Dapatkan manfaat maksimum cukai di bawah Seksyen 80 d sekarang!

Dapatkan manfaat maksimum cukai di bawah Seksyen 80 d sekarang!

Jika anda ingin tahu jawapan kepada ‘Bagaimana saya mendapat faedah di bawah Seksyen 80D?’ – baik, di sini adalah. Sebelum 2008, pembayar cukai adalah berhak kepada potongan yang ada sikit 15,000 / – untuk tujuan cukai sebenar premium insurans kesihatan yang dibayar setahun untuk keluarga dan ibu bapa anda. Menurut pindaan-pindaan yang dibuat dalam belanjawan 2008-2009, pembayar cukai kini layak untuk mendapatkan potongan ada sikit 15,000 / – untuk keluarga dan diri sendiri, serta potongan tambahan yang ada sikit 15000 / – untuk ibu bapa anda. Jumlah ini juga boleh pergi sehingga ada sikit 20,000 / – sekiranya mana-mana ibu bapa anda melebihi umur 65 tahun.

Mana-mana individu boleh membuat pembayaran premium untuk diri, pasangan dan kanak-kanak, serta ibu bapa mereka. Setiap ahli yang tunggal dalam keluarga yang berhak untuk menikmati faedah-faedah kesihatan dan opsyen untuk HUF serta penjimatan cukai.

Sekarang, bagaimana boleh anda mendapatkan manfaat ini? Baik, bayaran premium insurans kesihatan yang ditawarkan oleh syarikat insurans am dan telah dipersetujui oleh kerajaan pusat, atau dari mana-mana IRDA lain diluluskan syarikat insurans am dibenarkan potongan. Anda boleh mendapatkan polisi insurans kesihatan dari mana-mana syarikat dalam pasaran, selagi mereka dengan jelas menyebut bahawa dasar-dasar mereka adalah layak untuk manfaat 80D. Anda boleh membeli polisi insurans kesihatan secara online dengan kad kredit. Adalah potongan cukai berbeza daripada polisi dasar kerana mereka akan dijalankan dengan cara berbeza. Memilih polisi yang membolehkan anda potongan maksimum.

Apa-apa petunjuk untuk diingat ketika membeli polisi Kesihatan? Anda boleh membeli polisi insurans kesihatan anda secara online dan jimat wang. Dapatkan sebut harga untuk segera dan mengira kadar premium anda melalui Kalkulator cukai. Lihat berapa banyak keuntungan cukai yang anda boleh membuat polisi anda.

Rancangan floater adalah ideal untuk keluarga. Sesetengah syarikat insurans mempunyai dasar-dasar yang inovatif seperti rancangan keluarga floater, yang meliputi tiap-tiap ahli yang tunggal dalam keluarga di bawah jumlah yang sama diinsuranskan. Satu satu polisi untuk seluruh keluarga! Bunyi hebat bukan?

Lihatlah unik perlindungan yang ditawarkan. Syarikat insurans kini menyediakan perlindungan yang unik, selain merangkumi standard mediclaim. contoh, terdapat dasar-dasar yang meliputi perbelanjaan pergigian, perbelanjaan Jabatan pesakit luar dan lain-lain.

Anda boleh menyimpan cukai dengan membeli polisi perubatan seperti kelebihan Kesihatan Plus. Selain daripada menawarkan pilihan perlindungan yang baik untuk keluarga anda, skim kelebihan kesihatan serta memberikan anda Manfaat cukai maksimum yang anda boleh mendapatkan u/s 80 D. Premium polisi ini telah direka untuk kekal sama pada RS 15,000 atau 20,000 Rs dengan jumlah diinsuranskan berubah-ubah setiap tahun dikira berdasarkan faktor-faktor yang menentukan. Dengan cara ini, anda boleh mendapatkan manfaat 100% potongan di bawah Seksyen 80D dengan dasar yang seperti ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *