Dapatkan anda Rashi tanda Weda Moon dengan padanan Kundali.

Dapatkan anda Rashi tanda Weda Moon dengan padanan Kundali.

Manakala tarikh Carta kundlis atau kelahiran seperti tarikh lahir, lokasi dan jantina individu diperlukan yang hampir sama dan hasilnya adalah berdasarkan kedudukan planet dan bintang-bintang mereka. Terdapat banyak kriteria yang yang digunakan untuk sepadan dengan kundli ini dan lihat bagaimana pergerakan planet dan masa depan kedua-dua individu akan memberi kesan antara satu sama lain

Dalam India Vedic Astrologi rashi tersebut (atau tanda) dan di Nakshatra (atau buruj) di mana bulan diletakkan pada masa kelahiran dalam horoskop pengantin perempuan dan pengantin lelaki akan dikira. Faktor-faktor yang dipertimbangkan berdasarkan bulan rashi dipanggil gunas.

Semakin tinggi perlawanan antara gunas (positif mata) lebih baik perlawanan dikira. Terdapat sejumlah 8 gunas dan setiap seorang daripada mereka membawa antara 1-8 mata. Jumlah gunas ini adalah 36 mata mana-mana pasangan yang mendapat lebih daripada 18 mata dikira perlawanan yang baik.

Kriteria 8 Ashta Koot atau nama yang sepadan adalah seperti berikut

1. Varna – pembangunan rohani atau ego: sejumlah 1 Mata diuntukkan nama ini. Kata ini orang akan dibahagikan kepada 4 kategori. Ini adalah

• Brahmin – ini adalah falsafah yang dipertikaikan.
• Pahlawan – ini adalah pemimpin-pemimpin dan sawyers masyarakat.
• Vishay – ini akan dianggap sebagai orang-orang bahagian perniagaan yang menjalankan fungsi-fungsi ekonomi.
• Shudra – ini dianggap menjadi labors itu.

Adalah lebih baik jika di kedua-dua rakan kepunyaan varna sama. Walau bagaimanapun seorang gadis varna rendah boleh berkahwin dengan seorang budak lelaki varna lebih tinggi tetapi tidak sebaliknya.

2. Vashya – tarikan dan kawalan magnetik: dua mata yang diperuntukkan kepada faktor ini. Kata ini orang akan dibahagikan kepada kategori berikut.
• Nara Rashi
• Chatuspada Rashi
• Jala rashi

Vashya bermakna secara literal kawalan ia menunjukkan tahap kawalan yang menarik dan amenability isteri atau suami akan dapat bersenam yang lain.Menunjukkan pengaruh salah Datuk / er rakan sejawatannya dan mengambil yang menunjukkan watak utama menjalankan hubungan perkahwinan. Ia akan menjadi terbaik jika tanda-tanda bulan kedua-dua mereka kepada satu sama lain.

3. Grahamaitri – semulajadi persahabatan, kasih sayang dan ciri-ciri Mental. Faktor ini telah diperuntukkan 5 mata. Ini sepatutnya menangani tabiat psikologi, ciri-ciri mental dan kasih-sayang mereka antara satu sama lain. Peperiksaan ini adalah untuk pengkomputeran hubungan mesra antara planet anak dan horoskop anak perempuan.

4. Rashi kuta atau Bhukta menyumbang 7 titik tiga puluh-enam mata dalam horoskop yang sepadan. Ia dinilai jika pasangan yang dalam pertimbangan akan mencapai keadaan fizikal, accord, kepuasan, kewujudan berpanjangan dan kemakmuran, untuk hidup gembira bersama-sama. Ia ditentukan dengan membandingkan susunan tanda bulan salah satu dari tanda bulan yang lain. Jika gabungan yang tidak harmoni, pasangan itu mungkin tidak jujur dan menipu terhadap satu sama lain.

5. Dina Kuta atau Tara Bala: dalam hal ini beberapa kesihatan dan keluarga kebahagiaan adalah ditunjukkan. Pasangan yang baik kerana, cinta & kasih sayang, kesihatan dan umur panjang juga dilihat. Dalam hal ini, bintang kelahiran anak dikira daripada gadis kelahiran dan sekali gus Rajah diperolehi dibahagi oleh 9. Jika baki adalah nombor yang lebih maka ia adalah difahami keserasian yang bertuah. Begitu juga, gadis kelahiran bintang dan parameter ini akan memberikan 3 mata.

6. Yoni: Ia menunjukkan keserasian bodily hubungan fizikal. Ia menyumbang 4 mata daripada jumlah 36. Yoni memainkan peranan penting dalam berbaring asas untuk kebahagiaan perkahwinan. Ianya sesuai untuk keserasian emosi. Parameter ini adalah penting memandangkan cinta bersama & tarikan, tingkah-laku seksual & kecenderungan. Keserasian ini dinilai berdasarkan di Nakshatra

7. Gana Kuta: ini diuntukkan 6 mata dan parameter yang menunjukkan aspek-aspek tingkah laku, perangai, keserasian dan ciri-ciri rakan kongsi. Berdasarkan di Nakshatra Moon, orang yang dikategorikan dalam tiga Ganas. Ini adalah:
• Dev (Ilahi)
• Manushya (manusia)
• Rakshasha (kejam)

Dikatakan jika terdapat ketidaksamaan dalam Gana, akan ada pertelingkahannya dan percanggahan dalam hubungan ke atas penempatan pengurusan, warisan dan nafkah kewangan

8. Nadi Kuta: ini diuntukkan mata maksimum 8 dan juga merupakan parameter yang paling penting. Aspek ini menandakan denyut atau tenaga yang menunjukkan faktor psikologi dan keturunan. Adalah dipercayai bahawa pasangan yang mempunyai Nadi sama akan terpaksa mengharungi kesusahan kerana anak-anak mereka. Percanggahan dua orang Nadi juga dipanggil Nadi Dosha dan secara umumnya dianggap sebagai alasan yang kukuh untuk Penafian perkahwinan.

Terdapat tiga Nadis yang berbeza. Ini adalah:
• Adi (mula)
• Madhya (tengah)
• Antya (akhir)
Tiga ini mewakili Prakriti (sifat), seseorang individu itulah Perlembagaan badan mereka. Dalam Ayurveda, Terdapat tiga Prakritis yang berbeza. Ini adalah:
• Kaph
• Vaat
• Pita

Semua gunas-Tambah u bersama-sama untuk 36 mata. Walau bagaimanapun kita perlu menyimpan fikiran bahawa semasa nama milap adalah satu bahagian utama dan penting dalam mencari jodoh, tetapi ia bukanlah satu-satunya perkara yang harus dipertimbangkan. Panjang umur, kuja doshas, Ascendants, bertindih Vimshottari Dashas adalah beberapa pertimbangan tambahan yang harus memandang www.indastro.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *