Dalam keletihan – penjagaan sumber tenaga anda

Dalam keletihan – penjagaan sumber tenaga anda

Mengalami kelesuan, atau jarak yang panjang keletihan yang anda tidak boleh seolah-olah tarik keluar, tetapi tiada tanda-tanda yang jelas? Anda mungkin mengalami keletihan yang dalam. Inilah asas yang sedikit pada kelenjar ini sangat penting dan bagaimana untuk merawat mereka yang betul. Gaya hidup kita pantas menolak organ-organ ini sedikit had: Overtaxed oleh tekanan, perangsang, gula dan pelbagai tabiat, Pusat Kawalan tenaga badan kita akan mudah maxed masuk, mengakibatkan keletihan, kemurungan dan pertambahan berat badan. Di mana-mana Kesihatan semulajadi, program kesihatan dan Kecergasan, sokongan untuk kelenjar adrenal adalah penting.

Kelenjar adrenal akan piramid kecil yang membentuk organ-organ yang duduk di atas setiap buah pinggang di bahagian belakang yang lebih rendah. Semula adrenals melepaskan ‘hormon tekanan’ mereka sendiri sebagai tindak balas kepada situasi dan keadaan persekitaran tertentu, dan mengawal pelepasan banyak hormon penting dalam badan seperti DHEA, estrogen dan testosteron. Fungsi utama mereka adalah untuk Perdana sistem untuk menangani keadaan yang mengancam nyawa, tertekan atau penuh tekanan. Mereka sebahagian besarnya menentukan tahap tenaga yang disediakan bagi jawapan yang perlu.

Dianggarkan 75% individu mengalami dalam keletihan – ketidakupayaan semula adrenals untuk bersaing dengan permintaan – pada masa atau yang lain. Ini berlaku apabila kelenjar yang boleh tidak lagi bersaing dengan kadar outputting hormon tekanan, atau apabila mereka tidak lagi bertindak balas kepada permintaan berulang kali bahawa mereka telah mendengar terlalu banyak kali sebelum. Tanda-tanda dan gejala-gejala mungkin termasuk kelesuan yang teruk, kepala atas kedudukan, kemurungan dan keresahan, kekurangan nafsu seks, keletihan dan kelesuan yang umum. Hal ini sering dikaitkan dengan tekanan yang kuat atau berpanjangan, krisis hidup, trauma, dan penyakit kronik. Faktor-faktor lain termasuk diet tidak wajar, penyalahgunaan dadah, dan terlalu sedikit atau tidur yang tidak teratur.

Apabila sihat, semula adrenals anda dengan serta-merta boleh meningkatkan kadar jantung dan tekanan darah, keluaran tenaga Kedai-kedai untuk kegunaan serta-merta, anda mempertajamkan deria anda, sistem penghadaman yang lambat dan pelbagai fungsi-fungsi lain yang sekunder. Fungsi ini amat penting dalam situasi kecemasan – kelenjar adrenal tidak berfungsi, overtaxed boleh mengurangkan keupayaan anda untuk berurusan secara berkesan dengan keadaan krisis. Satu lagi aspek sihat semula adrenals adalah keupayaan untuk bertahan jangka panjang penggunaan fizikal seperti dilihat dalam marathon yang berjalan, berenang, Berbasikal jarak jauh, dan begitu juga tanggungjawab seharian ibu bapa! Ia adalah tugas kelenjar adrenal anda bertindak balas terhadap tekanan dengan cara yang seimbang supaya satu respon yang sesuai kepada keadaan.

Kelenjar adrenal isyarat menyimpan, pembebasan dan penggunaan karbohidrat dan lemak, penukaran lemak dan protein kepada tenaga, dan mempengaruhi pengagihan lemak pada tubuh. Keluaran mereka yang terlibat dalam peraturan gula dalam darah, fungsi kardiovaskular, fungsi pencernaan, dan mengawal tekanan darah. Semula adrenals lagi terlibat dengan memainkan sebahagian kepentingan seksual dan jawapan – jadi buruk berfungsi semula adrenals boleh benar-benar menambah tekanan ke atas perkara-perkara dengan meningkatkan simpanan lemak pada perut anda semasa membuat anda disinterested dalam keseluruhan proses sama sekali!

Berikut adalah beberapa cadangan yang semula jadi bagi menyuburkan dan menyegarkan kesihatan dalam: kita akan mula dengan yang mudah; pengambilan mencukupi air. Ini adalah satu kemestian dalam Kesihatan semulajadi, kesihatan dan program kecergasan kerana ia membantu menjaga buah pinggang yang dipam dan membersihkan badan supaya ia mempunyai toksin kurang untuk berurusan dengan, maka tekanan kurang. Saya menggunakan formula.6 x berat badan = auns air setiap hari untuk pelanggan saya. Ini adalah satu jumlah yang perlu bergerak ke arah dari masa ke masa. Contohnya jika berat 150 paun pengambilan air harian anda akan 90 auns. .6 x 150 = 90 auns. Jika anda sedang minum 40 auns air setiap hari dan pengambilan auns harian anda (ideal) 90 auns, meningkat perlahan-lahan kepada anda sesuai auns air bulan berikutnya atau dua.

Seterusnya ialah memperlahankan kelajuan perkara sekurang-kurangnya beberapa minit setiap hari. Ianya begitu mudah untuk mendapatkan luka kerja sepanjang hari, tugas dan lain-lain tekanan kita jarang luangkan masa untuk duduk senyap-senyap tanpa gangguan dan hanya melepaskan perkara-perkara ini dari minda kita. Berjalan jika boleh; senaman boleh menjadi satu faktor yang menyokong merendahkan tahap tekanan. Tetapi semasa berbuat demikian, cuba ‘ hadir ‘, daripada Penyewaan fikiran melayang untuk tugas tersebut di hadapan anda – ini akan membolehkan regenerasi terbesar.

Diet memainkan peranan besar dalam mana-mana Kesihatan Asli, kesihatan dan program kecergasan, dan adalah penting dalam fungsi kelenjar adrenal yang betul. Anda telah mendengar fakta itu sebelum ini, tetapi saya akan katakan sekali lagi! Mengurangkan pengambilan gula-gula adalah racun kepada sistem, menggalakkan tekanan apabila dimakan. Potong perangsang untuk yang terbaik dari kebolehan anda. Jika anda mempunyai ketagihan kafein, mengambil masa untuk masa, Adakah anda benar-benar memerlukan cawan yang seterusnya? Ia akan membuat anda berasa lebih baik? Selalunya selepas yang pertama atau dua pada waktu pagi, jawapannya adalah tidak. Dan memotong mereka semua bersama-sama keluar akan memberikan anda lebih banyak tenaga daripada yang anda fikir mungkin dalam seminggu hingga 10 hari.

Untuk menenangkan, menjana semula rawatan, sila tarik mandian garam Epsom yang keletihan dan keasidan badan. Sekali lagi, Biar minda anda pergi dan melepaskan kebimbangan hari, dan cuba untuk menggabungkan ini ke dalam rutin biasa anda. Mempertimbangkan menambah beberapa titis minyak pati lavender untuk mandian anda dan membenarkan aroma untuk membantu anda berehat dan menyegarkan. Campuran mandian minyak pati kegemaran: 4 jatuh pati minyak Lavender, 1 penurunan minyak pati Rose. Minyak ini adalah terkenal dengan ciri-ciri mereka pujian dan santai. Campuran garam mandian aromaterapi lain boleh disediakan untuk tujuan ini – pastikan mereka menggunakan semua bahan-bahan semulajadi, seperti aromatik sintetik boleh sebenarnya menyebabkan tekanan yang lebih banyak!

Campuran minyak penting berikut digunakan secara langsung ke atas semula adrenals perkara pertama pada waktu pagi dan sekali lagi pada waktu malam (awal) boleh membantu untuk menyuburkan, Memperkasakan, dan meremajakan semula adrenals. Ini diterangkan dalam aromaterapi lanjutan, oleh Dr. Kurt Schnaubelt, salah satu daripada Amerika membawa aromatherapists perubatan. Dalam 30 ml (botol kaca permulaan kuning jingga atau kobalt satu auns biru) menambah Spruce hitam 2 ml, Pine minyak pati 1 ml, Cedarwood yang penting minyak 1 ml dan masukkan baki botol dengan minyak pembawa Hazelnut (kecuali alah kepada kacang-kemudian memilih minyak pembawa yang sesuai yang lain). Menggunakan kira-kira 1 ml (20-30 titis) pada satu masa dan rub ke dalam kawasan di bahagian bawah rusuk anda di belakang anda.

Akhirnya, dan mungkin yang paling penting, lakukan apa yang anda boleh untuk memperbaiki rutin tidur anda. Sampai ke katil sebelum 10 pm adalah penting – waktu antara 10 dan 12 adalah dianggap sangat penting dalam pembaharuan. Cuba menamatkan hidangan terakhir anda seawal mungkin di waktu malam untuk mendapatkan rehat yang lebih baik, supaya badan tidak membelanjakan sebanyak mana usaha yang terbaru anda makan malam kerana ia adalah berkenaan semua anda penting sumber lain. Tidur herba formula yang berkesan bagi ramai orang, dan akan membentuk tabiat sebagai beberapa preskripsi ubat-ubatan boleh. Selain itu, kajian telah menunjukkan bahawa aroma minyak pati tertentu di dalam bilik boleh mempunyai kesan yang dramatik terhadap kualiti tidur – cara mudah untuk percubaan adalah untuk Tabur beberapa titis minyak pati lavender pada comforter anda sebelum bersara (akan mengampunkan, terlalu banyak sebenarnya boleh merangsang!)

Manakala langkah-langkah menangani perubahan gaya hidup mungkin kelihatan sukar, jika anda telah mengalami dalam keletihan, mereka sudah pasti bernilai pada usaha. Berfungsi dengan betul semula adrenals adalah satu kemestian untuk mendapatkan yang hidup, dan menyokong mereka adalah penting dalam mana-mana Kesihatan semulajadi, program kecergasan dan kesihatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *