Coq10 meningkatkan kesihatan jantung dan berat usaha kerugian

Coq10 meningkatkan kesihatan jantung dan berat usaha kerugian

Koenzim Q10 adalah cofactor kimia yang menakjubkan, yang dikehendaki oleh setiap sel dalam badan menghasilkan tenaga yang kita perlukan untuk hidup. Ia telah ditunjukkan untuk meningkatkan tahap tenaga untuk semua otot dan sangat penting untuk fungsi jantung kerana ia meningkatkan pengeluaran tenaga pada kadar yang optimum.

Koenzim Q10 membekalkan tenaga yang diperlukan untuk menjana sistem imuniti kerana ia mounts serangan terhadap patogen yang menyerang, dan meningkatkan pelepasan lemak dari menyimpan dengan meningkatkan penggunaan oksigen. Kami pengeluaran CoQ10 berkurangan semakin kita berusia, jadi tidak perlu makanan tambahan dengan enzim ini untuk mencapai manfaat kesihatan yang penting borang yang betul.

Meningkatkan tenaga dan meningkatkan kesihatan jantung

Utama unit tenaga yang digunakan oleh mitokondria sel-sel kami yang dikenali sebagai ATP dan Koenzim Q10 adalah fasilitator sahaja bahan kimia yang boleh digunakan oleh badan untuk membuat bahan api ini kritikal. Kekurangan Koenzim ini bermakna kami otot tidak berfungsi dengan cekap dan proses penuaan dipercepatkan. Koenzim Q10 juga merupakan antioksidan yang kuat yang telah ditunjukkan untuk mempengaruhi keanjalan arteri.

Keputusan kajian yang diterbitkan dalam jurnal pemakanan dan metabolisme menunjukkan bahawa menggabungkan Koenzim Q10 dengan lain-lain antioksidan kuat yang termasuk vitamin C, E dan selenium dengan ketara meningkatkan pelbagai faktor-faktor risiko kardiovaskular termasuk fungsi arteri, tekanan darah, gula darah dan kolesterol HDL pelindung. Berbilion-bilion ringgit akan dibelanjakan setiap tahun farmaseutikal yang sebahagian besarnya tidak berkesan untuk memperbaiki biomarkers kardio dan mempunyai potensi untuk mendatangkan malapetaka sepanjang badan.

Menyediakan tenaga yang kritikal bagi fungsi sistem imun yang kuat

Sistem imun kita memerlukan tenaga yang cukup untuk memerangi berpotensi maut patogen dan rogue sel-sel kanser. Koenzim Q10 telah dijumpai untuk membantu meningkatkan sistem imuniti apabila penceroboh yang dikesan. Koenzim dalam kerja-kerja di tahap selular dengan menyediakan sokongan kritikal bagi sel pembunuh semulajadi kami yang berada dalam baris pertama anda Pertahanan dalam mengesan dan menghapuskan virus dan bakteria penceroboh.

Koenzim Q10 juga telah ditunjukkan kepada tahap yang lebih rendah daripada merosakkan keradangan sistemik oleh turun mengawal pengeluaran bahan kimia (NF-kappaB) yang kami tindak balas imun yang lebih rendah. Penyelidik telah menunjukkan bahawa peningkatan tahap darah Koenzim dalam boleh meningkatkan tindakbalas antibodi dengan 57% yang meningkatkan masa yang diambil untuk sistem imun kita untuk bertindak balas kepada penceroboh untuk.

Membakar lebih banyak lemak dan membantu usaha-usaha kehilangan berat badan

Koenzim Q10 memberi tenaga yang diperlukan untuk meningkatkan keberkesanan latihan kerana ia meningkatkan penggunaan oksigen dan metabolisme lemak. Dengan meningkatkan kecekapan tenaga bagaimana mentah komponen ditukar kepada ATP, Koenzim Q10 merangsang kadar metabolisme dan kawalan berapa cepat lemak dilepaskan dari tisu adipos kami putih. Penyelidik telah mendapati bahawa menggabungkan Koenzim Q10 dengan senaman aerobik dengan ketara meningkatkan pelepasan lemak berbanding dengan hanya senaman semata-mata.

Kepentingan Koenzim Q10 untuk kesihatan manusia telah disahkan oleh sebilangan besar kajian disahkan secara saintifik. Manfaat termasuk Kesihatan sistem kardiovaskular dan imun yang lebih baik daripada kemampuan nutrien untuk mengurangkan keradangan, meningkatkan status antioksidan dan membantu fungsi metabolik. Yang perlu untuk melengkapkan dengan 100 mg setiap hari untuk meningkatkan kesihatan dan secara dramatik mengurangkan risiko penyakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *