Cipta untuk Kumpulan e-mel dalam Outlook

Cipta untuk Kumpulan e-mel dalam Outlook

Menggunakan e-mel untuk Kumpulan, satu boleh menghantar e-mel yang sama kepada berbilang penerima tanpa menaip alamat e-mel mereka secara manual dalam kotak pengirim. Sebagai contoh, anda menerima e-mel menakjubkan yang ingin dikongsi dengan semua kawan-kawan anda. Oleh itu, anda klik butang Forward untuk menghantar e-mel yang sama kepada rakan-rakan anda. Selepas klik butang Forward, anda sama ada secara manual taip e-mel ID rakan-rakan anda di dalam kotak kepada atau pilih ID daripada buku alamat. Ini menggunakan banyak masa, yang boleh disimpan jika anda mempunyai Kumpulan e-mel yang dicipta.

Kumpulan e-mel mengandungi alamat e-mel penerima yang mana anda sering perlu menghantar / Kemukakan e-mel. Setelah Kumpulan e-mel dicipta, anda hanya perlu taip nama kumpulan e-mel dalam kotak kepada dan pelanggan e-mel anda sendiri termasuk semua alamat yang disimpan di dalam Kumpulan tersebut. Anda boleh mempunyai banyak e-mel Kumpulan berdasarkan jenis e-mel; anda mahu berkongsi dengan rakan-rakan anda. Marilah kita sekarang melaksanakan langkah-langkah berikut untuk mencipta kumpulan e-mel dalam Outlook 2007:

1. Mulakan MS Outlook 2007.
2. Pilih alat > buku alamat.
3. Pilih fail > entri baru. Kotak dialog “Entri baru” muncul.
4. Pilih pilihan senarai edaran yang baru.
5. Pilih kenalan di “di dalam” senarai jatuh dan klik OK butang. Tetingkap “Senarai edaran” muncul.
6. Taip nama untuk senarai dalam kotak teks nama.
7. Klik pada butang Pilih ahli dalam bar alat. Kotak dialog “Pilih ahli” muncul.
8. Pilih penerima yang anda ingin tambah dalam Kumpulan dan klik pada butang ahli.
9. Ulangi langkah 8 untuk setiap penerima yang anda perlu Tambah dalam Kumpulan.
10. Selepas anda telah memilih semua penerima, klik butang OK.
11. Klik butang Simpan & Tutup pada bar alat.
12. Mulakan MS Outlook 2007.

Kumpulan e-mel (juga dipanggil senarai edaran) berjaya dicipta. Sekarang, bila-bila masa yang anda perlu menghantar e-mel kepada semua ahli-ahli yang termasuk dalam Kumpulan tempahan dibuat, taip nama Kumpulan dalam kotak kepada. Anda juga boleh memilih nama Kumpulan daripada buku alamat. Sebaik sahaja anda taip / Pilih nama Kumpulan, MS Outlook termasuk semua alamat e-mel dalam senarai penghantar dan secara automatik menghantar e-mel kepada mereka semua. Adalah tidak mudah untuk menghantar e-mel yang sama kepada 100 lebih daripada penerima dalam hanya satu klik? Harap artikel ini akan membantu anda sebagai pengguna Outlook tetap.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *