Columbus nafas Dui ujian Pertahanan

Columbus nafas Dui ujian Pertahanan

Setelah penangkapan dibuat bagi DUI, pegawai polis lazimnya suspek ke balai polis di mana beliau akan diminta untuk mengambil ujian darah, nafas dan air kencing. Di Ohio, yang ditangkap tidak mempunyai pilihan yang menguji untuk mematuhi.

Ujian nafas adalah bentuk paling umum ujian dilakukan bagi DUI. Agensi-agensi polis biasanya menggunakan Intoxilizer 5000 atau Intoxilizer 8000. Undang-undang penguatkuasaan lebih suka ujian nafas kerana ia adalah mudah, mudah untuk mentadbir, dan keputusan boleh didapati dengan serta-merta. Diterimanya daripada ujian nafas adalah berdasarkan garis panduan yang ditetapkan oleh Jabatan Kesihatan Ohio.

Kaedah-kaedah ini terdapat dalam Kod pentadbiran Ohio di OAC Bab 3701-53. O.R.C. 4511.19(D) menyatakan had tiga jam pengambilan nafas, darah atau air kencing.

Tempoh tiga jam ini bermula semasa pelanggaran, tidak pada masa tangkap. Jika ujian tidak dijalankan dalam tempoh tiga jam, ia mungkin boleh diterima untuk menyokong suatu pendakwaan di bawah O.R.C. 4511.19(A)(1)(b)-(i). Salah satu aspek paling penting siasatan peguam akan menentukan masa yang tepat melanggar alledged tersebut (ini biasanya ditentukan oleh masa berhenti lalu lintas) dan membandingkan masa ke masa ujian nafas diberi.

Pertahanan ini menjadi sangat penting terutamanya dalam kemalangan tunggal-kereta auto di mana pihak polis mahupun mana-mana saksi melihat kemalangan yang berlaku.

Selanjutnya, kami sentiasa mengemaskini pangkalan data kami undang-undang kes yang berkaitan dengan penangkapan Columbus Ohio DUI yang. Ini membolehkan firma kami akan menyedari apa-apa pengubahsuaian yang dibuat kepada undang-undang Ohio dan bagaimana mereka boleh menjejaskan kes anda.

Beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan oleh peguam pembelaan DUI anda termasuk: muntah-muntah, belching dalam masa 20 minit ujian – tiada makmal mulut, atau tempoh menunggu yang mencukupi sebelum retest akan membatalkan hasil ujian nafas.

Juga isu-isu perubatan keadaan kesihatan tertentu membuat nafas yang menguji sememangnya tidak boleh dipercayai. Antaranya ialah:

A) gastrik reflux, hiatal hernia atau masalah usus (contohnya penyakit refluks Gastro esofagus, Sindrom usus jengkel atau asid refluks Sindrom) didiagnosis dan dirawat sebelum tarikh tangkap;

B) keadaan pergigian (misalnya gusi penyakit/gingivitis/poket sekitar akar, gigi palsu atau bridgework yang boleh memerangkap mulut alkohol dan contaminate contoh Mesin nafas); atau

C) masalah pernafasan (seperti asma, bronkitis, Pusat atau bronkitis kronik).

Bilik ujian nafas atau litar mempunyai masalah – gangguan frekuensi Radio daripada telefon bimbit, radio pegawai, salinan mesin atau peralatan lain dengan lonjakan kemampuan boleh menyebabkan enjin untuk memberikan bacaan yang tinggi buatan.

Syarat-syarat lain yang boleh menjejaskan hasil Merokok berhampiran Mesin, berkongsi kuasa dengan Pemanas atau perkakas lain-Mesin mestilah pada litar elektrik “bersih” yang berdedikasi. Tempahan lukisan dinding atau trim boleh juga mengganggu ujian.

Beg udara Pertahanan – “kesan Tyndall” – penyebaran cahaya; tendangan pendedahan; memotong bibir; paru-paru dan airway kerengsaan dan cecair build-up dari propellant caustic gas.

Jika anda perlu membantu dengan Pertahanan DUI anda di Columbus, Ohio, hubungi 614-827-2000. Pejabat kami berada terletak di 88 Barat Main Street, Columbus, Ohio 43215. Jika anda tidak mampu untuk melakukan perjalanan ke pejabat kami, kami boleh menemui anda di tempat lain di kemudahan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *