Circumcised lelaki yang mengalami kehilangan sensitiviti zakar

Circumcised lelaki yang mengalami kehilangan sensitiviti zakar

Sepanjang beberapa dekad yang lalu, berkhatan telah jatuh agak nikmat dengan profesional perubatan, terutamanya di Amerika Syarikat. Manakala penyingkiran kulup itu adalah prosedur biasa yang dilakukan kedua-dua sebab agama dan kebersihan atau kosmetik, masyarakat perubatan telah menyatakan bahawa berkhatan mempunyai manfaat sebenar perubatan tiada. Di samping itu, berkhatan boleh membawa kepada pelbagai kesan sampingan, terutamanya kehilangan sensitiviti zakar.

Walau bagaimanapun, menurut laporan oleh Maggie Fox berita NBC, Penyokong-penyokong AIDS dan Pertubuhan Kesihatan Sedunia telah telah sekali lagi menggalakkan berkhatan. Kajian terkini telah menunjukkan bahawa berkhatan boleh mengurangkan risiko mendapat AIDS lelaki heteroseksual dengan 60% yang ketara. Akibatnya, peningkatan bilangan lelaki dewasa sedang mempertimbangkan berkhatan, tetapi risiko hilang deria rasa zakar adalah menjadi kebimbangan utama. Mujurlah, Terdapat pilihan untuk orang-orang yang berfikir tentang berkhatan. Merawat kelenjar zakar khusus vitamin dan mineral yang menyokong kesihatan kulit dan saraf boleh sangat berkesan untuk menghalang kehilangan sensitiviti zakar lelaki circumcised.

Mengapa berkhatan tidak membawa kepada berkurangan sensasi zakar?

Apabila kelenjar zakar terdedah, ia adalah tertakluk kepada chafing berterusan, kerana ia gesel pakaian dan bahan-bahan lain. Lama-kelamaan, lapisan tisu derma yang meliputi kepala zakar toughen sebagai reaksi kepada pergeseran ini, membawa kepada penurunan sensitiviti zakar. Atas sebab ini, lelaki yang bersunat akan sering kurang sensitif di kawasan ini berbanding lelaki yang mempunyai kulup yang utuh. Hasilnya, mereka akan sering kurang responsif kepada rangsangan seksual. Isu ini adalah faktor utama dalam keputusan ramai lelaki terhadap berkhatan, dan dalam banyak kes, lelaki yang berkhatan pada kelahiran yang memilih untuk mempunyai kulup mereka semula.

Bagaimana Adakah vitamin dan nutrien lain yang membantu untuk mengelakkan kehilangan sensitiviti zakar?

Walaupun menggantikan kulup yang boleh membantu untuk memulihkan zakar sensasi, prosedur ini tidak sentiasa menghasilkan keputusan yang dikehendaki. Di sisi lain, rawatan kulit zakar dengan nutrien berikut yang sebenarnya boleh membantu mengelakkan kehilangan sensasi daripada berlaku, walaupun selepas berkhatan:

• Vitamin A – pendahuluan Penyembuhan, melindungi terhadap pembentukan tisu parut dan meminjamkan kulit tekstur yang lembut, lembut dan halus.

• Vitamin B5 – pendahuluan penyembuhan dan keseluruhan kesihatan sel-sel kulit.

• Vitamin C – melindungi kulit daripada kerosakan alam sekitar melalui ciri-ciri antioksidan, serta menggalakkan peredaran yang optima dan mengekalkan tisu yang memberikan keanjalan semulajadi kulit.

• Acetyl-L-carnitine – membantu mengekalkan saraf tisu dan pembaikan sel-sel saraf yang rosak.

• Alpha lipoic asid – membantu untuk menggalakkan aliran darah yang sihat yang diperlukan untuk oxygenate sel-sel saraf dan kulit dan mengekalkan rasa zakar.

• Mentega Shea – pelembap yang sangat efektif yang melembutkan kulit, meningkatkan sifat-sifat pelincir semulajadi dan melindungi terhadap chafing dan kerosakan kulit yang lain yang boleh membawa kepada kehilangan sensasi zakar.

• Vitamin E – menyediakan penghalang lembapan semulajadi yang menghalang dehidrasi kulit – salah satu faktor utama penebalan derma tisu yang mengarah ke zakar dikurangkan sensasi.

Boleh kulit nutrien memulihkan zakar sensasi?

Bagi lelaki yang telah pun mengalami sensasi zakar hilang, sama ada disebabkan oleh berkhatan di peringkat awal atau sebab-sebab lain, nutrien ini juga mungkin berkesan untuk meremajakan kulit zakar dan menggalakkan peningkatan zakar sensasi.

Formula berkesan vitamin untuk mempromosikan sensitiviti zakar

Tidak semua produk penjagaan kulit vitamin yang serupa; Kebanyakan kulit crèmes dan losyen yang dijual di kedai-kedai runcit direka untuk wanita dan tidak mengambilkira Kesihatan zakar lelaki. Cara yang paling berkesan untuk menyokong sensitiviti zakar, formula Kesihatan zakar yang direka khas yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) mengandungi vitamin, mineral dan pelembab semulajadi dicadangkan untuk memastikan bahawa nutrien ini akan diserap terus ke dalam kulit zakar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *