Dalam Kesihatan faedah daripada Ganoderma Lucidum dipertingkatkan “kopi sihat”

Dalam Kesihatan faedah daripada Ganoderma Lucidum dipertingkatkan “kopi sihat”

Sebelum saya menjelaskan sebahagian daripada manfaat kesihatan Ganoderma kopi sihat, mari kita Tinjau beberapa kesan kopi biasa, tanpa ekstrak Ganoderma. Walaupun terdapat beberapa kontroversi yang mengelilingi subjek, kebanyakan pengamal Kesihatan ingin menekankan bahawa minum kopi yang tidak kondusif untuk kesihatan bagi beberapa sebab. Kopi boleh leech mineral beralkali yang penting (seperti kalsium, magnesium dan kalium) dan vitamin B yang larut-air dari badan, menjadikan ia menyumbang kepada keseluruhan keadaan terlalu berasid. Plus, kopi boleh mengurangkan kelenjar adrenal dan kedai-kedai tenaga, oleh itu penyusutan sistem imun dari semasa ke semasa.

Di samping itu keadaan kesihatan yang buruk yang boleh menyebabkan ketagihan kopi jangka panjang, kafein yang terkandung dalam kopi boleh menyebabkan pelbagai kesan sampingan yang negatif-, seperti: gementar, malu, refluks asid, marah perut, sakit kepala, cepat marah dan insomnia. Walaupun kesan buruk pada kesihatan secara umumnya diakui, kopi adalah kedua kebanyakan dimakan minuman di dunia, dan kebanyakan orang yang minum ia menganggap ia satu keperluan dan bukannya mewah, menjadikannya ketagihan tidak sihat yang paling popular di dunia!

Kesan-kesan negatif penggunaan kopi yang biasa:
1) Boleh mengakibatkan diturunkan Magnesium tahap *
2) Sebab-sebab meningkat kehilangan kalsium melalui air kencing *
3) Keasidan boleh mengganggu perut dan menghasilkan acidosis metabolisme *
4) Boleh meningkatkan tahap homocysteine dan paras kolesterol
5) Boleh meningkatkan aritmia jantung dan penyakit jantung

* Kesan gabungan tiga boleh menyumbang kepada osteoporosis.

Tetapi kerana adalah sangat ketagihan, ia boleh menjangka orang ramai untuk berhenti minum ia tanpa menawarkan satu alternatif yang berkesan kepada orang-orang yang bergantung kepada sifat dan bahan perangsang kopi ini untuk membantu mereka bangun dan sentiasa berwaspada, itulah sebabnya ekstrak Ganoderma dipertingkatkan kopi sihat telah diperkenalkan beberapa tahun yang lalu. Cendawan Ganoderma lucidum adalah herba ubatan yang mujarab yang boleh mengurangkan kesan kopi dan menambah pelbagai sokongan kesihatan faedah, menjadikannya penyelesaian yang muktamad untuk merubah ketagihan ini tidak sihat kepada yang sihat. Malah, Ganoderma-dipertingkatkan kopi sihat telah membolehkan pelbagai kopi penagih bagi mengurangkan pergantungan dan pengambilan kopi mereka. Di samping itu, ramai orang telah melaporkan peningkatan ketara kesihatan yang “kebetulan” semata-mata dengan menggantikan kopi tetap mereka dengan produk Ganoderma sihat kopi dan teh.

“Kopi sihat” dipertingkatkan dengan ekstrak lucidum Gandoderma telah semakin popular dalam tempoh lima tahun antara kopi pengguna dan usahawan-usahawan yang berminat dengan peluang-peluang membuat rumah wang. Walaupun terdapat pelbagai produk Ganoderma kopi dan Syarikat-Syarikat untuk memilih dari, saya bersedia untuk kepentingan reputasi saya pada produk-produk Ganoderma dan Syarikat-syarikat yang dibentangkan pada laman web ini atas sebab-sebab yang dinyatakan di bawah.

Apa itu Ganoderma lucidum?
Cendawan perubatan ini, juga dikenali sebagai Reishi merah, Mannetaki dan Lingzhi, telah ditemui lebih daripada 5000 tahun yang lalu oleh doktor Cina kuno yang menduduki tempat ini “standard” untuk semua herba yang lain, termasuk Ginseng. Digelar sebagai “Herba keabadian” dan “Raja herba” Ganoderma lucidum adalah dikhaskan untuk royalti. Herba adalah begitu tinggi terharga bahawa petani yang mendapati Ganoderma lucidum yang tumbuh liar di hutan boleh bertukar bagi berat cendawan di dalam emas!

Mengapa adalah Ganoderma Lucidum begitu istimewa?
Secara umum, Ganoderma berfungsi sebagai adaptogen yang. Adaptogen yang merupakan bahan semulajadi yang ditemui dalam beberapa jarang tumbuh-tumbuhan dan herba yang melindungi tubuh terhadap kesan tekanan. Mereka adalah nutrien yang unik yang bekerja di peringkat selular untuk memulihkan, mengimbangi dan semula tenaga sel-sel yang tertekan dan organ-organ. Merekalah ejen-ejen yang kuat yang membalikkan fungsi tidak normal kepada normal. Adaptogens tidak dadah dan ia mempunyai tiada kesan sampingan yang buruk. Mereka tidak terdapat dalam makanan yang kita makan, dan mesti diambil sebagai makanan tambahan. Antara suplemen semulajadi yang tersedia, adaptogens dianggap sebagai yang paling penting dalam peranan mereka untuk meningkatkan tahap kesihatan dan umur panjang. Ganoderma dianggap adaptogen paling berkuasa yang pernah ditemui!

Tekanan; dalam semua segi (emosi, kewangan, metabolisme, oksidatif, kimia) membedil kehidupan kita 24/7 dan menghasilkan kumulatif kesan buruk pada kesihatan kita.

Didokumenkan manfaat kesihatan (in vitro & in vivo) daripada ekstrak Ganoderma lucidum yang keseluruhan termasuk:
1) Analgesic
2) Anti-allergy
3) Bronkitis pencegahan
4) Anti-radang *
5) Ciri-ciri anti-virus
6) Anti-bakteria
7) Anti-oxidant
8) Aktiviti anti-tumor
9) Menyokong Sum-Sum tulang yang sihat
10) Anti-depression
11) Menyokong kesihatan jantung, meningkatkan aliran darah arteri koronari
12) Baki dan menyokong sistem imun
13) Meningkatkan fungsi dalam

* Semua keadaan ‘ degenerative ‘ mempunyai satu komponen keradangan kronik, yang disebabkan oleh perubahan, kecacatan kelemahan sistem imun.

Apabila anda mempertimbangkan manfaat penting yang telah dimasukkan Ganoderma cabutan dipertingkatkan “kopi sihat”, Terdapat beberapa sebab untuk menggantikan kopi tidak sihat dengan alternatif ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *