Contoh surat lamaran untuk pembantu perubatan

Contoh surat lamaran untuk pembantu perubatan

Jadi anda mahu menjadi seorang Pembantu Perubatan? Artikel ini memberikan contoh-contoh surat lamaran untuk pembantu perubatan. Anda mencari pekerjaan yang baik bermula dari sini!

Sebelum menimbangkan apa-apa permohonan pekerjaan, majikan membayar banyak perhatian kepada penutup Surat dan resume. Perlindungan berkesan menulis surat dan resume adalah tidak seni tetapi pasti kemahiran yang semua orang mesti mempunyai. Jika tidak semua orang, sekurang-kurangnya orang yang mencari kekosongan mesti tahu cara untuk menulis surat iringan baik. Baca selanjutnya untuk mengetahui lebih lanjut mengenai contoh-contoh surat lamaran untuk pembantu perubatan, termasuk perkara-perkara berikut:

Perenggan pembukaan: Ia mengandungi maklumat tentang bagaimana kau datang untuk mengetahui tentang pembukaan jawatan dan bagi jawatan yang dipohonkan. Dalam perenggan ini, anda mesti memberi pengenalan anda secara ringkas dan juga menyebut sebab menghantar resume itu.

Teks badan utama: Anda boleh membahagikan teks utama dalam perenggan dua atau lebih. Di sini anda perlu menyebut tentang pencapaian, kelayakan dan pengalaman kerja anda jika ada. Juga menyebut tentang pengetahuan dan kemahiran yang anda miliki.

Tutup perenggan: Dalam perenggan terakhir anda mesti menulis mengenai rancangan masa depan anda maklumat. Juga menyebut bagaimana anda akan menggunakan kebolehan anda untuk pertumbuhan organisasi. Anda juga perlu menulis tentang komitmen dan kesungguhan yang anda rasa untuk kerja.

Format surat lamaran biasa menggabungkan komponen-komponen di atas. Apabila ia datang kepada permohonan kerja, Terdapat banyak contoh Pembantu Perubatan penutup Surat di internet yang boleh anda rujuk. Artikel ini menyediakan anda dengan contoh-contoh surat lamaran untuk pembantu perubatan, bahawa anda boleh jika anda memohon jawatan Pembantu Perubatan.

Contoh surat lamaran Pembantu Perubatan
Nama: (nama pertama dan nama keluarga)
Alamat: (dengan nombor jalan, bandar dan Negeri zip Kod)
Maklumat perhubungan: (e mel ID, nombor faks, nombor telefon, nombor telefon, dll.)
Hari / Tarikh:

Nama majikan dengan gelaran dan jawatan
Nama pertubuhan
Alamat: (dengan nombor jalan, bandar dan Negeri zip Kod)

Dear Encik/Puan/Dr. Nama bapa/keluarga

Saya sangat gembira untuk belajar tentang kerja yang membuka Hospital melalui Washington Post dikelaskan bertarikh 30 Ogos, 2010. Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk bekerja dengan salah satu kumpulan yang berprestij Hospital di Amerika Syarikat. Saya ingin menjadi profesional perubatan pembantu perubatan. Saya am disertakan resume saya dengan huruf yang anda boleh mempertimbangkan untuk kerja membuka disediakan bagi seorang pembantu perubatan.

Saya telah menamatkan kursus diploma saya bantuan perubatan dari Universiti New York. Bagi tiga tahun lalu, s saya bekerja dengan Kumpulan Apollo Hospital di Chicago. Beberapa sebab peribadi saya terpaksa meninggalkan organisasi sebelumnya. Saya mempunyai pengalaman dalam melaksanakan tugas yang berikut-
1. Rutin saringan pesakit
2. Menyediakan khidmat teknikal
3. Mengisi borang insurans
4. Menyimpan rekod-rekod perubatan pesakit
5. Mengatur untuk kemasukan hospital
6. Menyediakan perkhidmatan makmal
Selain itu, saya mempunyai kemahiran komunikasi yang cemerlang, kerana saya mempunyai pengalaman mengendalikan dan berurusan dengan pelbagai pesakit. Saya juga telah menghadiri seminar personel sistem pengurusan dan penjagaan kesihatan di Amerika. Ia membantu saya memahami nuansa perubatan profesion dan kesihatan awam.

Saya akan sangat gembira dan bangga untuk menyertai hospital anda. Saya memberi jaminan kepada anda bahawa saya akan menggunakan semua pengetahuan, kemahiran, dan saya terbaik kebolehan untuk kesejahteraan pesakit dan kebaikan hospital. Saya sentiasa mempunyai dianggap tugas saya sebagai murni dan ia dianggap sebagai suatu Perkhidmatan kepada seluruh umat manusia. Mengetahui bahawa hospital anda menerima Anugerah Mulia sebab tahun lepas, saya ingin menyertai hospital lagi, ia adalah usaha.

Jika anda ingin membincangkan profil pekerjaan saya lagi, anda adalah amat dialu-alukan untuk menjadualkan Mesyuarat mengikut keselesaan anda. Terima kasih kerana membiarkan masa anda yang berharga dan memandangkan saya untuk kerja ini.

Menunggu jawapan positif.
terima kasih.

Salam ikhlas,
(nama dan tandatangan)

Penutup: (merujuk kepada tanda kertas, sijil-sijil yang berkaitan dan resume anda)

Jika anda seorang fresher, maka anda boleh menulis mengenai sejarah akademik, kelayakan dan aktiviti-aktiviti kokurikulum yang berkaitan. Dari contoh surat lamaran di atas bagi Pembantu Perubatan, saya pasti anda mendapat idea yang saksama tentang resume penutup Surat. Surat iringan pada dasarnya adalah sebuah pendahuluan untuk resume anda. Ia membantu anda menarik perhatian majikan untuk kualiti, kebolehan dan kemahiran anda. Anda boleh memperibadikan contoh surat lamaran untuk Pembantu Perubatan mengikut keperluan anda. Saya berharap, tidak lama lagi anda akan bekerja dengan salah satu hospital-hospital yang terbaik. Semua yang terbaik!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *