Circadian meditasi untuk gaya hidup yang seimbang

Circadian meditasi untuk gaya hidup yang seimbang

Ia seolah-olah bahawa pada masa kini, pakar-pakar meditasi menemui lebih inovatif dan cara-cara baru yang boleh membantu kami, pengamal, mengatur kehidupan kita dengan betul- dan circadian meditasi adalah hanya salah satu daripada contoh-contoh yang relevan. Walaupun asas untuk jenis meditasi ini telah diketahui sejak zaman lama, meditasi circadian seolah-olah menarik para pengamal kewangan Islam hari ini, semata-mata kerana ia sebenarnya boleh co-work dengan gaya hidup kita yang sibuk dan dinamik.

Apakah maksud meditasi Circadian?

Circadian meditasi adalah berdasarkan ritma sirkadian, kitaran badan dalam tempoh 24 jam. Kitaran ini merangkumi dua negeri, keadaan berjaga dan keadaan tidur dan ia adalah penting bagi kesihatan dan perasaan kesejahteraan kami. Apabila kitaran ini circadian diganggu atau gila, kita boleh terganggu oleh banyak kesan yang tidak diingini, seperti insomnia, keletihan, anemia, malah kesedihan dan kemurungan.

Pada dasarnya, tidur kita adalah sangat penting untuk merasa positif dan baik – tetapi Apakah tempat meditasi di semua ini? Pada dasarnya, circadian meditasi ini bertujuan membantu badan mempunyai kitaran circadian sihat, belum. Ini bermakna bahawa meditasi circadian mempunyai peranan utama memperbaiki tidur kita dan membantu kita bergilir Negeri tidur dan bangun dengan cara yang optimum, semasa membantu kita, pada masa yang sama, untuk berehat dan menjalankan aktiviti harian dengan kejayaan.

Tetapi untuk mendapat manfaat daripada kesan-kesan di atas, kita perlu secara dekat memerhati ritma sirkadian yang kami untuk memohon Koresponden circadian meditasi yang lalu. Pada dasarnya, kita boleh lebih aktif pada waktu pagi, di tengah, di sebelah petang atau pada waktu malam, kita boleh membalas mudah tugas pada waktu siang atau waktu malam. Dengan bantuan circadian meditasi, kita cenderung untuk mengimbangi gaya hidup kami dan tidur kami supaya dapat menjalankan aktiviti dengan kecekapan 100% dan mempunyai tidur yang benar-benar memenuhi.

Bagaimana kita boleh mengganggu kitaran Circadian kami?

Dalam dunia hari ini yang aktif, ia adalah amat sukar untuk mengekalkan kitaran circadian berfungsi dengan sempurna dan belum. Mengapa? Hanya kerana kita akan dipenuhi oleh ramai Aktifkan dan tanggungjawab. Sebagai contoh, ketidakseimbangan yang boleh disebabkan oleh malam putih, apabila daripada tidur, kita akan bekerja pada projek yang mempunyai tarikh akhir tutup. Atau, sebagai contoh, kita boleh mengganggu kitaran circadian kami menghabiskan malam yang terlalu banyak di kelab-kelab, menari dan berparti. Tindakan ini boleh mempunyai kesan-kesan yang tidak diingini, seperti keletihan, insomnia dan rasa keletihan walaupun beberapa hari selepas malam putih. Ini adalah mengapa kita perlu meditasi circadian ini – untuk menyusun kitaran circadian kami dan meletakkan kami di kaki kita.

Meditasi Circadian menjadi penting dalam konteks dunia moden, apabila aktiviti-aktiviti harian kami boleh memenatkan dan hangat, ketika kita ingin melaksanakan aktiviti-aktiviti yang lebih banyak daripada tubuh badan yang membolehkan kita untuk. Dengan bantuan latihan meditasi yang asas dan teknik relaksasi, kita boleh menjadi segar dan memilih untuk kerja atau sebarang aktiviti lain dalam hitungan minit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *