Cucian kulit zakar – bagaimana untuk menjaga zakar kulit licin dan Supple

Cucian kulit zakar – bagaimana untuk menjaga zakar kulit licin dan Supple

Kajian kesihatan seksual lelaki telah mendedahkan bahawa kira-kira 1 dalam 32 lelaki mengalami masalah kulit kering atau flaking zakar pada tahap tertentu sepanjang kitaran hayat mereka. Masalah ini bagi orang-orang yang banyak ini bukan sahaja memalukan, tetapi ia juga boleh, dalam banyak keadaan, menghalang mereka mempunyai kehidupan seks yang memuaskan.

Kenapa kulit zakar menjadi kering

Terdapat sebab-sebab yang banyak daripada zakar kering kulit. Ada yang semudah menggunakan produk yang salah, seperti pelincir dan kondom atau Seluar dalam juga, yang boleh menyebabkan kerengsaan kulit atau dermatitis dan ekzema. Sebab-sebab lain adalah berkaitan dengan satu Sindrom yang dipanggil ‘penggunaan dan penyalahgunaan’. Ramai lelaki tidak mengambil kira tekanan yang mereka letakkan kulit zakar mereka di bawah. Mereka tidak menggunakan pelincir apabila mempunyai hubungan seks atau melancap, dan mereka tidak berfikir tentang bagaimana aktiviti-aktiviti kerosakan kulit mereka.

Kesihatan lelaki, khususnya, kesihatan zakar mereka ini sering diabaikan. Namun, zakar adalah salah satu manusia terhebat dan paling digunakan aset. Jadi, ia membuat banyak rasa untuk menjaga zakar, bukan?

Sebab-sebab yang serius kulit zakar kering adalah jarang berlaku, Syukurlah. Ini termasuk di STD, kanser atau penyakit kulit seperti Psoriasis. Semua, yang boleh sangat menyakitkan, dan dalam banyak kes boleh menjadi satu keadaan yang berterusan.

Masalah-masalah kesihatan yang disebabkan oleh kulit zakar Kering

Masalah kesihatan yang paling lazim yang disebabkan oleh kulit zakar kering adalah kehidupan yang tidak aktif seks. Ini, sudah tentu, kemudian menghasilkan ketegangan dalam hubungan dan pengurangan dalam keyakinan manusia yang mengalami kekeringan. Ini, seterusnya, mungkin kemudian melihat lelaki itu membangunkan kebimbangan ke atas prestasi seksual dan fungsi. Dia mungkin mula bersekutu mempunyai hubungan seks dengan kesakitan dan bukannya keseronokan, yang boleh membawa kepada masalah libido dan kebimbangan.

Kulit zakar Kering, flaking, dan retak juga dibuka seorang lelaki badan jangkitan yang lebih serius dan penyakit bakteria yang boleh menjana implikasi yang serius dan menjejaskan kesihatan keseluruhan. Ini boleh mengurangkan tahap kecergasan dan meninggalkan seorang lelaki dia berasa letih dan lesu, dan dalam kes melampau malah mungkin meletakkan organ-organ utama yang lain, seperti hati dan jantung, di bawah terikan.

Bagaimana untuk merawat kulit zakar Kering

Cara terbaik untuk merawat kulit zakar kering adalah untuk mengetahui apa sebenarnya yang menyebabkan keadaan. Seorang lelaki boleh melawat beliau pengamal kesihatan untuk mendapatkan khidmat nasihat mengenai cara-cara untuk menangani perkara ini, atau jika dia merasakan bahawa keadaan beliau yang tidak serius, maka dia boleh bekerja melalui apa yang disebut sebagai ‘proses penyingkiran.’

Jika seorang lelaki memilih untuk berunding dengan profesional kesihatan mengenai keadaannya, maka ia adalah penting bahawa dia tahu sejarah di sebalik aduan itu dan bahawa dia kemudian boleh menyampaikan maklumat ini kepada doktor. Lebih banyak maklumat bahawa seorang lelaki boleh memberi, semakin tinggi kemungkinan mempunyai satu diagnosis yang berjaya. Ini bermakna bahawa seorang lelaki harus mempertimbangkan apabila keadaan mula PhDnya, berapa lama beliau pernah keadaan, dan jika keadaan telah mendapat apa-apa lebih teruk dari semasa ke semasa. Ia juga adalah dinasihatkan bahawa lelaki itu mempertimbangkan mana-mana kejadian atau kejadian yang boleh mencetuskan keadaan.

Pencetus adalah juga dikenali sebagai penyebab. Oleh itu untuk mencari pencetus, seorang lelaki harus bekerja melalui proses penyingkiran dengan bertanya kepada diri sendiri beberapa soalan, bermula dengan jelas, seperti berikut:

1. Adakah susu getah yang digunakan?

2. Apakah sabun yang digunakan?

3. Berapa kerap melancap mengambil tempat?

4. Berapa kerap melakukan hubungan seksual mengambil tempat?

5. Bilakah Adakah kulit zakar Tempahan menyakitkan atau Kering?

Bergantung kepada jawapan, maka rawatan mungkin semudah yang berikut:

1. Jika seorang lelaki menggunakan lateks, maka dicadangkan bahawa beliau berhenti menggunakannya untuk melihat jika ini menjadikan perbezaan kepada kekeringan kulit zakar. Ramai lelaki mempunyai reaksi alahan kepada susu getah, dan jika ini adalah punca kemudian mengubati mungkin semudah menukar jenis produk yang digunakan, dan kemudian, membolehkan kulit zakar untuk sembuh.

2. Menukar jenis sabun dan menggunakan yang untuk kulit sensitif.

3 – 4. Memotong kembali pada kekerapan melancap atau hubungan seks dan, membolehkan kulit zakar kembali pulih sebelum menjadi seksual aktif lagi.

5. Kerap menggunakan pelembap khusus zakar dan mula prihatin untuk kulit zakar, supaya ia menjadi licin dan lebih lembut, dan tahan kepada tekanan.

Jika seorang lelaki mempunyai mempertimbangkan semua pilihan beliau dan mendapati tiada penyebab atau pencetus, maka ini adalah apabila ia adalah masa untuk berjumpa doktor. Juga, jika keadaan menjadi lebih teruk, maka ia adalah penting bahawa nasihat profesional adalah dihasratkan.

Menjaga kesihatan kulit zakar

Untuk memastikan kulit zakar dalam keadaan yang baik dan bebas daripada kekeringan dan mudah terkena jangkitan yang menyakitkan, profesional kesihatan mengesyorkan menggunakan pelembab khusus zakar, dan produk yang dirumuskan untuk zakar. Produk-produk ini mengandungi vitamin dan mineral yang mengekalkan kesihatan zakar, vitamin dan mineral, dan asid amino. Selain daripada menjaga zakar kulit yang licin dan lembut, a crème khusus zakar (profesional kesihatan sering mengesyorkan Man1 orang minyak), juga meningkatkan sensitiviti zakar. Malah, kesihatan lelaki dikatakan akan dipertingkatkan dengan menggunakan tersebut crème yang kerap, kerana seorang lelaki, mengurangkan risiko kerosakan zakar Nya dan menghasilkan kulit zakar Kering, kasar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *