CVA, England Bab 11

CVA, England Bab 11

Urusan Syarikat secara sukarela (CVAs) adalah salah satu prosedur menyelamat perniagaan Akta Insolvensi. Sedikit seperti Bab 11 di Amerika Syarikat, mereka adalah bertujuan untuk menyediakan satu cara yang fleksibel untuk penstrukturan semula perniagaan yang bermasalah yang akan membawa kepada hasil yang lebih baik bagi pemiutang daripada prosedur-prosedur Insolvensi yang lain, sementara membolehkan pengurusan untuk melatih semula kawalan dan para pemegang saham untuk mengekalkan pemilikan. Artikel ini melihat pada kebaikan dan keburukan pendekatan ini.

Apakah peraturan syarikat yang secara sukarela?

\the titik awal untuk CVA yang cadangan perjanjian dengan sebuah syarikat yang muflis untuk pemiutang tidak bercagar, yang akan merangkumi semua orang yang berhutang wang seperti pemiutang, tuntutan pekerja dan hutang Crown (PAYE/NI dan Komando), (tetapi tidak termasuk pemiutang bercagar seperti yang Bank-Bank atau pemberi pinjaman aset yang berasaskan). Perjanjian itu boleh menjadi apa-apa yang Syarikat fikirkan sesuai dan boleh dihantar, seperti berkata bayaran sebanyak X pence di paun dalam penyelesaian penuh dan muktamad, atau kinzir pembayaran untuk membenarkan sesetengah urusniaga seperti jualan hartanah di tempat, atau pembayaran balik selama beberapa tahun, atau beberapa kombinasi daripada unsur-unsur ini.

Tawaran itu dihantar kepada Pemiutang-pemiutang yang kemudian mengundi sama ada untuk menerima, menolak atau mengubah cadangan tersebut. Jika cadangan diluluskan oleh kedua-dua 75% dengan nilai semua pemiutang yang mengundi, dan 50% dengan nilai semua pemiutang tidak berkaitan, maka perjanjian itu adalah mengikat semua pemiutang yang telah diedarkan dengan cadangan itu. Syarikat mematuhi perjanjian kemudian dipantau dan dikuatkuasakan oleh suatu Insolvensi pengamal (IP) sebagai penyelia.

Kelebihan CVA yang

CVAs itu mempunyai beberapa kelebihan yang berpotensi untuk perniagaan dalam kesukaran kerana ia:

* yang fleksibel untuk deal apa boleh dicadangkan kepada Pemiutang-pemiutang, walaupun jelas ia telah menjadi salah satu yang memberikan pulangan yang lebih baik daripada pilihan mereka yang lain seperti pembubaran yang muflis, dan cadangan penyelia, (dipanggil penama pada ketika ini), telah bersetuju bahawa rancangan muncul praktikal;

* membenarkan tawaran yang berbeza untuk dimasukkan kepada Kumpulan-Kumpulan yang berbeza daripada Pemiutang-pemiutang jika ini membantu untuk mendapatkan kelulusan;

* membolehkan pihak pengurusan yang sedia ada untuk terus menjaga perniagaan;

* mengelakkan gangguan yang terlibat dalam pentadbiran di mana IP yang akan mengambil alih pengurusan perniagaan;

* memberi perlindungan bagi Syarikat terhadap tindakan pemulihan kerana beban pemiutang yang lama manakala penstrukturan semula sedang berlaku.

Oleh itu, mereka menyediakan satu mekanisme untuk mencapai penstrukturan semula pelarut Syarikat yang membolehkan para pemegang saham untuk mengekalkan pemilikan mereka itu, dan mudah-mudahan terus pulih beberapa nilai, sementara juga menawarkan pemiutang pulangan yang lebih baik daripada alternatif, jika berjaya.

Keburukan CVA yang

Jadi apakah kerugian ini?

Apabila Syarikat bercadang CVA yang ia telah memberitahu semua pemiutang bahawa ia adalah muflis, tetapi ia tidak mendapatkan perlindungan terhadap tindakan pemiutang sehingga perjanjian telah diluluskan, yang membolehkan pindaan dan adjournments, boleh sehingga satu bulan setengah kemudian dalam beberapa kes.

Jadi Syarikat menghadapi risiko yang sesetengah pemiutang akan hanya meningkatkan mereka tindakan pemulihan dalam tempoh ini dalam cubaan untuk memaksa pembayaran sepenuhnya sebelum sebarang kompromi perjanjian dipersetujui. Tuan-tuan tanah akan risiko tertentu di sini kerana mereka mempunyai kuasa untuk membatalkan pajakan anda untuk bebas paymnet atau menghantar baliffs untuk merampas barang-barang untuk dijual untuk membayar tunggakan. Tetapi lain-lain pemiutang boleh mengeluarkan penggulungan petisyen, atau cuba mendapatkan semula stok di bawah penahanan Fasal tajuk.

Terdapat dua cara untuk mengelakkan ini jenis tindakan dan mendapatkan perlindungan sebelum kelulusan cadangan:

* Halangan – terdapat perubahan prosedur CVA untuk syarikat-syarikat kecil yang menyediakan perlindungan moratorium pada mana-mana pemiutang tindakan sebelum mesyuarat, namun ini memerlukan tahap komitmen peribadi penama IP yang sangat sedikit bersedia untuk mengambil ini

* Pentadbiran – pelantikan pentadbir juga memberikan perlindungan yang diperlukan tetapi akan melibatkan lapisan tambahan kos, yang mungkin sukar dipercayai, serta biasanya merosakkan perniagaan reputationally.

Tanpa mereka kebenaran khusus, pemiutang bercagar tidak boleh dipengaruhi oleh cadangan CVA, jadi jika masalah perniagaan yang pada dasarnya berpunca daripada overborrowing kemudian CVA yang unlikley untuk menjadi ubat yang sesuai.

Memandangkan mengatasi yang terlibat, perniagaan juga boleh mengalami beberapa kerosakan di pasaran semasa dalam tempoh mengarah kepada pemiutang mesyuarat sebagai pesaing menggunakan berita dan ketidaktentuan sebagai peluang untuk menyerang asas pelanggan Syarikat.

Pertimbangan yang berhati-hati perlu dibayar kepada rancangan perdagangan pada masa hadapan. Khususnya anda biasanya perlu mengandaikan bahawa perniagaan akan tidak mendapat apa-apa kredit pembekal, sekurang-kurangnya untuk bermula dengan. Oleh itu, anda akan perlu untuk memastikan ia mempunyai tunai yang mencukupi boleh didapati untuk dagangan pada asas ini.

Ia adalah penting untuk reemeber bahawa CVA yang hanya membolehkan perniagaan untuk menyusun semula kunci kira-kiranya. Ia membantu perniagaan untuk menetapkan masalah-masalah asas yang membawa kepada masalah lembaran imbangan. Jadi CVA yang hampir sentiasa perlu disertai dengan senaman pemulihan perniagaan penuh yang akan melibatkan penyusunan semula kedua-dua perniagaan tidak, dan bagaimana ia, supaya masalah dielakkan pada masa hadapan. Satu kritikan terhadap CVAs itu adalah bahawa dalam melegakan tekanan pemiutang pengurusan, kadang-kadang ini menghilangkan tekanan untuk menangani perubahan yang diperlukan.

Jadi, jika perniagaan anda berfikir tentang CVA yang, Adakah ia juga bernilai berfikir tentang proses perubahan yang perlu berjalan seiring untuk mengambil kesempatan daripada peluang CVA yang akan menyediakan untuk menyelamatkan perniagaan sebenar?

Sudah tentu maklumat yang terkandung dalam artikel seperti ini tidak boleh satu kenyataan penuh mengenai kedudukan undang-undang kerana undang-undang kompleks dan kena Tukar. Artikel ini hanya itu boleh menjadi panduan umum tentang isu-isu yang terlibat dan kerana ia boleh mempunyai implikasi yang serius anda perlu sentiasa mendapatkan nasihat profesional yang sewajarnya pada keadaan tertentu anda sendiri sebelum mengambil sebarang tindakan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *