Coklat teh: Perkongsian secawan kebahagiaan dan Kesihatan

Coklat teh: Perkongsian secawan kebahagiaan dan Kesihatan

Ingat makan malam yang berakhir dengan panas cawan Koko yang dikongsi di seluruh tempat perapian yang hangat, She duduk di sebelah biasa rakan-rakan dan keluarga? Ingat masa di rumah nenek anda dan dia akan memberi kepada anda secawan Koko panas yang diikuti oleh cerita sebelum tidur kegemaran anda? Secawan Koko membawa kembali kenangan khas. Khas times yang dikongsi bersama dengan Syarikat yang baik. Secawan Koko? Anda akan bersetuju ia adalah seperti pulang ke pelbagai kebahagiaan.

Pemakanan yang baik
Kita semua tahu bahawa Koko rasa baik. Tetapi tahukah kita bahawa Sains kini menyokong keterangan bahawa Koko delightfully popular adalah nutrien yang kuat yang perlu untuk menyokong kesihatan kita baik? Malah, Warta Universiti Harvard telah dipanggil Koko “seterusnya memberikan dadah”! Sudah tentu, ini bukanlah coklat susu yang kita akan digunakan untuk makan tetapi Koko mentah, dicemari yang diproses dari biji Koko. Apa yang ada dalam Koko yang menjadikan ia sumber pemakanan yang begitu baik?

Tulen Koko… 1-5

Koko tulen mengandungi tahap epicatechins yang tinggi, dan kaya dengan antioksidan nilai. Penggunaan biasa Koko atau coklat gelap disyorkan untuk pemakanan:
• Menyokong Kesihatan kardiovaskular
• Meningkatkan peredaran darah,
• Mengurangkan tekanan darah,
• Merendahkan paras kolesterol.
• Menyokong Kesihatan
• Menyediakan menambah tenaga dan stamina.

Koko tulen digabungkan dengan sifat antioksidan yang kuat dalam teh hijau dan Resveratrol merupakan minuman kesihatan yang rasa yang dipanggil CocoPure. Apakah faedah? Kuasa antioksidan yang lebih! Baca…

Teh hijau… 6-13

Kita semua tahu khasiat yang kaya minum teh hijau. Antioksidan yang kuat di dalam teh hijau yang dipanggil epigallactocatechins telah dikaji dalam ujian klinikal yang kukuh menunjukkan teh hijau pemakanan membantu:
• Sokongan panjang umur
• Mengawal paras kolesterol dan glukosa
• Melindungi kulit kita dari sinaran UV dan membantu penurunan berat badan yang berkesan

Resveratrol… 14-16

Resveratrol mengandungi tahap polyphenols yang tinggi dan juga merupakan antioksidan yang kuat yang dikenali untuk manfaat kesihatan kardiovaskular. Kajian ke atas Resveratrol menunjukkan bahawa pemakanan membantu badan anda:
• Berbalik trend diet kolesterol tinggi.
• Meningkatkan kerja-kerja nitrik oksida dalam darah. Nitrik oksida mempunyai kesan menenangkan pada saluran darah, dengan itu menggalakkan aliran darah.
• Menghalang sel-sel darah melekat bersama-sama yang biasanya menyebabkan pembentukan plak di dalam arteri.

: Coklat satu cawan teh Kesihatan dan kebahagiaan
CocoPure adalah seorang pencinta coklat delight. CocoPure adalah juga seorang pencinta Kesihatan impian kerana manfaat kesihatan gabungan tulen koko, teh hijau dan Resveratrol! Ia mengandungi lemak tidak, tiada susu, gula tiada. CocoPure mempunyai nilai ORAC 5,250 satu gram 7.4! ORAC (Oxygen Radical Absorbance kapasiti) adalah ukuran kuasa antioksidan.

Apabila anda berkongsi times yang baik dengan rakan-rakan yang baik dan keluarga – membuat ingatan khas. Berkongsi secawan CocoPure — untuk kebahagiaan dan kesihatan yang baik! Biarkan masa yang baik bermula!

Rujukan:

1. Kris-Etherton P, bukti CL. berminat flavonoid antioksidan dalam teh dan Koko yang bermanfaat untuk kesihatan kardiovaskular. Opin Lipidol 2002 Curr; 13:41–9.
2. Adamson GE, Lazarus SA, Mitchell AE, et al. HPLC kaedah untuk quantification daripada procyanidins sampel Koko dan coklat dan korelasi untuk kapasiti jumlah antioksidan. J makanan Agric Chem 1999; 47:4184–8.
3. Heiss C, Dejam A, Kleinbongard P, Schewe T, Sies H,KelmM.Vascular kesan daripada Koko kaya dengan flavan-3-ols. JAMA 2003; 290:1030 –1.
4. Kesan pengambilan Koko dan teh tekanan darah:…[Gerbang Intern Med. 2007] – PubMed hasil
5. Koko diperkaya flavanol Snek Bar mengandungi phytosterols berkesan menurunkan paras kolesterol keseluruhan dan low-density lipoprotein. PMID: 17081832
6. Sip yang menenangkan tumpuan. Terbaru pada teh: ia mungkin tenang fikiran terganggu. PMID: 17958197
7. Teh hijau dan kulit. PMID: 10926734
8. Kulit photoprotection oleh teh hijau: kesan antioksida dan immunomodulatory. PMID: 12871030
9. Kesan Epigallocatechin-3-Gallate Thermogenesis dan pengoksidaan lemak lelaki gemuk: satu kajian perintis, jurnal Kolej Amerika Syarikat pemakanan, Jld. 26 No. 4, 389S-395S (2007)
10. Kesan teh hijau pada tahap glukosa darah dan corak proteomic serum dalam kencing manis (db/db) tikus dan metabolisme glukosa dalam manusia sihat, BMC farmakologi 2004, 4:18
11. Wu LY, SK Juan, Hwang LS, Hsu YP, Ho PH, Ho LT. teh hijau tambahan ameliorates rintangan insulin dan meningkatkan kandungan pengangkut IV glukosa dalam model tikus fruktosa-fed. EUR J Nutr. 2004 Apr; 43 (2): 116-24. PMID:15083319.
12. Modulasi metabolisma kolesterol oleh polyphenol teh hijau (-)-epigallocatechin gallate dalam sel-sel hati manusia berbudaya (HepG2). PMID: 16506810
13. Raederstorff DG, MF Schlachter, Elste V, Weber P. kesan EGCG penyerapan dan plasma lipid tahap lipid dalam tikus. J Nutr Kej. 2003 Jun; 14 (6): 326-32.
14. Belguendouz L, Fremont L, interaksi MT. Gozzelino transresveratrol dengan lipoprotein plasma. 55:811 Biokimia farmakologi-816, 1998.
15. Zou JG, et al. kesan polifenol wain dan arak yang merah resveratrol endothelial fungsi dalam hypercholesterolemic arnab. Int. J. Mol. Med. 2003; 11:317-20.
16. Haider, U.G. et al. Resveratrol meningkatkan serine 15-phosphorylated tetapi transcriptionally cacat p53 dan mendorong boleh diterbalikkan blok Replikasi DNA dalam sel-sel diaktifkan serum vaskular licin otot. Mol. Pharmacol. 200; 363:925-32.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *