Cucian kesan kuat mentega Shea melegakan kulit zakar –

Cucian kesan kuat mentega Shea melegakan kulit zakar –

Kulit adalah organ manusia yang terbesar, berkhidmat sebagai pelindung penghalang antara dunia luar dan tisu lembut di dalam. Penjagaan kulit seseorang adalah penting untuk kesihatan keseluruhan badan. Mewujudkan rutin harian mencuci dengan sabun lembut, menggunakan losyen dan melindungi kulit daripada elemen keras semulajadi yang boleh membantu menjaga kulit lembut dan muda. Untuk mengekalkan kulit yang sihat, pelindung matahari perlu digunakan pada musim panas untuk melindungi dari sinar UV yang berbahaya, dan pakaian pelindung hendaklah dipakai dalam musim sejuk untuk menentang letupan berais lama lelaki musim sejuk.

Walaupun ramai lelaki mungkin ingat untuk menggunakan losyen pada tangan, leher dan muka mereka, beberapa orang lelaki fikir untuk menggunakannya pada zakar mereka. Perkara itu hakikatnya bahawa menggunakan losyen dan crèmes, terutama mereka yang diperkaya dengan mentega shea, membantu meremajakan kulit zakar yang lemah dan menambah untuk kesihatan zakar secara keseluruhan. Kulit zakar yang kering, retak boleh menyebabkan kerengsaan yang tidak selesa di kawasan, memalukan gatal-gatal atau bahkan penampilan seperti ruam yang merah.

Apakah mentega shea?

Diperolehi daripada kacang Afrika shea pokok, atau karité, mentega shea adalah kompleks lemak yang sering digunakan dalam pelembab yang mewah, orang, losyen dan produk kosmetik. Ia adalah satu bahan semulajadi yang boleh dimakan dan selalunya digunakan sebagai minyak masak dalam penyediaan makanan di Afrika. Terdapat banyak kegunaan topikal bagi mentega shea, termasuk untuk tujuan perubatan. Ia didapati mempunyai sifat anti-radang, emollient dan pelembap, menjadikannya superstar dari segi kesihatan kulit.

Bila hendak gunakan mentega shea

1) Kulit kering. Ramai lelaki mengalami kulit kering – juga dikenali sebagai xerosis atau asteatosis – terutamanya dalam musim sejuk. Gejala-gejala termasuk kulit kering, retak, yang mungkin akan mengelupas dengan cara Tempahan unappealing. Lain-lain kesan sampingan yang tidak menyenangkan yang dikaitkan dengan keadaan termasuk kemerahan, gatal-gatal, keretakan yang menyakitkan kulit dan bahkan pendarahan dalam kes melampau. Ia secara drastik boleh membantu mengurangkan gejala-gejala tersebut dan memberikan kelegaan bagi kulit kering – – Ya, walaupun di bawah sana–menjadikan ia pilihan yang sangat baik untuk mencapai, terutamanya pada bulan-bulan musim sejuk yang Bilakah agar udara dalaman dan sejuk, berangin syarat sap lembapan semula jadi daripada kulit.

2) Syarat-syarat kronik. Individu yang mengalami satu penyakit kulit yang kronik seperti psoriasis, dermatitis atau ekzema boleh mengalami kelegaan apabila menggunakan produk yang mengandungi mentega shea, sebagai kesan sampingan yang biasa apa-apa isu-isu kulit gatal-gatal. Walaupun mentega shea semata-mata tidak bertujuan untuk menggantikan rawatan yang disyorkan oleh pakar dermatologi bagi apa-apa syarat, sifat-sifat pelembap yang kaya boleh anda melarikan diri kekeringan dan kerengsaan, membuat keadaan lebih terkawal dan selesa untuk pesakit.

3) Harian kesihatan. Mentega shea yang cukup lembut untuk digunakan setiap hari, belum cukup kaya untuk membantu menjaga kulit licin dan elastik. Ramai orang menggunakan produk dengan mentega shea sebagai sebahagian daripada rutin harian mereka. Cara yang baik untuk membantu dalam penyerapan adalah direktor menggunakan produk ke seluruh tubuh setelah mendapat daripada mandi; hanya pat Cucian kulit dan gunakan losyen dengan serta-merta. Menggunakan losyen pada kulit yang lembap dapat mengunci kelembapan dari bilik mandi.

4) Memupuk Kesihatan zakar. Mentega shea adalah hanya bermanfaat apabila digunakan pada kulit zakar kerana ianya di seluruh badan. Menggunakannya dengan kombinasi vitamin dan mineral lain akan membawa kepada kesan yang lebih besar serta menyumbang kepada keseluruhan Kesihatan zakar. Yang zakar vitamin krim (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) yang mengandungi vitamin dan nutrien, termasuk mentega shea, ini seharian dandanan rutin dalam mana-mana lelaki yang sempurna. Apabila digunakan setiap hari, bahan-bahan penting ini akan membantu zakar untuk kekal sihat dan moisturized.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *