Cuba minyak Omega 3 ikan bagi satu halangan semulajadi pembekuan darah

Cuba minyak Omega 3 ikan bagi satu halangan semulajadi pembekuan darah

Faktor-faktor pembekuan darah adalah syarat-syarat khusus yang wujud untuk membuat borang pembekuan darah. Pembekuan adalah satu proses semulajadi yang berlaku sebagai tindak balas kepada kecederaan. Borang darah beku di tapak kecederaan untuk batang aliran darah dan mencegah pengenalan ancaman yang berpotensi ke dalam badan. Walau bagaimanapun, pencampuran kadang-kadang berlaku dalam badan serta dan ini boleh menyebabkan bahaya. Omega 3 asid lemak yang ditemui dalam minyak ikan boleh membantu untuk memerangi pembekuan ini.

Pembekuan atau kaunseling, dalam badan berlaku apabila sebagai platlet membina dan clump bersama-sama. Jika darah beku borang di passageways kecil arteri dan urat-urat, mereka boleh tutup edaran sepenuhnya. Apabila ini berlaku di dalam otak, jantung atau paru-paru, ia boleh membawa maut akibat dalam bentuk angin ahmar atau serangan jantung. Mendapat jumlah asid lemak Omega 3 yang betul boleh membantu untuk mengurangkan jenis kaunseling, membuat nutrien ini penting untuk kesihatan yang baik.

Ahli-ahli sains telah menemui banyak kesan yang positif daripada pengenalan Omega 3 asid lemak ke dalam tubuh manusia. Sehinggakan ia kini merupakan fakta yang diterima bahawa kita semua memerlukan beberapa tahap asid lemak ini penting untuk fungsi hati dan otak yang betul. Malangnya, kebanyakan daripada kita tidak mendapat cukup Omega-3 dalam diet kita tetap untuk membantu mempengaruhi faktor-faktor pembekuan darah atau menyediakan faedah-faedah kesihatan yang lain.

Kerana Omega 3 didapati terutamanya dalam minyak tertentu ikan, termasuk ikan salmon, tuna, herring dan kembung, ia akan tampak bahawa makan lebih banyak ikan akan menjadi jawapan kepada masalah itu. Malangnya, penyelesaian itu tidak semestinya bekerja untuk semua orang, terutamanya orang-orang yang tidak peduli untuk makanan laut atau tidak mempunyai cukup capaian biasa kepadanya. Itulah di mana tanggapan mengambil suplemen minyak ikan harian mula memainkan peranan.

Suplemen minyak ikan, khususnya yang diperbuat daripada ikan segar yang baru dituai di tanpa pencemar perairan New Zealand, menawarkan manfaat Omega 3 tanpa kelemahan makan mewah jumlah ikan. Dan dengan sentiasa berkembang bilangan individu-individu yang mengidap penyakit jantung, faedah, termasuk pencegahan faktor pembekuan darah tertentu, tidak boleh menekankan cukup.

Penyakit jantung merupakan salah satu punca utama kematian di kalangan orang dewasa, dengan beribu-ribu individu-individu yang mengalami serangan jantung yang membawa maut atau lain-lain acara jantung setiap hari. Terdapat beberapa faktor yang boleh membawa kepada penyakit jantung, termasuk yang kadar plak di dalam arteri dan urat-urat, tekanan darah tinggi dan paras kolesterol yang tinggi dan kecenderungan untuk sebagai platlet untuk clump bersama-sama secara spontan dalam badan.

Omega 3 asid lemak yang ditemui dalam minyak ikan boleh membantu untuk memerangi semua faktor-faktor ini. Dengan sifat-sifat anti-radang yang kuat dan keupayaan untuk mengelakkan faktor-faktor pembekuan darah, mereka adalah senjata semulajadi terhadap gejala-gejala penyakit jantung. Menambah untuk Omega 3 suplemen minyak ikan kepada rutin harian anda boleh membantu untuk meningkatkan aliran darah, tekanan darah rendah dan kolesterol dan mengurangkan risiko pembekuan yang berbahaya.

Jika anda di antara berjuta-juta yang mengalami penyakit jantung, mengambil makanan tambahan minyak ikan yang kerap untuk memastikan darah mengalir biasanya. Ia boleh menjadi satu perkara yang paling penting yang anda boleh lakukan untuk kesihatan anda!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *