Coventry untuk membeli pelan kesihatan Kansas

Coventry untuk membeli pelan kesihatan Kansas

Penjagaan kesihatan Coventry merancang untuk membeli pelan kesihatan milik hospital yang akan menambah 120,000 ahli gulung yang.

Perolehan, pilihan sistem Kesihatan, adalah sebuah anak syarikat melalui sistem kesihatan Christi, Wichita, berasaskan Kan.-rangkaian Hospital dan rumah penjagaan.

Doktor di Wichita Maaf untuk melihat pelan kesihatan tempatan milik hilang, tetapi mereka cuba menahan penghakiman tentang Coventry sehingga mereka melihat Syarikat dalam tindakan, kata Joe Davison, MD, pakar perubatan keluarga Wichita dan Presiden Persatuan Perubatan Kansas. Dr. Davison juga adalah Presiden lepas dalam perubatan masyarakat daripada Sedgwick County dan bercakap bagi pihak Persatuan county.

“Kita tidak akan mulakan hubungan yang baru ini dengan darah lapuk,” katanya.

Dr. Davison berkata pakar-pakar perubatan di Kansas sejarah berhati-hati daripada rancangan Kesihatan negara. Beliau dipetik Persatuan Perubatan Negeri peranan dalam berjuang untuk menghentikan BlueCross BlueShield Kansas’ cadangan penukaran kepada pelan untuk keuntungan supaya ia dapat diperolehi oleh lagu. Keadaan disekat penukaran pada tahun 2001, dan jualan tidak pernah berlaku.

“Saya rasa muslihat insurans ini telah menimbulkan hantu itu bagi sesetengah pihak,” katanya.

Sementara menunggu kelulusan kawal selia, Coventry berasaskan Bethesda, Md. menjangka perjanjian akan selesai dalam tempoh tiga hingga empat bulan. Harga belian tidak dizahirkan.

Menurut kajian Persatuan Perubatan Amerika yang terkini daripada syer pasaran insurans kesihatan, Coventry mempunyai kedua terbesar syer pasaran bagi rancangan HMO dan PPO di Kansas, dengan 19%, di sebalik Premier Health, sebuah anak syarikat HMO BlueCross BlueShield dari Kansas, yang berlangsung kira-kira 37% daripada pasaran.

Menurut kenyataan akhbar Coventry, pengambilalihan akan memberikan Syarikat lebih dari 1 juta ahli di enam negeri di Midwest. Rancangan mempunyai 5.2 juta ahli di seluruh semua pelan Kesihatan, sehingga pendapatannya suku tahunan 30 Jun memfailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *