Dalam mitos dan realiti tentang rambut Straightening Perms

Dalam mitos dan realiti tentang rambut Straightening Perms

Rambut kerinting sering merupakan satu masalah yang sebenar bagi ramai wanita! Rambut jenis ini adalah jarang berkilat dan ia juga sangat sukar untuk menguruskan. Ia membuat pengubahsuaian struktur dan penampilan visual mengikut cuaca dan kelembapan di atmosfera, dan cukup banyak semua yang anda boleh lakukan adalah berdoa bahawa ia tidak akan hujan apabila anda mempunyai tarikh yang sangat penting atau mesyuarat perniagaan.

Pada masa ini, kebanyakan wanita mempunyai keutamaan untuk kedudukan rambut yang lurus. Ia bukanlah hanya satu trend jangka pendek – ia adalah juga tanda evolusi rasa estetik kami. Walau bagaimanapun, straightening rambut kecoklatannya bukan mudah. Kesan sementara prosedur (rata. Menyeterika atau meniup pengeringan) berlangsung hanya sehingga mandian atau hujan yang pertama. Penyelesaian jangka panjang tahan lebih lama – dari 3 kepada enam bulan – tetapi kita bersedia untuk merosakkan rambut kita untuk mengubah bentuknya?

Terdapat pelbagai fahaman sesat yang berkaitan dengan jangka panjang rambut straightening. Mari kita menganalisis beberapa daripada mereka dan mencari yang lebih realiti.

Ramai orang berfikir bahawa semua perms adalah teruk berbahaya, pengeringan rambut dan menjadikan ia rapuh dan nipis. Ini biasanya adalah sebahagiannya betul. Beberapa tahun sebelum ini, bahan-bahan kimia yang digunakan untuk tetap penggayaan rambut adalah tanpa ragu-ragu yang merosakkan. Saya percaya anda semua boleh ingat tekstur rambut frizzy dikeriting ibu dan grandmas – ia jauh daripada menjadi berkilat dan sihat!

Pada masa ini, Walau bagaimanapun, keadaan telah berubah. Penggayaan rambut tetap kekal sebagai satu proses kimia, tetapi Kata majmuk yang digunakan biasanya adalah lebih kurang berbahaya untuk kami rambut berbanding sebelum.

Satu lagi mitos mendakwa semua teknik-teknik didandan tahan lama yang serupa. Ini adalah benar-benar palsu. Pada masa ini, tuan-tuan yang bermimpi mempunyai rambut lurus yang Sutera boleh memilih pemulihan haba – rambut yang berkekalan straightening rawatan yang mengubah rambut yang kerinting kasar, tidak bermaya dan tidak dapat ditangani ke Lata daripada kunci yang lancar.

Walau bagaimanapun, tidak mendapatkan keliru dengan satu salah faham yang lebih terkini: bilangan orang-orang yang telah mendengar tentang pemulihan haba bayangkan bahawa rawatan ini adalah sepenuhnya semulajadi dan tidak berbahaya untuk tekstur rambut. Ini adalah tidak tepat sama ada. Prosedur ini adalah ubat kimia. Ia menggunakan berjenama kimia (Bio ionik, Yuko atau Liscio) yang mempunyai keupayaan mengubah struktur rambut kerinting dengan mentransformasikan bon disulfide dalam aci rambut. Rambut dalam adalah seterusnya panas digosok sehingga ia †˜remembers’ struktur yang baru. Penggunaan losyen meneutralkan seterusnya akan mengalih keluar akibat bahan pertama dan rambut akan kekal lurus untuk selama-lamanya.

Jadi, seperti yang anda lihat, pemulihan haba bukan prosedur semulajadi untuk semua, tetapi ia juga boleh membuat rambut anda kelihatan berkilat dan kedudukan! Keputusan ditentukan oleh keupayaan dalam pendandan dan bakat beliau menganggarkan masa pemprosesan bahan yang sesuai dengan jenis rambut anda dengan betul.

Mitos ini timbul kerana kekurangan pengetahuan. Jika anda perlu untuk mempunyai rambut lurus yang indah, tetapi anda tidak pasti yang merupakan rawatan Tempahan bermanfaat untuk anda, melakukan kerja rumah anda terlebih dahulu dan menganalisis pilihan anda secara objektif, tanpa dipengaruhi oleh fahaman sesat dan gossips.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *