Colon Kesihatan adalah kunci kepada kehidupan yang panjang, senang, bebas dari penyakit

Colon Kesihatan adalah kunci kepada kehidupan yang panjang, senang, bebas dari penyakit

Colon Kesihatan adalah menjadi sangat penting; usus besar berkaitan penyakit adalah di antara penyakit-penyakit yang paling lazim antara Amerika semalam. Colon Kesihatan adalah bergantung kepada penyelenggaraan bakteria usus dan penghapusan yang betul. Terapi kolon adalah satu bentuk penjagaan kesihatan yang, dalam teori, mengembalikan fungsi usus besar. Terapi kolon merujuk kepada curahan air melalui panjang usus besar colonor.

Terapi senaman otot-otot usus dan membantu membentuk usus besar dan merangsang mata refleks pada usus besar yang berkaitan dengan organ badan lain (sama dengan refleksologi). Sesi terapi kolon (colonics, hidroterapi colon atau tinggi Pencampur kerana mereka kadang-kadang disebut) digunakan untuk pembersihan, Walau bagaimanapun terdapat banyak manfaat yang lain. Dan berdasarkan jenis tinggi lemak/rendah serat diet kontemporari Amerika, (termasuk, Heartlanders) biasanya ikut, terdapat seolah-olah tiada masa yang lebih banyak daripada masa yang Pencampur terapi ini mungkin sesuai. Betul colon Kesihatan adalah bahagian yang sangat penting bagi tubuh yang sihat.

Diet

Di mana makanan berkenaan, diet Barat tipikal yang dimuatkan dengan racun makhluk perosak, telah dirawat dengan baja tiruan dan mengandungi pengawet tiruan. Terdiri daripada makanan diproses, ditapis, tinggi dengan lemak tepu, dan rendah serat diet yang konvensional menyumbang kepada banyak masalah yang berkaitan dengan usus besar. Apabila usus besar adalah penuh dengan najis yang terkumpul, keras disebabkan oleh diet yang lemah, sembelit, atau beberapa masalah gastrousus yang lain, bahan buangan boleh membina.

Terdapat beberapa punca umum bagi pembentukan sisa berlaku: tabiat pemakanan yang buruk: pemakanan rendah serat, makanan tinggi lemak; makan terlalu banyak atau terlalu cepat; kombinasi makanan yang miskin (makan makanan yang perlu menggabungkan enzim pencernaan, seperti majlis makan malam klasik Amerika daging dan kentang, jadi beberapa ahli dan mula reput); dan/atau minum kuantiti cecair pada menu yang mencairkan enzim pencernaan. Doktor paling konvensional bersetuju, Walau bagaimanapun, mengelakkan daging merah dan makanan lain yang berlemak, dan pemakanan yang sihat, diet tinggi serat, itu cara terbaik untuk menjaga usus besar yang sihat.

Faedah-faedah

Amalan pembersihan usus yang besar (lebih rendah usus) adalah dengan cara tidak, idea baru, dan apabila anda menemui beberapa pelbagai manfaat, anda boleh digalakkan untuk meneruskan ini. Masalah dengan perkara faecal adalah bahawa ia boleh menjadi sandaran di dalam kolon, supaya mengekalkan usus yang dibersihkan merupakan sebahagian utama daripada menjaga ia sihat, dan mendapat manfaat daripada usus besar yang sihat untuk seluruh badan. Terapi usus besar menawarkan banyak manfaat kesihatan yang termasuk detoksifikasi, pembersihan aliran darah dan stimulasi organ-organ dalaman. Faedah-faedah tambahan sering dapat diperhatikan seluruh badan dalam bentuk kulit yang lebih jelas, lebih banyak tenaga dan kejelasan mental, kurang sakit kepala, masalah peredaran darah, imun dan berat sering memperbaiki, antara banyak positif kesan sampingan yang lain.

Mengawal berat badan

Kesukaran mengawal berat badan mungkin disebabkan oleh lebihan sampah bertimbun di dalam usus. Adakah anda tahu anda sebenarnya boleh mengawal atau menurunkan berat badan dengan mengeluarkan kadar toksik daripada usus. Ia adalah menarik untuk diperhatikan bahawa ramai orang yang melengkapkan satu siri sesi hidroterapi colon, sering laporan kerugian berat badan yang ketara. Kerana anda akan digunakan untuk menjalankan tentang sisa-sisa dalam usus anda, menggunakan ejen pembersih kolon akan menghilangkan najis yang memberi kesan di usus oleh yang demikian, juga menghilangkan berat badan berlebihan yang datang dengan najis. Bersama-sama dengan pengurangan berat badan dan makanan asid folik, pengambilan serat makanan yang baik adalah juga penting.

Serat

Serat mendapat sedikit hormat sehingga dalam 1970 apabila bukti mula muncul mendokumentasi nilai pemakanan. Serat akan meningkatkan jumlah najis, sekali gus meningkatkan kekerapan pemindahan. Selain daripada manfaat yang menyediakan serat usus, ia juga boleh meningkatkan kesihatan kolesterol. Mengambil produk dan makanan yang mempunyai jumlah yang tinggi serat adalah besar mula membersihkan usus besar dan boleh bertindak sebagai pembersih yang sebenar baik. Jika usus adalah perkara biasa pada dasarnya, serat makanan meningkat sejumlah besar najis, melembutkan, dan masa transit kelajuan.

Kesimpulan

Kesihatan usus besar adalah penting dan diet, pengambilan lemak dan kandungan serat boleh semua kesan kesihatan kolon. Bagus colon Kesihatan adalah sebanyak fungsi kualiti makanan yang kita makan, kerana ia adalah penghapusan status kami. Adalah dipercayai bahawa terapi kolon boleh melegakan skor gejala dari gas, kembung dan sembelit kemurungan, insomnia dan sakit kepala. Dalam amalan, terapi kolon herba telah terbukti hampir tertentu bagi kolitis Spastik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *