pusat Kecergasan, di mana otot-otot tertentu terlibat, dengan dumbbells sebelah yang lemah badan terpaksa melaksanakan suatu amaun yang bersamaan kerja sebagai sampingan anda dominan, memaksa kedua-duanya untuk membangunkan pada kadar yang sama. Dumbbell bersenam membantu membangunkan kekuatan, kekuatan mutlak, dan daya tahan. Latihan yang konsisten dengan dumbbells dapat meningkatkan kadar metabolisma seseorang, yang akan akhirnya mempercepatkan, membolehkan anda untuk mengawal berat badan anda dengan lebih mudah. Bukan sahaja tidak mengakibatkan sebuah badan yang well-shaped latihan rintangan, ia juga memberi anda satu sistem dalaman yang sihat dan cergas dan meningkatkan stamina. Cara yang paling mudah dan paling berkesan latihan rintangan bekerja dengan dumbbells.

Dumbbells adalah sesuai untuk kedua-dua lifters berpengalaman yang ingin meningkatkan jisim otot, dan pemula termasuk tumpuan toning dan Menganjalkan otot-otot beliau dan menumpahkan lemak tambahan. Latihan dumbbell membantu bukan sahaja dalam otot toning, tetapi juga dalam penstabilan sendi anda. Dumbbells membolehkan pelbagai besar gerakan berbanding barbells atau mesin-mesin di gimnasium dan di samping itu membolehkan satu pergerakan semulajadi anda siku, toning pergelangan tangan dan tangan anda. Dengan keuntungan dalam otot dan Kecergasan, anda akan meningkatkan anda melihat secara keseluruhan bukan semata-mata, tetapi juga berasa lebih tenang dan yakin pada diri sendiri.

Kedua-dua barbells dan dumbbells boleh digunakan dalam latihan berat badan bebas, tetapi kerana dumbbells dikawal secara bebas, mereka menyediakan rangsangan otot yang maksimum. Bahagian yang lemah terpaksa menyempurnakan kerja-kerja dan tidak dapat dibantu oleh sebelah dominan – tidak lebih banyak menipu. Dumbbell latihan ini melibatkan otot-otot yang terlibat untuk memperkukuhkan dan menghalang tisu-tisu otot membangunkan secara berasingan daripada satu sama lain. Dumbbells memerlukan tahap tertinggi koordinasi dan imbangan untuk mengendalikan semakin berat. Pusat Kecergasan juga atas peralatan dan Kesihatan Mesin Kelab adalah jauh lebih rendah untuk latihan dumbbell untuk membangunkan kekuatan tulen serta fizikal yang sempurna.

Untuk mengambil kesempatan daripada manfaat banyak dumbbells, anda hanya perlu mempunyai akses kepada beberapa dumbbells dan sebuah bangku senaman. Menggunakan hanya item ini dua, anda akan dapat daripada melakukan beratus-ratus latihan, menumpukan perhatian kepada setiap kumpulan otot utama. Jika anda sedang latihan di rumah anda, anda akan memerlukan sebuah bangku yang rata, sebaik-baiknya satu yang boleh dilaras ke inclines sehingga 90 darjah. Anda juga mungkin mahu tikar getah untuk mengambil kesan perlu pemberat jatuh ke lantai.

Untuk kembali risiko yang berkaitan dengan kecederaan, terutamanya apabila regimen senaman dumbbell yang baru bermula, ia adalah sangat penting bahawa anda mematuhi postur yang baik semasa melakukan latihan fizikal. Di biceps yang curl, sebagai contoh, Pastikan bahagian atas badan masih cukup untuk mengelakkan penipuan – tidak memujuk kemuka atas badan anda dan kembali untuk memudahkan pergerakan. Sejak latihan dumbbell tidak mengasingkan tisu-tisu otot, “menipu”, (menggunakan sistem pergerakan yang membantu anda melakukan senaman lebih mudah) boleh menggoda. Walaupun pelaksanaan akan menjadi lebih mudah untuk melaksanakan kerana ini, akhirnya anda akan hanya boleh menipu diri sendiri daripada keuntungan dalam muscules sasaran anda.

Sentiasa gunakan melampau berhati-hati bila menggabungkan latihan dumbbell ke dalam pelan latihan anda, sebagai bahaya kecederaan adalah lebih banyak daripada bersenam dengan mesin-mesin gimnasium yang biasa. Kerana badan tidak berada di dalam kedudukan yang tetap, ia adalah penting untuk peka untuk mengekalkan postur yang betul sepanjang senaman setiap.

Dumbbells boleh didapati dalam pelbagai bentuk yang berbeza, saiz dan gaya. Pertama sekali, tentukan jika suka set tetap dumbbells atau satu set boleh laras, di mana anda akan dapat menambah berat badan yang berbeza konfigurasi untuk sepasang tunggal dumbbells. Setiap bilik menawarkan kelebihan. Dengan set yang tetap, anda tidak akan membuang masa pemberat yang berubah-ubah. Di sisi lain, set dumbbell tetap akan memerlukan bilik yang agak besar dan cenderung untuk menyelerakkan Ruang anda menjalankan. Bergantung kepada berapa banyak dumbbells tetap anda akan memerlukan untuk mengoptimumkan senaman anda, membeli pelbagai berat tetap boleh benar-benar menambah. Mempunyai sistem dumbbell laras, anda akan mendapat beberapa kombinasi berat dalam satu bahagian daripada radas.

Latihan kekuatan dengan dumbbells menyebabkan keuntungan yang lebih cepat untuk otot badan dan mutlak kuasa – kuasa dunia sebenar – daripada dapat dicapai mana-mana cara yang lain. Dan anda akan dapat menjalankan senaman keseluruhan badan dengan dumbbells semata-mata. Apabila dibandingkan dengan gimnasium harga yang tinggi dan mesin Kelab Kesihatan, sepasang dumbbells kualiti adalah benar-benar cara yang agak murah untuk membina sebuah gimnasium rumah berfungsi. Bukan sahaja akan bekerja dengan dumbbells memberikan definisi untuk badan anda, tetapi Cari dan rasa hebat menambah rangsangan yang sebenar kepada diri seseorang.

Tiada alasan, memilih satu set dumbbells dan dengan mencapai matlamat kesihatan dan kekuatan anda peribadi hari.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *