Cigna tumbuh sambungan China

Cigna tumbuh sambungan China

Enam tahun selepas dapat bertapak di China, menubuhkan syarikat insurans kesihatan Cigna akan mula menawarkan produk penjagaan kesihatan komprehensif pertamanya bahawa negara sebagai syarikat bertujuan untuk meluaskan perniagaannya antarabangsa di tengah-tengah dalam keadaan tidak menentu di pasaran Amerika Syarikat.

Rancangan penuh penjagaan kesihatan akan ditawarkan melalui Cigna & CMC insurans Company Limited, sebuah syarikat usahasama antara Cigna dan rakan kongsinya Asia, Kumpulan peniaga China.

Syarikat insurans berasaskan Philadelphia dengan operasi utama di Bloomfield pada mulanya akan meletakkan sasaran utama majikan Cina yang mencari perlindungan untuk ahli-ahli pasukan kerja mereka, termasuk ekspatriat yang bekerja di negara-negara lain, pekerja asing yang bekerja di China, pekerja-pekerja yang pulang ke China dari tugasan di negara-negara lain, dan Pengurus Kanan.

“Pelancaran produk penjagaan kesihatan fasa seterusnya dalam evolusi kerjasama kukuh antara Cigna dan Kumpulan pedagang China,” kata David M. Cordani, Presiden dan Ketua Pegawai Operasi Cigna dan Syarikat masuk Ketua Pegawai Eksekutif.

Dengan kemerosotan enrollments dan meningkatkan kos perubatan di Amerika Syarikat, dan ketidaktentuan yang menyelubungi pembaharuan penjagaan kesihatan di Capitol Hill, syarikat-syarikat insurans kesihatan seperti Cigna mencari pasaran antarabangsa untuk peluang-peluang pertumbuhan masa depan.

Jika Kongres Pas yang mengamalkan pilihan awam untuk bersaing dengan syarikat insurans peribadi, ia adalah mungkin untuk meningkatkan usaha perniagaan yang baru melepasi sempadan Amerika Syarikat oleh penanggung insurans domestik kesihatan.

China khususnya telah pada skrin radar penanggung insurans kesihatan AS kebelakangan ini kerana kelas pertengahan yang semakin meningkat dan inisiatif-inisiatif untuk menggalakkan penjagaan kesihatan sejagat. Sebagai contoh, pada tahun 2008, Aetna dibuka sebuah pejabat di Shanghai. Pada bulan Januari, syarikat insurans kesihatan Hartford dicipta manfaat kesihatan milik penuh Syarikat Perkhidmatan di bandar yang sama.

Ke arah antarabangsa

Persidangan pelabur Syarikat Tahunan minggu lepas, Cordani berkata Cigna melihat dirinya sebagai sebuah syarikat antarabangsa, dan bukannya hanya Amerika Syarikat insurans. Menawarkan pelan insurans kesihatan penuh di Republik Rakyat China furthers Cigna di inisiatif global, katanya.

Pegawai-pegawai Cigna mengatakan bahawa mereka mempunyai pejabat di 27 negara dan satu rangkaian global pakar-pakar perubatan lebih 600,000, profesional perubatan dan hospital-hospital di setiap negara.

“Antarabangsa telah menjadi bahagian yang paling cepat berkembang selama beberapa tahun dan menjadi lebih relevan walaupun sebelum memulakan inisiatif pembaharuan penjagaan kesihatan di Amerika Syarikat,” kata Mike Ross, Ketua Pegawai pemasaran antarabangsa Cigna.

Cigna di bahagian antarabangsa termasuk produk-produk insurans tambahan kepada individu, liputan bagi ekspatriat pekerja syarikat-syarikat multinasional dan perkhidmatan pengurusan penjagaan kesihatan dan perubatan di pasaran kerja.

Ross berkata, Cigna sedang mencari untuk pertumbuhan antarabangsa di empat buah negara utama, termasuk China, India, Brazil dan Rusia.

Ekonomi pada Goldman Sachs yang pernah meramalkan empat negara itu boleh mempunyai ekonomi terbesar menjelang 2050.

Di India, Cigna aktif sedang mencari syarikat untuk menjadi rakan kongsi supaya ia boleh mula untuk membangunkan produk bagi rantau itu juga.

“Pada masa hadapan, mereka adalah negara-negara empat yang akan perkara itu,” kata Ross. “Mereka semua mempunyai ekonomi yang besar, yang akan mencipta peluang-peluang yang besar.”

Selain mencari pasaran baru, Ross berkata Syarikat akan juga pergi lebih mendalam ke tempat-tempat yang mereka sudah. Pengembangan Tempahan mereka ke China merupakan salah satu daripada kes-kes.

Cigna pada asalnya memasuki China pada 2003 ketika ia bermula usaha sama dengan sebuah gabungan Kumpulan Saudagar China untuk menjual kehidupan, kemalangan diri dan perlindungan hospital insurans.

Sekatan undang-undang

Ross berkata bahawa demi sebuah syarikat insurans asing untuk memasuki pasaran China, mereka mesti bekerjasama dengan sebuah syarikat tempatan di mana mereka mendapat tidak lebih daripada 50 peratus kepentingan dalam usahasama.

Proses bagi penanggung insurans untuk berkembang di China boleh menjadi panjang, Walau bagaimanapun, mereka perlu mendapatkan lesen baru bagi setiap bandar mereka memasuki. Mereka juga perlu menangani persekitaran kawal selia yang ketat, termasuk menunggu dua tahun selepas mereka menubuhkan kehadiran sebelum mereka benar-benar boleh mula menawarkan polisi.

Sejak 2003, kehadiran di Cigna di China telah berkembang dari 40 pekerja pekerja 2,400 yang beroperasi di pejabat 10, dan kira-kira 630,000 polisi berkuatkuasa, Ross berkata.

Syarikat melihat peluang-peluang pertumbuhan yang satu di Asia kerana kelas menengah yang berkembang pesat di rantau ini, serta usaha oleh kerajaan China untuk meluaskan liputan penjagaan kesihatan.

Awal tahun ini, sebagai contoh, China melancarkan sebuah tiga tahun, $ juta 124 pelan pembaharuan penjagaan kesihatan yang bertujuan untuk akses sejagat kepada asas insurans kesihatan dan peningkatan kemudahan penjagaan kesihatan yang utama.

China telah menyediakan insurans kesihatan yang ditaja oleh Kerajaan berdasarkan Wilayah dengan Wilayah, yang meliputi sebahagian besar rakyatnya.

Tetapi Ross berkata majikan melihat kepada pasaran insurans persendirian untuk membeli liputan yang lebih luas bagi mereka para pekerja, terutamanya sejak Rancangan diuruskan kerajaan hanya membenarkan warganegara untuk menggunakan hospital-hospital Negeri-larian, yang sering kali sesak dan “sukar.”

Insurans peribadi membolehkan warga Cina menggunakan klinik swasta, atau roomier, lebih selesa “VIP wad” dalam hospital-hospital Negeri-larian, Ross berkata.

Pasaran ekspatriat yang Cigna pada mulanya akan menumpukan perhatian pada luas, dan terdapat sedikit cara pertandingan, Ross berkata.

Beliau menganggarkan bahawa terdapat 600,000 orang asing yang diupah tempatan di China, serta 500,000 orang yang bekerja untuk syarikat-syarikat Cina tetapi sebenarnya terletak di bahagian-bahagian lain di dunia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *