Chloramines dalam air minuman-bahaya tersembunyi didedahkan

Chloramines dalam air minuman-bahaya tersembunyi didedahkan

Mari kita hadapi, kita akan menyedari bahawa kualiti air kami boleh menjadi banyak lebih baik, tetapi dengan chloramines dalam air minuman datang beberapa fakta yang membimbangkan yang boleh menjejaskan kesihatan dan kesejahteraan anda.

Loji rawatan municipal anda akan memberitahu anda bagaimana selamat dan lebih berkesan mereka, dan walaupun ia benar mereka lebih rendah tahap di THM oleh kira-kira sepertiga, sangat sedikit kajian telah dilakukan mengenai perkara ini berbanding klorin.

Chloramines dalam air minuman adalah gabungan dan amonia, klorin dan telah menjadi lebih popular kerana mereka tinggal di dalam air lebih lama, dan jadi disinfecting lebih lama lagi. Walau bagaimanapun, sangat sedikit yang diketahui tentang perolehan barangan sampingan ini dan sehingga kini sangat beberapa kajian yang telah dilakukan pada implikasi Kesihatan jangka panjang, terutamanya penyakit-penyakit pernafasan.

Salah satu perkara yang mengejutkan tempahan saya dapati adalah bahawa ia menyebabkan membawa kepada leech dari paip dan kelengkapan. Sekarang ini hanya boleh digunakan untuk kelengkapan tembaga isi rumah anda yang hampir sentiasa mengandungi plumbum beberapa. Plumbum seperti yang anda mungkin tahu adalah bahan toksik yang telah terbukti menyebabkan kanser.

Di samping itu kehadiran chloramines dalam air minuman bermakna bahawa paip rumah perlu digantikan lebih kerap yang makan bahan kimia yang toksik ini melaluinya.

Ia adalah amat sukar untuk menghapuskan dan mendidih, penyulingan dan osmosis songsang walaupun tidak membuangnya. Kaedah hanya berkesan adalah dengan menggunakan suatu penapis blok karbon teraktif yang murah. Yang terbaik menggunakan proses pelbagai peringkat dengan sub micron penapisan dan Pertukaran ion.

Ini akan mengalih keluar 99.9% chloramines dalam air minuman, serta 99.9% semua berbahaya perkara mengintai di bekalan kami seperti racun perosak dan ubat-ubatan preskripsi.

Ia adalah penting untuk mendapatkan bekalan air bersih tulen untuk memastikan kesihatan kita yang berterusan, dan apabila anda menganggap bahawa kami adalah pada asasnya terdiri daripada 70% air diri kita sendiri, anda boleh melihat bagaimana kualiti langsung kesan pada kesihatan kita.

Jika anda ingin mengalih keluar chloramines di dalam air minuman, mencari sistem blok karbon yang telah saya nyatakan dan anda boleh mempunyai ketenangan fikiran dan tahu bahawa anda akan melakukan yang terbaik yang anda boleh untuk melindungi kesihatan keluarga anda.

Layari laman web saya semalam untuk mencari lebih banyak maklumat yang anda perlu tahu apabila ia datang untuk memilih satu sistem penapisan yang utama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *