Circumcised lelaki mestilah melindungi kehilangan sensasi zakar

Circumcised lelaki mestilah melindungi kehilangan sensasi zakar

Menurut laporan New York Times, kadar berkhatan di kalangan lelaki di Amerika Utara telah merosot sejak tahun 2005. Ini adalah kerana penyelidikan perubatan yang terkini yang telah menunjukkan bahawa terdapat beberapa manfaat yang nyata kepada penyingkiran kulup itu. Walau bagaimanapun, hampir separuh daripada semua bayi lelaki masih bersunat pada kelahiran, sama ada atas sebab-sebab budaya atau kosmetik. Keadaan ini telah membawa kepada kebimbangan mengenai kesan sampingan jangka panjang, terutamanya kehilangan sensasi zakar.

Kulup, yang meliputi kelenjar, atau kepala zakar, ini penuh hujung saraf, yang hilang apabila sarung ini kulit pembedahan dialih keluar. Kelenjar terdedah kemudian tertakluk kepada pendedahan yang berterusan, dan mengekalkan kelembapan semula jadi dan sensitiviti kulit halus di kawasan ini memerlukan rawatan tambahan. Merawat Ketua dan aci dengan zakar khusus vitamin dan mineral yang boleh membantu untuk mengurangkan kesan negatif berkhatan.

Bagaimana berkhatan memberi kesan sensitiviti zakar

Alih keluar daripada kulup yang boleh menjejaskan dengan ketara sensasi zakar. Kerana kulit sangat sensitif kelenjar terdedah dan ditinggalkan tanpa perlindungan yang semulajadi, ia kehilangan lembapan yang, dan kulit boleh menjadi kering dan mengambil penampilan yang berkedut atau shriveled. Di samping itu, kulit dikenakan sekarang berterusan geseran dari pakaian yang kasar, serta bahan cemar alam sekitar. Semua ini menyumbang kepada lapisan luar kulit menjadi tebal dan kurang menerima rangsangan, membawa kepada zakar hilang sensasi.

Lelaki yang sedang mempertimbangkan berkhatan, sama ada untuk alasan Kesihatan, kosmetik keutamaan atau tujuan kebersihan, harus berunding dengan pakar kesihatan lelaki berpengetahuan dan bertanya tentang semua kemungkinan kesan sampingan, kerana ini mungkin menyumbang kepada isu-isu jangka panjang yang boleh menjejaskan kesihatan seksual.

Tip-Tip untuk membantu mengelakkan hilang deria rasa dan memulihkan sensitiviti zakar

Mujurlah, dengan penjagaan yang betul, ia adalah mungkin untuk menghalang kesan sampingan berkaitan dengan sensasi berkhatan. Mengikut cadangan-cadangan, lelaki yang berkhatan awal dalam kehidupan walaupun mungkin mampu mengembalikan sensitiviti zakar kepada Ijazah, membuat seks lebih menyeronokkan dan menyumbang kepada zakar yang sihat, lembut dan licin.

1. Pakai Seluar dalam longgar-pemasangan dan pakaian yang dibuat daripada fabrik semula jadi yang akan mengikat, chafe atau menyebabkan peluh berlebihan.

2. Gunakan Pembersih semulajadi apabila mandi dan elakkan sabun dan detergen dobi yang mengandungi bahan kimia yang boleh menyebabkan kerengsaan dan pengeringan.

3. Gunakan pelincir peribadi sewaktu Pelancapan atau seks yang boleh menggalakkan pembentukan kulit seperti callous dan membawa kepada sensasi zakar dikurangkan untuk mengelakkan berlebihan rubbing kering atau chafing.

4. Merawat zakar secara harian dengan formula nutrien yang direka untuk meningkatkan kesihatan kulit dan saraf, dan pastikan untuk menyertakan pelembap kulit semula jadi berkualiti tinggi (mentega shea kerja terbaik, kerana ia biasanya sesuai untuk semua jenis kulit) dalam regimen penjagaan zakar.

5. Cuba posisi yang berlainan ketika seks, bukan berikutan rutin yang sama setiap kali. Bereksperimen dengan pelbagai sudut boleh merangsang kawasan-kawasan yang berbeza kulit zakar, yang boleh membawa kepada pengalaman berahi yang dipertingkatkan.

Produk penjagaan kulit yang berkesan untuk mempromosikan sensitiviti zakar

Untuk mengekalkan kulit zakar yang sihat dan menggalakkan fungsi saraf yang optimum, lelaki semua peringkat umur perlu merawat zakar dengan persediaan nutrien yang direka untuk menyokong kesihatan tisu erogenous. Formula Kesihatan zakar yang direka khas yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) mengandungi vitamin seperti A, B5, C, D, dan E, serta sebagai semulajadi pelembab dan antioksidan, boleh membantu untuk memulihkan zakar hilang sensasi, menghalang kehilangan sensasi zakar, dan melindungi kulit zakar terhadap kerengsaan, jangkitan dan kerosakan alam sekitar yang boleh menjejaskan kesihatan zakar. Lelaki yang termasuk rawatan vitamin dalam regimen kecacatan harian mereka mungkin mendapati bahawa melancap dan seks menjadi lebih menyeronokkan dan menikmati pengalaman berahi yang lebih mendalam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *