Corpulence di negara-negara moden

Corpulence di negara-negara moden

Ini adalah dokumen-dokumen kertas yang ditulis oleh en Nutricionista Pusat percubaan Barcelona.
Obesiti sememangnya hampir pucuk yang paling penting, kronik, kronik berulang di Amerika Syarikat.
Ia adalah benar-benar atas alasan untuk Amerika Syarikat kematian, penyakit kronik, tersembuhkan, operasi penjagaan kesihatan dan kos penjagaan kesihatan. Ia bersambung dengan peningkatan bahaya kesihatan yang buruk, hilang upaya dan kematian. Ia diiktiraf sebagai dominan yang fizikal amaran bertanggungjawab untuk kelemahan, penyakit dan masa sesungguhnya kematian. Obesiti adalah sakit kepala fizikal yang sudah tentu penting.

Corpulence adalah masalah fizikal yang menyebabkan banyak penyakit kritikal, selain halangan aktiviti peribadi dan mesra anda biasa. Ianya bukan sekadar masalah kosmetik, walaupun banyak fizikal difficultys & komplikasi yang berkaitan dengannya. Ia adalah masalah kesihatan yang lebih tinggi bagi orang-orang yang mempunyai spina bifida. Ia merupakan sakit kepala yang global, dan ini adalah kaitan secara antarabangsa di mana bahan-bahan yang boleh diakses. Corpulence adalah kesukaran pemakanan Tempahan biasa di Amerika Syarikat.

Berat badan berlebihan sering ditakrifkan sebagai indeks jisim badan – 30 kg/m2 atau lebih besar. Ia ditakrifkan sebagai pengumpulan lemak yang berlebihan. Ia adalah masalah kesihatan yang semakin meningkat bagi kedua-duanya yang maju dan negara-negara membangun. Ia mengambil tol yang penting Kesihatan Amerika dan mengancam masyarakat terutamanya terdedah, kanak-kanak di negara kita. Berlebihan berat badan telah interlinked dengan banyak, kesan buruk pada kesihatan.

Obesiti telah menjadi salah satu penting sakit-kepala fizikal yang global. Ia adalah satu keadaan perubatan utama yang jika tidak dirawat dalam masa yang mungkin menyebabkan anda masalah kesihatan utama. Ia mungkin akan menjadi kebimbangan kosmetik bagi individu-individu yang terlibat. Ia boleh dikawal dan diselesaikan dengan Xenical berat kehilangan ubat. Corpulence dilanjutkan seluruh dunia dan apa-apa menghalang ia.

Obesiti adalah satu tanggungjawab peribadi. Ia juga berkaitan dengan kadar yang lebih pelbagai jenis kanser. Biasanya, ia adalah ramuan yang predisposing kepada banyak buruk healthes yang anda tidak mahu. Ia bukan sekadar menjadi hanya beberapa paun berat badan berlebihan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *