Corpectomy pangkal rahim, pangkal rahim Corpectomy dan India pembedahan tulang belakang gabungan

Corpectomy pangkal rahim, pangkal rahim Corpectomy dan India pembedahan tulang belakang gabungan

Gambaran keseluruhan Corpectomy pangkal rahim

Apakah yang Corpectomy serviks Anterior dengan gabungan?

Corpectomy istilah berasal dari perkataan Latin corpus (badan) dan – ectomy (penyingkiran). Prosedur biasanya melibatkan mengakses tulang belakang pangkal rahim melalui pendekatan bahagian, atau dari bahagian depan. Tulang belakang fusion adalah perlu kerana jumlah tulang yang menggalakkan dan/atau bahan cakera yang mesti dikeluarkan untuk mencapai mencukupi seperti struktur saraf.

Tulang belakang gabungan melibatkan meletakkan tulang tulang atau rasuah rasuah pengganti antara vertebra terlibat dua atau lebih untuk menggalakkan pertumbuhan tulang antara badan-badan yang menggalakkan. Bahan rasuah bertindak sebagai satu medium yang mengikat dan juga membantu mengekalkan ketinggian cakera biasa – seperti menyembuhkan badan, yang menggalakkan tulang dan tisu tulang tiruan yang akhirnya berkembang bersama-sama untuk menyertai vertebra tersebut dan menstabilkan tulang belakang.

Mengapa saya memerlukan prosedur ini?

Mampatan saraf di pangkal rahim yang boleh menyebabkan leher sakit dan/atau sakit, kebas dan lemah itu ke bahu, lengan dan tangan.

Keadaan ‘ degenerative ‘ tulang belakang, termasuk cakera herniated dan tulang spurs, adalah punca-punca yang biasa mampatan saraf tunjang. Patah tulang belakang, ketumbuhan atau jangkitan juga boleh menyebabkan tekanan pada saraf tunjang.

Untuk menentukan sama ada keadaan anda memerlukan rawatan dengan corpectomy serviks anterior dan gabungan, doktor akan memeriksa tulang belakang anda dan mengambil sejarah perubatan, boleh mengimbas perintah x-ray, pengiraan tomografi (CT) dan imbasan pengimejan resonans magnetik (MRI) daripada vertebra serviks anda. Untuk corpectomy serviks anterior dan gabungan biasanya disyorkan hanya selepas gagal kaedah rawatan konservatif. Pakar bedah anda akan mengambil beberapa faktor pertimbangan sebelum membuat cadangan ini, termasuk keadaan yang dirawat, umur, kesihatan dan gaya hidup dan tahap jangkaan aktiviti selepas pembedahan. Sila Bincangkan pilihan rawatan ini benar-benar dengan pembekal penjagaan tulang belakang.

Cara Corpectomy serviks yang dilakukan?

Melalui satu hirisan sama ada ke kanan atau kiri midline daripada leher anda, pakar bedah anda akan:

• Perlahan-lahan menarik balik otot dan tisu-tisu leher untuk mendedahkan tiang vertebral anterior.
• Keluarkan sebahagian menggalakkan body(ies) dan disc(s) intervertebral untuk mencapai struktur saraf Mampat
• Melegakan tekanan dengan mengeluarkan sumber pemampatan
• Tempat tulang tulang atau rasuah rasuah pengganti antara vertebra yang bersebelahan di tapak seperti
• Sertakan instrumentasi, penyaduran dan skru, di sepanjang vertebra(e) dirawat memberi sokongan tambahan dan kestabilan masa yang gabungan dan penyembuhan berlaku.

Kami mengambil berat nilai-nilai teras

“Kami mempunyai model perniagaan yang sangat mudah yang membolehkan anda sebagai pusat.”
Kami adalah syarikat antarabangsa pesakit Facilitation hanya profesional yang mewakili semua JCI / Hospital Bertauliah ISO di India. Akreditasi memastikan mematuhi dengan ketat perubatan, perenggan perubatan & keseluruhan norma…

Mempunyai industri paling rumit dan eksklusif penjagaan pesakit dan penyelarasan klinikal pasukan ditempatkan di setiap hospital rakan kongsi, kami menyediakan anda pernah membayangkan penjagaan yang mungkin smoothest dan lancar. Dengan nisbah daripada satu penjagaan pesakit Pengurus kepada lima pesakit pesakit standard penjagaan kita yang tiada bandingannya di seluruh benua kecil.

Untuk maklumat lanjut, penilaian kesihatan dan perubatan quote
menghantar sejarah perubatan yang terperinci dan laporan perubatan
sebagai lampiran e-mel kepada
E-mel:
Panggilan: +91 9029304141 (10 am. Untuk 8 pm. IST)
(Hanya untuk pesakit-pesakit Antarabangsa mendapatkan rawatan di India)

Sila log masuk ke:
Sila log masuk ke:
Hubungi e-mel:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *