Crèmes Kesihatan zakar – apa yang anda perlu tahu

Crèmes Kesihatan zakar – apa yang anda perlu tahu

Kulit zakar boleh menjadi sangat sensitif dan mudah terdedah kepada beberapa masalah kesihatan yang biasa, yang boleh menyebabkan zakar kemerahan, kehilangan sensasi zakar, gatal-gatal di zakar, kerengsaan, persetubuhan yang menyakitkan dan bau yang tidak menyenangkan. Mengekalkan kawasan ini halus menggunakan sebuah pelembap atau zakar Kesihatan crème mengandungi zakar khusus vitamin dan mineral yang boleh membantu untuk mencegah masalah-masalah zakar yang biasa. Ia adalah penting untuk diingat yang tidak semua produk penjagaan kulit yang sama; oleh itu, adalah penting untuk mengetahui apa yang perlu mencari dalam a crème Kesihatan zakar. Produk penjagaan zakar terbaik patut membuat yang berikut:

Melembapkan-kulit zakar adalah tertakluk kepada beberapa rawatan yang kasar. Melancap yang agresif, persetubuhan, pakaian yang ketat dan keras detergen kimia semua boleh kering dan merengsa kulit zakar, menyebabkan mengelupas, kemerahan dan kesakitan dan juga meningkatkan peluang membangunkan jangkitan yang menyakitkan apabila bakteria dibenarkan menembusi melalui microscopic fissures di lapisan derma luar. Produk-produk yang mengandungi bahan-bahan seperti mentega shea dan vitamin E boleh melembapkan kulit, mengekalkan ia lembut dan lembut dan mencegah kekeringan yang tidak selesa dan kerengsaan.

Menyembuhkan-permukaan kulit mudah rosak; Walaupun tanpa menyedarinya, retak kecil boleh membangunkan di permukaan kulit, melancap kerap dan agresif seks boleh merosakkan zakar sel neuron dan benar-benar mengurangkan sensasi zakar. Satu kajian penting menunjukkan bahawa 87% daripada lelaki umur 39 telah mengalami kehilangan sensasi zakar. Crème sihat yang baik perlu mengandungi nutrien penting yang badan keperluan untuk membaiki sel-sel kulit yang rosak dan menyembuhkan selepas kerosakan permukaan kulit. Vitamin B5 dan vitamin D mencatat keupayaannya untuk membantu badan sembuh selepas kecederaan, manakala vitamin C adalah penting untuk pertumbuhan kolagen, tisu yang memberikan kulit struktur dan keanjalan. Asid amino seperti L-arginine dan acetyl L carnitine adalah juga penting dalam pembinaan semula sel-sel kulit yang rosak dan menggalakkan kesihatan keseluruhan dermatologi.

Melindungi – zakar melindungi kulit daripada agen persekitaran yang berbahaya dan jangkitan kulat dan bakteria yang kecil adalah penting untuk kesihatan zakar yang optima. Nutrien antioksidan seperti vitamin A dan C boleh melindungi sel-sel kulit dari radikal bebas, meningkatkan fungsi imun dan membantu badan melawan jangkitan kulit yang boleh menyebabkan ruam, gatal-gatal dan kesakitan.

Mengekalkan kesihatan zakar harus merangkumi kebersihan diri yang baik, serta mengekalkan diet yang sihat, mendapat banyak senaman dan memilih rakan-rakan seksual dengan berhati-hati; memakai longgar-pemasangan, pakaian yang selesa yang diperbuat daripada fabrik semula jadi yang boleh juga memastikan kawasan bersih dan kering.

Menggunakan satu zakar crème atau kulit penjagaan produk kesihatan?

Pelbagai produk yang ada di pasaran telah disyorkan pada satu-satu masa atau yang lain untuk menjaga kulit zakar; ini termasuk segala-galanya dari minyak zaitun minyak bayi untuk kulit pelembab dan krim anti-kedut. Walau bagaimanapun, produk-produk ini tidak direka bentuk khusus untuk merawat kulit zakar. Minyak zaitun, misalnya, tidak mudah diserap dan memohon kepada kulit zakar boleh meninggalkan mesej yang melekit dan tidak menyenangkan; manakala kulit kosmetik krim dan bayi minyak sering mengandungi wangian, pewarna agen dan lain-lain bahan kimia yang boleh menyebabkan kerengsaan kepada kulit halus di zakar, terutamanya jika ia sengaja digunakan untuk pembukaan urethral.

Profesional kesihatan mengesyorkan merawat kulit zakar dengan yang khusus zakar Kesihatan crème (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang boleh membantu untuk mencegah masalah-masalah zakar yang biasa seperti kulit kering, zakar merah, ruam zakar, kerengsaan dan sensitiviti zakar berkurangan. Faedah-faedah yang disediakan oleh bahan khusus zakar, termasuk beberapa vitamin penting, mineral dan asid amino, boleh meningkatkan keupayaan penyembuhan semulajadi badan dan membuat anda rasa besar dan persembahan terbaik anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *