Cuba Yoga untuk sembelit kronik

Cuba Yoga untuk sembelit kronik

Sembelit kronik mungkin boleh menjadi punca utama kebanyakan penyakit biasa kepada manusia. Daripada selsema, jerawat untuk walaupun kemurungan, mengelakkan sembelit mungkin boleh langkah pertama untuk pencegahan penyakit.

Ia harus diperhatikan bahawa orang purata sentiasa membawa 10-15 paun un-eliminated najis dalam usus mereka. Ini dengan sendirinya mempunyai kesan toksik pada aliran darah. Pakar-pakar bedah siasat telah menyatakan bahawa dalam 60-70% daripada titik bertindih yang diperiksa, perkara yang asing seperti cacing dan dekad najis-batu lama telah mendapati masih wujud dalam.

Kini, sembelit yang kronik boleh disebabkan oleh:

1. Kegagalan untuk memberi perhatian kepada keinginan untuk buang air.

2. Kekurangan buah-buahan dan sayur-sayuran dalam diet mencukupi.

3. Kekurangan cecair oleh tidak minum air yang cukup. (Cecair tidak hanya adanya dan alkohol!)

4. Kombinasi makanan miskin dan penggunaan mukus menjadi dan sukar untuk menghadamkan makanan.

Sudah tentu, pilihan yang lebih sihat dan lebih bijaksana daripada tabiat Dietetik boleh membantu dalam memerangi sembelit, tetapi untuk membuat usaha ini lebih berjaya, beberapa tindakan fizikal mungkin sangat berguna ke arah membantu satu reliving badan serpihan yang berlebihan dalam terusan alimentary.

Apabila ia datang untuk sembelit kronik, boleh menimbulkan Yoga dan berikut akan pasti sangat berguna dalam mengurangkan masalah sembelit.

1. Menimbulkan Bow

2. Dirian bahu

3. Menimbulkan burung

4. Perut Lif

5. Senaman pernafasan.

Menimbulkan ini secara khusus mensasarkan rantau perut badan dan melaksanakannya; seseorang akan menemui penawar semulajadi sembelit.

Maklumat yang mencukupi mengenai menimbulkan ini boleh didapati di beberapa tapak Yoga secara online atau anda boleh membakar sehingga enjin carian kegemaran anda dan mendapatkan maklumat mereka.

Walau bagaimanapun, jika memerangi sembelit adalah satu proses yang amat diperlukan yang anda perlukan untuk menjalankan, kemudian Yoga sebagai pilihan untuk rawatan fizikal (luaran) bersama-sama dengan kaedah-kaedah lain tidak akan menyakiti dan mungkin dapat membantu sangat.

Di sini ‘ s untuk kesihatan dan kesejahteraan.

Dalam persahabatan,

Acara Aje

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *