Counterparty koleksi – cara yang akan mereka pergi seterusnya?

Counterparty koleksi – cara yang akan mereka pergi seterusnya?

Risiko kaunterparti kredit masih masalah yang pelbagai dan dalam tempoh beberapa tahun institusi telah mendekati secara berperingkat-peringkat. Kerana ia adalah isu yang kompleks untuk alamat institusi semakin ingin vendor untuk penyelesaian. Isu-isu pengurusan data secara besar-besaran, berskala teknologi infrastruktur dan kredit lanjutan analisis telah melihat ad infinitum, Walau bagaimanapun krisis telah membawa fokus diperbaharui kepada subjek dan semakin vendor akan memimpin dengan inovasi dan amalan terbaik.
Jika anda menggulung balik kalendar beberapa tahun, anda akan kembali ke era di mana Bank runcit/perdagangan ditangani masalah dari satu sudut dan pelaburan Bank ia melihat dari perspektif derivatif. Keperluan untuk membebaskan ibu membesar dalam lingkungan yang terkuat di antara institusi-institusi ini disebabkan oleh peningkatan dalam penyatuan, industri ini telah diperkenalkan untuk proses-proses yang inovatif dan semakin tanggungjawab tanggungjawab beralih ke pengurusan kanan.
Dengan peningkatan keperluan modal ini datang perubahan kepada dasar dan prosedur-prosedur am untuk menganalisis pengurusan risiko kaunterparti. Kerana ia matang, pengurusan risiko kaunterparti yang bergerak ke arah peranan yang lebih aktif perlindungan yang disediakan. Sebagai tindak balas kepada krisis segi secara dramatik meningkatkan keperluan modal dan tanggungjawab penting bagi nilai kredit beralih, baru ditubuhkan Kumpulan dalaman atau pihak ketiga, Semua yang dipertanggungkan dengan tanggungjawab untuk harga dan mengurus risiko kaunterparti untuk organisasi mula mengambil kawalan yang lebih besar.
Ini meningkat memerlukan modal ditambah pula dengan peningkatan kapasiti mengakibatkan di lindung nilai dan harga risiko kaunterparti kredit bersama-sama dengan perlindungan nilai tahap pendedahan masa hadapan dan modal Rizab. Ini adalah pusingan yang dibenarkan untuk peningkatan keseluruhan dalam kapasiti dengan pihak balas perdagangan.
Di lindung nilai dan harga risiko kaunterparti kredit merayu kepada ramai, kerana ia runtuh pengurusan risiko kredit ke dalam hal-hal yang lebih matang dan lebih baik difahami pasaran risiko amalan dan ia dengan cepat menjadi satu kaedah yang sangat diterima dengan memasukkan pembolehubah kredit ke harga model. Pihak balas yang mempunyai hutang tertunggak yang mencukupi untuk mengimbangi terhadap pendedahan terbitan Khas telah dipilih. Keadaan di mana bank terhutang budi kepada rakan niaga ini adalah menarik khususnya, kerana bon-bon yang menghasilkan lebih tinggi kembali dan boleh ditandakan untuk nilai muka sekiranya berlaku keadaan mungkir. Bank-Bank yang mendapat kelebihan daya saing apabila mereka berharga derivatif dalam cara ini sejak CVA yang dikurangkan perbezaan di antara apa yang mereka lihat sebagai “berisiko” berbanding orang-orang yang telah dianggap sebagai “bebas risiko”, dengan caj modal yang minima kerana lindung nilai yang menjadi replika.
Beberapa institusi dianggap peralihan sebagai sebahagian daripada portfolio kredit mereka yang mungkin ke dalam model pasaran ini, menggunakan set dua hala dari mana-mana mungkin dan pilihan unilateral model bagi segala-galanya. Idea kelihatan munasabah pada masa itu – tetapi ia…?
Dengan lebih daripada 90% korporat derivatif kadar faedah mudah dan swap Mata Wang silang, menggunakan mendiskaunkan berisiko untuk setiap jenis produk adalah pasti boleh dipercayai pada masa itu. Perdagangan yang aktif telah diuruskan dengan cara ini hanya telah ditandakan dan dialihkan dari model rizab. Keruntuhan muktamad bagi model ini adalah bahawa, di bawah penelitian tutup hari ini, anda akan mempunyai harga yang kecil di bawah model unilateral yang sentiasa lebih tinggi daripada di bawah model simulasi.
Kelemahan yang besar dalam model ini adalah praktikal mempunyai meja setiap dagangan menguruskan risiko kredit atau bersedia untuk memindahkannya ke kaunter Pusat. Peniaga diperlukan kredit kepakaran selain daripada pengetahuan tentang pasaran dagangan mereka. Dan semua itu, sistem yang digunakan perlu ditingkatkan dengan ketara. Ini menaikkan bendera bersifat berbeza bagi firma, kerana mereka cuba untuk masuk akal tentang betul-betul di mana tanggungjawab pengurusan risiko kredit perlu berada.
Apabila krisis kewangan melanda dengan semua dendam yang, anda boleh dengan cepat melihat bahawa firma-firma yang mempunyai pendekatan bersepadu pengurusan risiko kredit terselamat manakala orang-orang yang telah berjuang pendekatan yang berpecah-pecah. Memperbaiki proses pengurusan risiko kaunterparti adalah satu keutamaan global dan jurang umumnya mengecut. Bagi bank-bank beberapa keperluan perakaunan baru telah menyebabkan mereka semula model pasaran pejabat depan dengan kekurangan yang diketahui, sebagai langkah berhenti-gap. Walau bagaimanapun, firma-firma tersebut masih bergelut dan semakin mereka akan beralih kepada vendor untuk membantu mereka dalam pelaksanaan simulasi CVA masa sebenar yang kompleks.
Tetapi dengan banyak bank yang masih cuba untuk melaksanakan model simulasi merentasi semua produk, Terdapat beberapa yang akan berkembang. Memegang portfolio di mana 80% risiko kaunterparti mereka jatuh ke dalam 20% daripada perniagaan mereka, mereka akan mengenai diri mereka sendiri dengan perkara-perkara lain. Undang-undang yang meningkat seperti Basel III menggalakkan institusi ini pada unsur-unsur seperti pembersihan tetapi sekali lagi, ini akan berubah seperti yang kita bergerak ke hadapan. Dan ketika mereka bergerak ke hadapan, peniaga besar tersebut perlu lebih aktif menguruskan modal mereka. Vendor akan semakin menyediakan penyelesaian yang telus dan berkesan. Menangani landskap kaunterparti koleksi dengan penyelesaian yang memenuhi tahap keselamatan dan akauntabiliti semua pihak yang sentiasa berubah-ubah adalah mengapa hari ini vendor unik kedudukan untuk memberi kesan kepada semua orang pada masa hadapan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *