Cork Yoga dan studio kecergasan

Cork Yoga dan studio kecergasan

Studio kecergasan dan yoga yang banyak telah menemui utiliti dan keselesaan untuk tingkat cork dan hari anda akan mendapati bahawa lantai cork telah dipasang di studio-studio yoga yang pelbagai dan latihan Pusat sekitar Amerika Syarikat dan Kanada Apakah yang membuat cork bahan pilihan untuk tujuan tersebut? Lihat sifat-sifat cork akan mendedahkan beberapa jawapan yang mengejutkan.

Salah satu perkara yang perlu di pusat-pusat latihan dan gimnasium adalah permukaan lantai yang penyerap kejutan. Ini adalah supaya terdapat sedikit kerosakan kepada sendi semasa mana-mana terutama semasa rutin senaman berimpak tinggi. Lantai Cork terbukti sesuai permukaan yang mengadakan sesi kecergasan. Kesan rintangan adalah menjadi lambang Cork keluaran lantai. Keupayaan ini semulajadi gabus merupakan penginapan yang sempurna bagi kawasan kecergasan yang direka untuk mengurangkan kesan berat pada sendi. Kehangatan mirip bantal di Cork menambah aliran tenang yoga studio.

Cork pada asasnya terdiri daripada lapisan sel-sel mati yang tidak sekata yang tidak berbentuk. Sel-sel ini mempunyai purata 14 sisi dan mereka akan makan bersama-sama dalam satu struktur yang menyerupai pengisian yang rapat. Bentuk sel-sel yang tidak teratur Walau bagaimanapun, tidak membenarkan mereka untuk menjadi seperti ketat makan sebagai pengisian yang jadi ia mempunyai banyak kawasan di antara. Kerana struktur yang unik ini, cork mengandungi banyak ruang kosong, yang memberi ia mempunyai ketumpatan yang lebih rendah dan juga memberikan kesan yang lebih mirip bantal kerana jumlah udara yang terperangkap dalam semua ruang di antara sel-sel yang besar. Ini juga memberikan cork tambahan penebat bunyi dan suhu serta.

Penyerapan bunyi cemerlang corralling jantung yang berdebar-debar rentak Zumba jadi tidak untuk campur tangan dengan ketenangan studio yoga atau dari kepekatan Tai Qui membentuk dihasilkan bawah Dewan.

Hartanah utama yang lain gabus yang menjadikan ia bahan utama dalam studio kecergasan dan yoga adalah bahawa ia amat lasak. Kemek apa-apa yang mungkin dibentuk oleh berimpak tinggi atau kasut tumit tinggi atau berat perabot adalah hanya sementara. Selepas beberapa waktu, udara termampat mengembang dan struktur cork mendapat semula struktur dan bentuk asal. Ini membolehkan cork lantai untuk outlast kebanyakan lantai lain.

Gabus adalah alam bersenam lantai. Ianya sangat mudah untuk memasang dan hanya mudah untuk mengekalkan. Kerap menyapu dan mengemop dengan mop yang sedikit lembap akan memastikan ia mencari bersih dan baik. Sifat-sifat anti-mikrob yang wujud datang ke Kawa yang apabila diletakkan di tempat yang terdedah kepada kulit dan berpeluh. Virus dan bakteria mencari cork dan yang suberin (bahan yang waxy yang dihasilkan oleh tumbuh-tumbuhan) persekitaran bermusuhan untuk menubuhkan koloni.

Hari ini, Bilakah orang di mana-mana mendapat kesihatan semakin lebih sedar, Terdapat beberapa kebimbangan yang timbul sekitar produk yang sihat dan gaya hidup yang sihat. Semua orang ingin membuat pilihan yang sihat, sama ada di rumah atau tempat kerja mereka dan terutama apabila ia datang ke ruang senaman anda, tidak masuk akal untuk memasang lantai yang dengan sedikit atau tiada manfaat kesihatan dalam persekitaran yang direka untuk temu kesihatan.

Hubungi iCork tingkat pada 1-888-988-2675 hari pilihan sihat anda seterusnya dan kemudahan seperti di rumah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *